qdlatyNH Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 [mention=21599]qdlatyNH[/mention] To jeszcze środek ogarnij przed założeniem, żeby nie kuło oczu Środki są specjalnie czarne :) umyte również krwawą felgą, ale juz bez wosku. W kilku miejscach jest niestety zadrapany lakier, bo wulkanizatorzy stwierdzili, ze do tego nie przyklei się obciaznik. Muszę kupić czarny mat zaprawkowy i zasmakować to. Na przyszły sezon planuje położyć plastidip od wewnątrz. Co do koloru, to antracyt z palety VW, malowane z puszki. Dziś zakończona operacja czysta felga Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Wczoraj testy RedNoxa, dziś ogarnięcie fury. Planuje na wiosnę przemalować zaciski, jaki kolor wybrać żeby to pasowało ? Na stanie prawdopodobnie mam K2 Czerwony i hammerite zielony połysk, czy wybrać coś innego np czarny połysk kupić ? I planuje renowacje felg, jakiś konkretny lakier tzn. kolor dać, czy taki sam. Szara avensis kombi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Jakiś czas temu kupiłem kierownicę z auta o małym przebiegu, dziś na spokojnie postanowiłem się zająć ogarnianiem jej Mimo dobrego stanu było co robić. To nic przy okazji przetestuje moje nowe nabytki do skóry. Od tłuszczu i brudu aż się wszystko błyszczy Pierwsza ćwiartka, tutaj nie trzeba nic komentować wszystko mówi samo za siebie. Zostawmy na chwilę skórę Mikrofibra po drugim przejeździe, po pierwszym aż się kleiło od brudu. No i finalnie mamy ładny fabryczny mat Wracamy do obręczy Nawet nitki odzyskują pierwotny kolor Jeszcze mała 50-50 Efekt finalny, jestem zadowolony z prac Z kierownicy odparowują resztki cleanera a za kilka godzin wpada powłoka. Gyeon Leather Coat potrafi trochę przyciemnić, postaram się wrzucić 50-50 jakby kogokolwiek to zainteresowało. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 24 minuty temu, DaV napisał: Gyeon Leather Coat potrafi trochę przyciemnić, postaram się wrzucić 50-50 jakby kogokolwiek to zainteresowało. Wrzucaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryman Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Czym czyściłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 @Birkhof Miało być za kilka godzin ale musiałem się szybciej zwijać z rozstawionym sprzętem Metoda aplikacji ściereczką Gyeona taką jak do powłok, zostawione na 30 minut i przetarte suchą mikrofibrą dla pewności. Tak to wygląda zaraz po aplikacji, jeszcze mokre. Widać, że jeszcze dosycha. Wracam po 30 minutach Lecimy całość, dla pewności nałożę dwie warstwy. Przy okazji na plastiki świetny Koch refresh cockpit care, jak widać nie narobił tandety połyskiem i za to sobie cenie kocha Jutro jeszcze zrobię fotkę jak wygląda wyschnięta druga warstwa bo zdjęcie powyżej to stan 2-3 min po aplikacji ale pewnie dostaniemy taki półmat jak w pierwszym 50-50. @Kryman ogarniane zestawem Gyeon Leather Cleaner i Leather coat. W sumie to powinienem następnym razem zrobić test Gyeona Lether Coat bo praktycznie nic o nim nie ma na forum a produkt bardzo fajny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Po wielu przygodach z docieraniem pewnej znanej powłoki postanowiłem coś zmienić. Na warsztat wpadła dziś powłoka FX protect. Docieranie i aplikacja bajeczka. Ucieszyło mnie to, że w instrukcji zalecają docieranie wilgotną fibrą. Dzięki wspaniałej wilgotności w moim nieogrzewanym garażu nawet fibry nie moczyłem.Polecam dla wszystkich wahających się. Zdążycie przed zimą!Wysłane z mojego FRD-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 Udało się założyć pakiet zimowy. Jeden wkret za złotówkę, a właściwie jego brak narobił szkód na 170 zł (kupiłem oryginalne nadkole). Przy większych prędkościach ocierało o koło i wydarło dziurę.Przy okazji wymiany nadkola wymylem dokładnie wszystko i jakby się ktoś zastanawiał czy czasem nie ściągnac u siebie i nie wyczyścić to polecam. Szczególnie w vagach lubi w tej kieszeni zebrać się sporo syfu i później gniją błotniki od dołu.. Na deser szybkie mycie i (gimby nie znajo) duet duraglossa 601+111. U mnie w arsenale od 5 lat :D jeszcze przed erą chińskich powłok i japońskich fusso ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 13 minut temu, bienek napisał: (gimby nie znajo) duet duraglossa 601+111. U mnie w arsenale od 5 lat jeszcze przed erą chińskich powłok i japońskich fusso ;) klasyka duet, taki fajny był, hamerykański Ja w najbliższe dni też sobie wrócę do DG, dla odmiany pójdzie na alu zimowe, Nano Glass Ceramic Coating Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas-sg Opublikowano 10 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2018 @bienek również polecę rozmontowanie podszybia matko co tam się potrafi dziać to masakra a do tego jeszcze to powietrze z tych okolic jest wciągane do auta. Obrzydliwość i mało co nie zwymiotowałem jak to zobaczyłem Zestawik DG fajny fajny ale za dużo tego mam narazie by wracać co nie znaczy że zapomniany. Robiłeś miks czy jedno po drugim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 @bienek Oj tak ja u siebie w Fieście demontowałem to ile ziemi miałem . Zaczołem wyciągać ta ziemię a tam mrowisko. Ale masakra jaka zbita tam ziemia;/. Ciekawe czy ktoś tam kiedyś zaglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 11 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2018 [mention=4462]bienek[/mention] również polecę rozmontowanie podszybia matko co tam się potrafi dziać to masakra a do tego jeszcze to powietrze z tych okolic jest wciągane do auta. Obrzydliwość i mało co nie zwymiotowałem jak to zobaczyłem Zestawik DG fajny fajny ale za dużo tego mam narazie by wracać co nie znaczy że zapomniany. Robiłeś miks czy jedno po drugim ?Miks bo nie miałem zbytnio czasu bo już się ciemnawo robiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audicoupe Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Zakupiłem rączki -chwyty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Ogarnąłem Golfa - słoneczna pogoda, plus 16 stopni, zapewne ostatni dzwonek w tym roku na sprzątanie auta Odświeżenie wnętrza Wash Mist'em, z zewnątrz na szybko Sonax Green Lemon Shampoo oraz BSD: Nawet ciekawy ten LC9X w pełnym słońcu: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 @vangsta Widzę że cała Flota aut już na zimóweczkach. Żeby nie było OT. Dziś ogaranołem na zimę Yariske koleżanki (Fusso oczywiście) , plus szybkie odkurzanie wnętrza. O swoją Fieste też w ten weekend zadbałem. Wymiana opon na zimę Gyeon Tire na oponki , felgi Hi temp , plus szybkie mycie. Aby ładnie było. Na wnętrze nie starczyło czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu2805 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Dokonałem serwisu olejowego golfa, póki jeszcze ciepło na zewnątrz Ponadto tegoroczny zimowy setup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 @Qlimaxss z floty zimowki dostał dopiero Mietek, pozostałe jutro-pojutrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROPER Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 DaV: w ładnym stanie trafiłeś "serducho" Ja w aucie przeznaczonym do odsprzedaży miałem wyczyścić tylko plastikową osłonę, ale finalnie wyczyściłem też parę innych elementów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 @vangsta Zmyliło mnie Audi bo wydawało mi się ze jest na alufelagach. A w ostatniej aktualizacji o fixie jest na kapslach. A do Plusa nie ogaraniłeś mi felg jakoś ostatnio? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapselK Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 @vangsta spokojnie, jeszcze będzie pogoda na ogarnięcie wnętrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal91 Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Korzystając z pogody popełniłem prawilne mycie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 @Qlimaxss oba komplety felg zostały ogarnięte:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 @vangsta To elegancko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu23 Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Ogarnięte całe skórzane wnętrze u teścia w Koleosie Końcówka K2 Auron + odżywka Satin Leather od MW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 23 minuty temu, Grzechu23 napisał: odżywka Satin Leather od MW Hmm... trochę się to świeci Wchłania się czy zostaje taki połysk? Jaka jest śliskość skóry po nałożeniu i odczekaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi