Moderator Domel Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 1 godzinę temu, Franek napisał: Serio? Aż się boje tych 3 cylindrowych wydumek. nie śledzę tematu mk4 jeszcze, ale jeśli to rzeczywiście tak będzie wyglądać to podziękuję ..... widziałem tylko design mk4 i bardzo mi sie podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Dnia 2017-08-15 o 20:41, zmorka napisał: Te stare czerwone lakiery po korekcie dostają niesamowitego kopa, daj jakieś lepsze fotki tej metamorfozy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorka Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 No i wygląda pięknie, kawał fajnej pracy, efekt super, brawo Ty @Arkeolowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Świetnie wygląda ten Golfik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 dzięki auto 89r. W automacie prawdopodobnie wlasciciel robił pod sprzedaż ( 95 % oryginalnych części ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 18 minut temu, Arkeolowy napisał: auto 89r. W automacie Tez mialem mk2 w sumie 2 szt jeden poszedl w swiat a drugi sprzedalem bo kolega meczyl i meczyl az sie skusilem i zaluje do teraz bo jak nowy 0 rdzy na karoseri, podłoga to chyba nigdy nie widziala kamienia. Ale trafil w dobre rece i stoi w garazu chociaz tyle ze moge ogladac go bardzo czesto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdrowy_zab Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Może nie dziś i nie przy swoim, ale pochwalę się Mercedes GLE, przebieg 1000km. Lakier zabezpieczony unc-r v1 + unc-r 1.5. Szyby Soft ultra glaco, felgi powłoka kisho. Bmw x5, 70tyś km przebiegu, lakier wymagał korekty, potem ten sam zestawik unc-r co w mercedesie, fegi Qtechniq, szyby jw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 U mnie doszedł zestaw pod kolejną wymianę na 240 kkm w SuperbieDebiut nowego QD na aucie od Carchem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Dzisiaj wróciłem z urlopu i wieczorem akcja mycie, tylko piana, dwa kubły, dressing na opony oraz czyszczenie szyb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 10 godzin temu, Grzechu23 napisał: U mnie doszedł zestaw pod kolejną wymianę na 240 kkm w Superbie Czemu Motul Specific, jak są lepsze oleje w specyfikacji VW 507.00? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 "Lepsze" to znaczy..? :-) Zalewam już 5 wymianę właśnie Motula i nie mogę złotego słowa powiedzieć. Silnik równo cicho pracuje (jak na ON oczywiście), od wymiany do wymiany nawet grama oleju nie dolewam więc nie kombinuje z innymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialas1 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 U mnie (TDI) zdecydowanie poprawiła się praca silnika jak przeszedłem z Motula na Valvoline. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazman Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Czemu Motul Specific, jak są lepsze oleje w specyfikacji VW 507.00? Bo nie każdy ma świra na punkcie oleju i jego właściwości U mnie już któryś raz do bmw wpada 0w40 Castrol Edge FST z normą bmw ll04 i o dziwo silnik pracuje i ma się dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Ostatnio tak sobie myślałem że przykładowo ja kupiłem 13letni samochód z przebiegiem 250kkm dwa lata temu. No i przez te lata ktoś wymieniał oleje co 30tysi km. A ja teraz daje płukanki, dobre oleje amsoil + dodatek archoil zmieniam co 10/15k km l i czy na dłuższą mete coś zmieni? Przecież podejrzewam że silnik dostał w dupe przez te lata a ja że teraz dbam od 2 lat jak wariat to tylko chyba żebym ja się lepiej czuł a nie silnik ;p A co Wy o tym myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gold_Car Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 A ja mam fiata i oprucz seleni k pure energy to żaden olej nie spełnia norm fiata, oraz wszystkich wymagań jakie są w instrukcji obsługi mojego fiata czyli C3 oraz 5w40 . Dlatego nie patrze na normy fiata czy bmw czy inne tylko na to żeby olej był nisko popiołowy- c3 oraz miał lepkość 5w40 .Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Wczoraj wreszcie ponownie zamontowane audio i uproszczona instalacja audio. Dziś mycie furmany i walka z resztkami kleju po listwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firebright Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Dnia 20.08.2017 o 14:27, Gardor napisał: Ostatnio tak sobie myślałem że przykładowo ja kupiłem 13letni samochód z przebiegiem 250kkm dwa lata temu. No i przez te lata ktoś wymieniał oleje co 30tysi km. A ja teraz daje płukanki, dobre oleje amsoil + dodatek archoil zmieniam co 10/15k km l i czy na dłuższą mete coś zmieni? Przecież podejrzewam że silnik dostał w dupe przez te lata a ja że teraz dbam od 2 lat jak wariat to tylko chyba żebym ja się lepiej czuł a nie silnik ;p A co Wy o tym myślicie? A ja na to patrzę trochę inaczej. Człowiek stary i zmęczony życiem musi o siebie dbać znacznie bardziej niż pełen werwy 20-latek. Myślę, że podobnie jest z silnikiem. Jeżeli już kilka razy ziemię dookoła objechał to trzeba go trochę dopieścić :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacus Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 A ja dzisiaj w Astrze wymieniłem olej, filtr oleju i wyczyściłem filtr powietrza ( masakra ) oraz filtr kabinowy ( jeszcze gorsza masakra ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajko Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Czyścić filtr kabinowy i powietrza? No chyba ze stożkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Godzinę temu, Jacus napisał: .. wyczyściłem filtr powietrza ( masakra ) oraz filtr kabinowy ( jeszcze gorsza masakra ) 20 minut temu, Pajko napisał: Czyścić filtr kabinowy i powietrza? .... Tylko i wyłącznie wymiana na nowy a nie żadne czyszczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacus Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Przedmuchałem obydwa sprężonym powietrzem W sumie spontanicznie, z braku zajęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StreamHD Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 5 godzin temu, Firebright napisał: A ja na to patrzę trochę inaczej. Człowiek stary i zmęczony życiem musi o siebie dbać znacznie bardziej niż pełen werwy 20-latek. Myślę, że podobnie jest z silnikiem. Jeżeli już kilka razy ziemię dookoła objechał to trzeba go trochę dopieścić :). Tyle, że nawet najlepsza oliwa nie odbuduje tego co już się zużyło i wytarło. Silnika nie uzdrowi ale przedłuży żywot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 19 minut temu, Jacus napisał: Przedmuchałem obydwa sprężonym powietrzem W sumie spontanicznie, z braku zajęcia to jak już widziałeś ze masakra to po co czyściłeś powietrzem trzeba było od razu wymienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacus Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Ciężko po godzinie 18 dostać filtry Będę jutro w sklepie to kupie, bo koszt nie duży, spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Spłukany brud z grubsza samym prewashem, bo i tak ma juto padać, ale w środku odkurzone i przetarte gdzieniegdzie adbl IQD le. Wysłane z mojego DUK-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi