Pimps Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Auto wymyte na myjni bezdotykowej, przyjazd do domu i wymycie szamponem Optimum No Rinse, suszenie z użyciem Optimum Opti-Seal i to było wczoraj. Dzisiaj po pracy przetarcie całego AutoGraph Sapphire Ceramic Spray Coat a na opony UltraCoat Quartz Tire Dressing 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Dziś przygotowałem felgi do położenia powłoki na set zimowy, jutro liźniemy maszyną i będą gotowe, tylko mam dylemat co położyć Gyeon RIM, czy ARTDESHINE CERAMIC WHEEL COAT 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Przed i po oba komplety to zima czarne 17", drugie 18", czerne poszukają nowego właściciela a na lato cały czas szukam aż trafię coś fajnego 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Zakonserwowałem podwozie żeby Saab jeszcze kilka lat pojeździł Zdjęcia miały być ale niestety do dziś nie otrzymałem. Oraz umyłem bo dziś akurat jest na plusie temperatura Uprzedzając pytania o tylne drzwi, marzec-kwiecien będą robione drzwi jak i wszelkie inne wrażliwe miejsca u dobrego majstra, póki co sobie cierpliwie czekam na termin 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
therioon Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Przysmalcowana , odkurzona 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 5 Lutego 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Mycie i bazooka 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco0 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 W oczekiwaniu na powrót felg z proszku dokończyłem dekielki 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRDM Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Narzeczona powiedziała, że ma najbrudniejsze auto pod firmą... No to do roboty: bezdotyk z ADBL TFR. W garażu rinseless GG ( ale poślizg!) z BRS, Do suszenia OPTI-SEAL a na to Bead Maker ( pierwszy raz i jest ok!) na oponki Gyeon Tire Expres, szybki ADBL Hybrid Glass. 7 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Narzeczona powiedziała, że ma najbrudniejsze auto pod firmą... No to do roboty: bezdotyk z ADBL TFR. W garażu rinseless GG ( ale poślizg!) z BRS, Do suszenia OPTI-SEAL a na to Bead Maker ( pierwszy raz i jest ok!) na oponki Gyeon Tire Expres, szybki ADBL Hybrid Glass.Widzę, że masz podobne zdanie co do śliskości GG rinseless jak narazie według mnie nic mu nie dorównuje choć uważam, że mck37 jest niedaleko z tyłu. Nie zaplamił Ci BRS? Bo z moich obserwacji brudzi medium - podobnie jak ONR.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 37 minut temu, PawelRDM napisał: rinseless GG 6 minut temu, Adrian89 napisał: GG rinseless Mówicie o GRIOT'S GARAGE BRILLIANT FINISH RINSELESS WASH? Rozcieńczenie 30 ml na 4l jak producent każe? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian89 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 18 minut temu, lukeu napisał: Mówicie o GRIOT'S GARAGE BRILLIANT FINISH RINSELESS WASH? Rozcieńczenie 30 ml na 4l jak producent każe? Tak, Griot’s ma dwukrotnie wyższe (~128:1) rozcieńczenie w porównaniu do większości rinselessów. Ale ślizga się jak wściekły Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek305 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 @DaV jaki koszt zabezpieczenia ? wosk przezroczysty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 @piotrek305 Napisane jest, że wosk koloru czarnego. @DaVPodpinam się do pytania o koszt takowej usługi, jeśli możesz oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelRDM Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 3 godziny temu, Adrian89 napisał: Widzę, że masz podobne zdanie co do śliskości GG rinseless jak narazie według mnie nic mu nie dorównuje choć uważam, że mck37 jest niedaleko z tyłu. Nie zaplamił Ci BRS? Bo z moich obserwacji brudzi medium - podobnie jak ONR. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie zwróciłem uwagi co do brudzenia, BRS poleciał od razu do mycia ma już trochę myć z sobą i jest trochę ciemny. Mck37 czeka w kolejce. Do tej pory używałem cały czas ONR ale jednak GG to inna jakoś poślizgu… z Wolfgangiem różowym nie poczułem mięty. Rozcieńczenie GG nie przeraża bo butla wielka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Nie zwróciłem uwagi co do brudzenia, BRS poleciał od razu do mycia ma już trochę myć z sobą i jest trochę ciemny. Mck37 czeka w kolejce. Do tej pory używałem cały czas ONR ale jednak GG to inna jakoś poślizgu… z Wolfgangiem różowym nie poczułem mięty. Rozcieńczenie GG nie przeraża bo butla wielka. Na mnie też GG wywarł bardzo pozytywne pierwsze wrażenie, poślizg i zapach - zwłaszcza to drugie, w porównaniu do Wolfganga, na duży plus. Wolfgang po prostu śmierdzi w wiadrze i długo później, a GG ma świetny aromat, uprzyjemniający pracę i ogarnianie sprzetu.Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 12 godzin temu, piotrek305 napisał: @DaV jaki koszt zabezpieczenia ? wosk przezroczysty ? 11 godzin temu, penkus5 napisał: @DaVPodpinam się do pytania o koszt takowej usługi, jeśli możesz oczywiście. Jasne, że mogę powiedzieć. Przed konserwacją koszt ustalają indywidualnie za małe auto liczą około 1700zł za takiego Saaba skasowali 2200zł. Jak chcecie mam jeszcze namiary na tańszego majstra ale już tak estetycznie jego robota nie będzie wyglądać. Wosk w profile był przezroczysty, tak czy inaczej mógłby być dowolnego koloru bo wszelkie zacieki zostały wytarte zanim odebrałem auto. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Od razu lepszy humor - posprzątane, posmarowane. Z myciem czekam na odpowiedni warun.Wyryte w skale z S20 FE 5G 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 6 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 Ogarnąłem żonie Toyotę. Pierwsze mycie na podjeździe całkiem spoko. Na lakierze fajnie pieni się komplet sonax piana aktywna jako szampon oraz gąbka Co nie jest spoko to jakaś menda porysowała mi samochód i oczywiście ze wstydu uciekła. Bez oprawek i się nie obejdzie ale po maszynie wygląda to akceptowalnie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 W weekend trochę podetailingowałem Mycie + szampon megsa jako „cleaner”. Enzo Easy Coat jako LSP. wnętrze odszczurzanie po Jurgenie z DE + czyszczenie i impregnacja tapicerki skórzanej. Na kołach duet Funky witch 15 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwirek03 Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Tak właśnie dziś, pogoda fatalna po południu cały czas coś pada, dzieci poszły spać, więc najpierw trening a potem cyk i czyste auto 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tataradek Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Temperatura trochę wyższa wiec można było ogarnąć MB po ziemie. Mycie na bezdotyku, ipa, wleciał fusso, a na koniec qd od adbl. Jakiś procent rys zakryło jednak jak już garaż powstanie będę dopiero ogarniał lakier na igłe. Nie spodziewałem się aż tak pięknego widoku po lekkim deszczyku juk wróciłem po pracy do domu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi1509 Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 @Tataradek Po co od razu na fusso wrzucałeś qd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 11 Lutego 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 W dniu 7.02.2022 o 13:46, D@ViD napisał: Enzo Easy Coat jako LSP. Dobry nie ? Robi robotę jak WG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AudiBlask Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 @Domel pod względem samooczyszczania też ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 11 Lutego 2022 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 17 minut temu, AudiBlask napisał: @Domel pod względem samooczyszczania też ? Jakoś u mnie te paramatry niestety mało widoczne. Chodzi mi bardziej o mocne szkło 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi