Moniak Lord Masło Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @damiano2007 nie wiedziałem że już są rainsporty 5 zatrzymałem się na 3 użytkuje już od lat polecam każdemu. Bedziesz zadowolony, odprowadzanie wody perfekto 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancini Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 U mnie dzisiaj grubo, poprzedni właściciel chyba piaskiem mył auto. cięcie - menzerna 400, niebieski nat na rotacji, finish - 3D 520, czerwony nat na DA15 cleaner - collinite 390, czerwony nat na DA15 wosk - collinite 915, a na maskę do testu 915 i 476 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 6 minut temu, mancini napisał: U mnie dzisiaj grubo, poprzedni właściciel chyba piaskiem mył auto. cięcie - menzerna 400, niebieski nat na rotacji, finish - 3D 520, czerwony nat na DA15 cleaner - collinite 390, czerwony nat na DA15 wosk - collinite 915, a na maskę do testu 915 i 476 nie wierzę, że spaprałeś 2-etapową korektę i musiałeś poprawiać pastą do usuwania delikatnych rys swirli i hazu tj. 390tką wiec obstawiam, że po prostu dołożyłeś trzeci etap, zbędny bo Ci się nudziło i miałeś za dużo czasu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2021 23 minuty temu, Moniak Lord Masło napisał: @damiano2007 nie wiedziałem że już są rainsporty 5 zatrzymałem się na 3 użytkuje już od lat polecam każdemu. Bedziesz zadowolony, odprowadzanie wody perfekto Ale czwórkę gdzieś pominęli i od razu na piątkę wskoczyli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareme89 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 3 strasznie szybko się ścierały. 2 były kozackie, Widomo jak z 5?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancini Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 390 kupiłem specjalnie jako cleaner pod woski 915 i 476. Lubię używać cleanery i woski zawsze z tej samej firmy Nudzić na pewno się nie nudziło Myślałem, że będzie podobnie jak HDC pod zymole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Tylko zmiana kół. Wjechały Hankook Ventus Prime 3 215/60/R16 99H XL, 0720.Zimówka (z "Co mnie dziś wkurzyło?") przebita bezobjawowo Nie mogę namierzyć pęknięcia.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Może nie przy swoim ale przy Kumpla, ponad 2lata temu robiłem mu korektę z zabezpieczeniem UNC-rem... powłoka trzymała się nadal dobrze ale kumpel chciał odświeżyć auto i położyć coś nowego Na testy wpadł Nasiol ZR53 mega przyjemna powłoka w aplikacji i docieraniu, fibra po dotarciu ślizga się ze to szok, mega sliski lakier I niesamowite szkło. Przy okazji zrobiliśmy lampy czajniczkiem 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 @antek1987 Bicki chyba też razem robiliście . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antek1987 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @Qlimaxss kumpel codziennie cos tam ćwika jakies 0.5kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Ptaki wyznaczyły skode jako cel, więc akcja mycie. Wczoraj wpadł kolejny sikor roboczy, test szczelności zdany Nie przepadam za szamponem adbl'a, ale dziś przyjemnie mi się nim mylo. Ps. Zdjęcie zrobione na potrzeby postu. Normalnie ściągam zegarek podczas prac przy aucie 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Też mam "zbombardowane" auto, ale chyba najwcześniej jutro się coś uda zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @Kuba95 i @czester apropo bombardowania Korzystając z wolnego wziąłem się za auto żony. Wymiana kół na letnie, oleje filtry i jako wisienka nowość w moim skromnym arsenale Najpierw srogie mycie na dwa kubły, pianka z myjni, deironizer, prickbort, apc, przejazd do garażu i wlatuje Prima Amigo, a na niego HOW Sapphire Piękne połączenie Zabawa skończona, auto zaparkowane. Po godzinie wychodzę z domu, a tam taka "piękna" niespodzianka ..... 10 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba95 Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @smerf91 skoda póki co jeszcze jest czysta. Gorzej z moim.. jutro kolejne mycie. Sapphire czeka na smarowanie, ale póki co czas mi nie pozwala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 @smerf91 Wyszło zacnie! No i fajnie, że możesz na bezdotyku podziałać na spokojnie Ja dzisiaj ogarnąłem samochod na szybko na bezdotyku. Moze w weekend jakiś rinseless się uda. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 @smerf91 Ja tak miałem na drugi dzień od mycia a teraz na popołudnia to miejsce na wagę złota wieczorem. I było pod drzewem. No i bomby takie. Że Hey. A chciałem zobaczyć jak Gyeon Ceramic Qd przyciąga kurz. . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek2000 Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Dzisiaj akcja bezdotyk. Wymiana kół na letnie, mycie na jedno wiadro szamponem Soft99 Creamy, plastiki Koch PSS. Na lakier wpadł TAC System Shinee Wax. Fajny produkt, bardzo łatwy w użyciu, no i efekt cieszy moje oko. Szyby Soft99 Glaco Cleaner. Jakieś 2 godziny pracy na samej myjni. 6 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 2.5% bhaf, smooth egg shampoo. Tylko tyle. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Wyszło spontanicznie, ale miałem mega detailingowy piątek. Z rana deszcz, więc wziąłem się za wymianę kół na letnie. Przy okazji postanowiłem oczyścić i zabezpieczyć tylne nadkola, gdyż w "podwiniętej" blasze cały czas siedzi ziemia. Nie dzieje się nic niepokojącego, ale "strzeżonego Pan Bóg strzeże" Koła zimowe od razu oczywiście myłem, pa po wyschnięciu schowałem w pokrowce. Po wyciągnięciu syfu (przydała sie mata do mycia nadkoli wygrana w konkursie), oczyściłem je BH Surfex i zabezpieczyłem woskiem do profili zamkniętych, żeby odpychało to wilgoć z syfu który znowu się tam napcha. Oczywiście przy jednym z nadkoli prysło mi na lakier i powiem szczerze, że ciężko było usunąć. Wipe Out na 3 razy musiałem zapodać, żeby zmyć świeże kropki. Postanowiłem zarzucić jakiegoś super letniaczka, więc nie mogłem się oprzeć nowemu Dodo Purple Haze. Umyłem auto szamponem odtłuszczającym Autoland, inspekcja newralgicznych miejsc, więc można wjeżdżać polerką z cleanerem. Zacząłem od Dodo na czerwonym padzie, jednak zostawiał mi ślady po maszynie, jakby mocniej zaschniętego (mimo, że nie wypracowywałem długo), które musiałem mocno docierać. Nie wiele myśląc i analizując wziąłem Prima Amigo - jak na etykiecie "best friend". Jest coś na rzeczy, bajeczna praca. Co powiem o samym wosku? REWELACJA. Dlaczego? Genialny zapach podczas aplikacji, banalne nakładanie, niezależnie od czasu bajeczne docieranie. Wyjechałem na słońce i nie zauważyłem wypocenia, może minimalnie na masce gdzie dałem go na bogato. Trwałość pewnie nie zabija, jednak who cares. I tak co mycie będę czymś podbijał, a WYGLĄD urywa nie powiem co Fajne przyciemnienie, mega podbicie ziarna i przyjemna szklistość. To jest właśnie kwintesencja detailingu, przyjemność z pracy, a nie walka z aplikacją i docieraniem. Całość pracy około 2,5h więc śmiech, a efekt oceńcie sami: No ale to nie koniec prac Ze swoim wyrobiłem się do 13 ze wszystkim, a do wieczora jeszcze daleko. Spontanicznie podjechał członek rodziny z nowym nabytkiem. Misja? Lakier! No i fajnie, bo nie chciało mi się bawić ze środkiem Stan początkowy. Taki nijaki ten lakier. Niby szary, niby niebieski. Na szybko ogarnąłem koła i opony. Felgi tylko frony, straszne miały wżery. Alux nawet nie ruszył środków. Mój ulubiony przyjaciel od glinkowania. Detale. Zwykle tego nie robię, jednak front byt baaardzo zabrudzony. Auto stało pod drzewami. Wjeżdżamy z polerką. Miałem już rozciągniętego Flexa FXE. Do tego ADBL One Step i pasta 3D One. Fajnie wyciągnął drobne i średnie rysy. Grubasy jakieś zostały, ale bez znaczenia. Lakier dostał mega kopa po ściągnięciu oksydacji i tych rys. 50/50 Lakier fajnie szedł, potem do łapy wziąłem Flexa PXE. Ogarnąłem słupki, wżery na lusterkach itp. Chromy Mothers. Tu sama listwa, potem poprawiliśmy znaczek. Nie jest idealnie, potem poprawiłem, ale dosłownie 3 przejazdy na rotacji z pastą Rupes FINE. Wosk? Wjeżdżam z @Funky Witch Paradise Gloss. Liczyłem na podbicie połysku, bo lakier był mocno stłumiony. Nie zawiodłem się Do tego zapach petarda. Oceńcie sami: Na koniec roboty wpadliśmy na pomysł, żeby usnąć znaczki. Szybka robota? Otóż nie ChuSol fajnie zmiękczył klej, pozostałości usunąłem krążkiem na wkrętarce. No ale nic z tego, zostały gigantyczne wżery w lakierze. Dosłownie jakby ktoś igiełką ponakłuwał lakier. Ciąłem to futrem na PXE kilka razy ale mało co dawało. W końcu wjechał papier 2500. Dalej widać jak się przypatrzy, jednak trzeba wiedzieć. Nie chciałem przedobrzyć, bo były naprawdę głębokie. No ale opłacało się, bo tył wygląda dużo lepiej. Kooniec. Prace zaczęte o 7 rano, skończone o 20. Zmęczony, ale mega zadowolony. Każdemu życzę takiego "wyżycia się" w detailingu, zwłaszcza jak na co dzień nie ma czasu i warunków. Pozdro. 18 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D@ViD Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 @lukeu Lubie taki detailingowy dzień ostatnio miałem taki nawet weekendZajazd na maxa, ale człowiek zadowolony i szczęśliwy w finalnym rozrachunku. Twoja Bawarka, to co tam nie wrzucisz, to wygląda fenomenalnie. Wdzięczny kolor jak przy moim Peżo Audi odżyło zdecydowanie. Po takim lekkim odświeżeniu. Dla zwykłego śmiertelnika jest zdecydowanie lepiej a nie potrzeba katować lakieru jakimś wieloetapem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 @D@ViD No z BMW to fakt, niesamowicie wdzięczny lakier 56 minut temu, D@ViD napisał: Dla zwykłego śmiertelnika jest zdecydowanie lepiej a nie potrzeba katować lakieru jakimś wieloetapem Święte słowa. Niby tłumaczyłem jak myć, jednak za kilka miesięcy pewnie powróci do stanu wyjściowego. Po prostu szkoda lakieru i energii na ostre cięcie przy daily, a efekt i tak jest świetny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chochlik437 Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Nastały ciepłe dni, w końcu ! Zmieniłem koła na letnie, wpadły nowe fanty w postaci nowego dolotu, zbiorniczka wyrównawczego z wężami i zegar autotool x60. Porządne mycie także się odbyło Na lakierze Sonax wosk na mokro, aplikowany na suchy lakier - fajny, ciepły look. Na plastiki, opony Daniel Washington Tyre Dressing W oczekiwaniu na uchwyt, zamontowany prowrizorycznie na taśmę dwustronną 3 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 No to poświętowane z Soft99 Mirror Shine Spoiler 10 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
analyzator Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Lubię kolorowe samochody 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA46 Opublikowano 1 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2021 Niedługo pojawi się wpis i zaczynamy test długodystansowy. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi