wifi944 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2020 1 godzinę temu, Streat napisał: @wifi944 teraz to musi sie łądnie odpychac no moment już sensowny jest
wojtecki Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2020 Mycie detailingowe + zabezpiecznie woskiem (Kiwami + Bilt-Hamber Autobalm) jednego z wielu na salonach. Niestety jak zawsze czasu mało na pełną relacje, dlatego zdjęcia tylko z przed i po. Czas pracy 4:30h. 7
wojtecki Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2020 17 minut temu, pyzdra1 napisał: Super efekt. Też bardziej spuszczam się nad motocyklem niż samochodem. Wiem ile czasu trzeba poświęcić. Wszystko w jednym: nadwozie, podwozie, silnik i wnętrze. Następnym razem poproszę o pełną relację:) Dzięki, tak..przy motocyklach poszczególne etepy mycia wyglądają trochę inaczej Ps. wyedytuj proszę swój komentarz, nie cytujemy zdjęć.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 3 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2020 @pyzdra1 zapraszam do Regulaminu
DaV Opublikowano 4 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2020 @wojtecki obiektyw makro chyba masz założony
antek1987 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 Położyłem G1 na przednią szybę w 3warstwach oczywiście na początku ceriglas maszynowo, potem mycie i powłoka 1
Administrator AreK Opublikowano 5 Czerwca 2020 Administrator Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 Działam ze swoim 1
Hawk Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 Udało mi się w końcu umyć zgodnie ze sztuką swoje autko (raz w ciągu 3 tyg spłukane na bezdotyku) a przy okazji wypróbować ostatnie zakupy. Typhoon od @Good Stuff jak dla mnie rewelacja, najlepszy pad z jakim mi się pracowało. Daytona Mini wręcz stworzona pod mój wzór felg, nawet nie pryska tak jak mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka. No i dzięki duetowi Excede Encapsulator i Vikan udało się porządnie odświeżyć wnętrze. 3 1
Bravo220s Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 Umyłem autko zgodnie ze sztuką. Dodadkowo quick detailer od Chemotion Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Qlimaxss Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 Dzisiejsza zabawa ze Stilonem. Ponad 3 tygodnie nie myłem go ręcznie . Dawno nie miałem go tak brudnego aż Moja mi powiedziała co tak brudne mamy auto Aż normalnie głupio pisać że aż tyle ale jakoś wróciłem do pracy i nie było kiedy. Ale dosyć często płukałem go na bezdotyku myślę ze ok 10 razy w tym czasie . Stan zastany po jeżdżeniu w deszczu dzień wcześniej , mimo że był płukany wczoraj Tym dziś umyłem Stilona. Kozaki zapach, pachniało mi jeszcze z 15 minut po wyjściu z łazienki. A tu już efekt końcowy. Na większości auta Water Gold kilka paneli Grass Detail Fast Polish a na oponkach testerek Aenso Orbit od kolegi @rygryss za który bardzo dziękuje . Matko jakie to wydajne, 3 oponki obleciałem na jednym zamoczeniu aplikatora . A tu oponki 2 warstewki bo było to mega przyjemna praca nie sądziłem że tak szybko z takim efektem można zrobić oponki 3
DZIADZIA Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 15 minut temu, Qlimaxss napisał: nie sądziłem że tak szybko z takim efektem można zrobić oponki Binder ma srogą konkurencję
Qlimaxss Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 @rygryss Bindera muszę spróbować , I chciałem go porównać z Ciasteczkami , Gyeon , Sigma Pro.
PiterG Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 Odkurzanie wnetrza plus szybkie mycie (bez dresingów itd). Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka 3
Tomas-sg Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 Aenso mnie bardzo pozytywnie dzisiaj zaskoczyl 4
MMCzysci Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 Oto On, najbardziej wymuskany w środku F4 w Polsce! Wyprany, wyinteriorklinerowany, wydressingowany, wywnękoodszczurzony (już napisałem wniosek do Rady Języka Polskiego o dodanie tych wyrazów do słownika). Roboty sporo, ale efekt cieszy. Wkrótce więcej szczegółów Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka 5 1
Qlimaxss Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 @Tomas-sg Mnie też troszkę się zajarałem . Jak mnie tak pięknie ogaranołem trzy oponki jednym . Ale żeby nie było oh ah to Sigma Pro depcze po piętach, ale jednak Aenso ciut lepiej
DZIADZIA Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 Weekendowe odświeżenie chromów 6
Qlimaxss Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 @rygryss Widziałem Mańka wczoraj i jest Wow. Chromiki ogaranołeś przed naszym spotkaniem? bo już wyglądy mega spoko
DZIADZIA Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 @Qlimaxss połowa była zrobiona, czyli tył...
xadamx Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 Wreszcie zabrałem się za L3. Póki co gruntowne czyszczenie wnętrza. Samo odkurzanie zajęło mi około 2,5 godziny. Tak, tak - 2,5 godziny. Było co usuwać: odkurzanie, tornador na 2x, odkurzanie. Następnie wyczyszczona większość plastików, wnęka zapasu (po oczyszczeniu po mega syfie położony SSW) podobnie z blachami pod kanapą. Następny etap do zrobienia to dokończenie plastików (kokpit), czyszczenie eko skór oraz pranie alcantary. A tutaj kilka fotek z dzisiaj - kanapa: Podczas "trzepania" tornadorem (prawa strona): Odkurzony bagażnik Próba Colourlock-a do alcantary No i oczywiście podczas odkurzania auto straciło na wartości : Wiem, że zdjęcia nic za bardzo nie wnoszą. Tylko tyle udało mi się zrobić. i wrzuciłem aby nie być gołosłownym.Żałuję, że nie zrobiłem zdjęć podczas odkurzania i mycia wnęki zapasu. Następnym razem postaram się coś więcej zrobić. 7
MOU Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 W piątek trafiło do mnie auto koleżanki, Corolla E12. W jej posiadaniu od 6.lat i od tej pory nie było porządnie sprzątane, ale o tym dowiedziałem się dopiero dzisiaj przy oddawaniu. To plus dom na wsi między polami mogło oznaczać tylko jedno- szczur. Miało być tylko pranie foteli i kanapy, ale po prostu musiałem ogarnąć też podsufitkę, boczki i plastiki wewnątrz. Roboty na 17. godzin, czasu nie starczyło mi nawet na umycie szyb czy nałożenie dressingu. Tym bardziej, zdjęcia pokazują zmianę przy samym czyszczeniu. (taka ciemna plama u dołu i łuk u góry po lewej, to zanieczyszczenie aparatu pod obudową telefonu, muszę oddać do serwisu) 2
Rekomendowane odpowiedzi