Fredi88 Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 21 godzin temu, BiałyGTi napisał: to jak masz i ci sie chce to tez z chęcią zobaczę porównanie No to wrzucam... choć ja nie widzę różnic. Wszystko najpierw wymyte apc od detailers magic więc plastiki jałowe Na 1 zdjęciu od lewej FW Mademoiselle, ADBL IWOW, ADBL IQD, GS Black Panther. Widoczne przyciemnienie zostawia tylko WOW. Inne produkty na żywo delikatnie widać, ale aparatem ciężko cokolwiek złapać. Tyle że to "delikatnie" znaczy naprawdę delikatnie Tu z kolei nie widzę żadnej różnicy między produktami. Tylko te dwa do porównania jak na desce. Może na kilkuletnich plastikach które są już nieco wypłowiałe od słońca to widać, u mnie różnice pomijalne. Widać delikatnie odcięcie od taśmy ale nic więcej. 2
Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 Faktycznie WOW przyciemnia plastik i to widac dzieki za porównanie przekonuje mnie to do FW i raczej chyba zakupie warto miec w kolekcji cos naprawde matowego. NL siada roznie na plastikach u mnie w audi jest mat w golfie juz inaczej to wyglada a w innych autach jeszcze inaczej. Czekam na test od Tomka jeszcze i to mnie przekona do zakupu na pewno
CoolBreeze Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 Teraz ja. Szybki teścik z dedykacją dla @BiałyGTi. Do dzisiejszego porównania stanęły dwa produkty: Funky Witch Mademoiselle i ADBL IQD LE. Tak wiem, to różniące się zastosowaniem środki, ale kolega prosił, to kolega ma Każdy produkt otrzymał taką samą MF (zielona). FW nakładana aplikatorem (zgodnie z instrukcją), IQD psik bezpośrednio na plastiki. Po chwili przecieranie oddzielnymi fibrami. Pacjent to Opel Meriva ojca. Stan plastików... lepiej nie pisać. Kokpit jeszcze jako tako, ale drzwi i kierownica..., ale mu nie o tym. Tak jak u kolegi @Fredi88, na plastiki najpierw wleciało APC (1:10). Pędzelkowane i przetarte fibrą. Następnie taśma makująca, i heja do bouju. Taśma miała pokazać "ziemię niczyją" w celu porównania FW i IQD. Jak się dobrze przyjrzycie to coś tam zauważycie. Starałem się pokazać obydwa produkty na różnych powierzchniach. Psikając IQD zasłaniałem stronę, na której leżała FW czerwoną fibrą. Efekty poniżej: Podsumowując: Dwa różne produkty. Z każdym świetnie się pracuje - obydwa mają fajną nutę zapachową. Zdecydowanie lepiej wypada Funky Witch Mademoiselle, ale do tego celu Mateusz ją stworzył. ADBL IQD, coś tam przyciemnił, ale tak jak zauważył @Fredi88, bardzo delikatnie. Fabrycznie ma inne zadanie. IMHO, obydwa produkty warto mieć u siebie. Pozdrawiam i dziękuje za uwagę. (Kucze, zaczyna mi się podobać testowanie/porównywanie) 1
Fredi88 Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 Czyli potwierdza się to o czym pisałem... u mnie nie każdy dressing "siada" i przyciemnia. WOW robi to zdecydowanie, GS czy FW już nie. Na upartego na jednym zdjęciu delikatnie linię odcięcia widać... Ale nie jest to tak widoczne jak u @CoolBreeze.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 @CoolBreeze dzieki bardzo nie ma sie co zastanawiac biore jak ksiadz koperte na pewnie przyda sie w arsenale i bedzie godnie stal kolo NL
CoolBreeze Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 @BiałyGTi, cieszę się, że mogłem pomóc. Będziesz miał fun z Mademoiselle
DZIADZIA Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2017 kupiłem przedwczoraj, zapach jak dla mnie mocny i pasujący kobietki, moja jest zachwycona. Nie używałem jeszcze owego szuwaksu, ale na dniach postaram się położyć w volvo. Decha w vołovinie błyszczy się bez dresingu i ciekawy jestem jaki będzie efekt.
Funky Witch Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2017 Panowie dziękuję za testy. Serce się raduje kiedy czytam Wasze opinie. Miło mieć świadomość, że jest się poniekąd przyczyną kogoś zadowolenia
DZIADZIA Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 kilka fotek jak leży w vołovinie Buldozer 1:20 chyba czynsto taśma lizu, lizu przyciemnia i to znacznie, zapach trochę nie dla mnie, ale wszystkiego mieć nie można
Grzechu23 Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 No i super siadło u Ciebie, mocno przyciemnił bez jakiegoś mega połysku
DZIADZIA Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 przyciemnił super, a matu na tej desce nie uświadczysz...
Gardor Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 10 minut temu, rygryss napisał: przyciemnił super, a matu na tej desce nie uświadczysz... No niestety, umyta deska się świeci Panowie a może ktoś z Was porównać Mademoiselle do Gtechniq c6 albo Swissvax Protecton Matt?
Maciej WTN Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2017 W dniu 14.10.2017 o 15:12, BiałyGTi napisał: Ktos ma natural lock, interior qd i mademoiselle ?? I mogl by dla mnie zrobic porowanie ?? Ja mam wszystkie
Michał82 Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 A ja mam mały problem. Skończyła mi się buteleczka "Panienki" i bez zastanowienia kupiłbym kolejną gdyby nie zapach... Niestety kompletnie nie mój gust. Za to efekt dla mnie bajka
CoolBreeze Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 Prawie miesiąc minął odkąd dressing siedzi na plastikach i... gdzie jest ten kurz, co mi zawsze ciśnienie podnosił? Wiadomo jakieś tam paprochy się na konsoli środkowej trafią, ale dzięki Mademoiselle już mi się tak kurz na kokpit nie rzuca
D@ViD Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 @CoolBreeze mam to samo zero kurzu od 3 miesięcy. Proforma aby przy odkurzaniu przelece deske koncowka. Teraz kupiłem Adbl interior qd dla odświeżenia co jakis czas. Tez super. Przyciemnilo i odswiezylo plastiki. Wiec mam swoj zgrany duet Panienka i Adbl IQD
CoolBreeze Opublikowano 11 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2017 @david2888, mam ten sam zestaw. Chciałem dzisiaj śmignąć plastiki QDkiem, ale nie było potrzeby. Jeszcze jest cacy po Mademoiselle.
kamykmm Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2017 22 godziny temu, CoolBreeze napisał: Prawie miesiąc minął odkąd dressing siedzi na plastikach i... gdzie jest ten kurz, co mi zawsze ciśnienie podnosił? Wiadomo jakieś tam paprochy się na konsoli środkowej trafią, ale dzięki Mademoiselle już mi się tak kurz na kokpit nie rzuca a może po prostu jest chłodniej na dworze i np rzadziej otwierasz/uchylasz szyby w aucie co minimalizuje proces kurzenia się. Zawsze jesienią/zimą mniej się kurzy wewnątrz auta, przynajmniej u mnie, a też bardzo na to zwracam uwagę
Brusu Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 Panowie, po jakim czasie od aplikacji przecieracie MF? U mnie fw bardzo mało przyciemnia i zastanawiam się czy wszystko dobrze robię muszę jeszcze stestowac nakładanie aplikatorem z MF bo do tej pory robiłem to Soft interior padem od Adbl i nie wiem czy to nie to osłabia działanie
Pływak Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2018 Przyciemnienie zależy od rodzaju tworzywa. U mnie w meganie FW też kiepsko przyciemnia dechę.
Birkhof Opublikowano 16 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2018 W dniu 17.10.2017 o 09:18, Gardor napisał: No niestety, umyta deska się świeci Panowie a może ktoś z Was porównać Mademoiselle do Gtechniq c6 albo Swissvax Protecton Matt? @Gardor miałeś okazję porównać?
smerf91 Opublikowano 22 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2018 Dzisiaj i ja miałem okazję sprawdzić @Funky Witch Modemoiselle. Plastiki Ford Focus mkII. Zapach jak dla mnie mega fajny:) ale to wiadomo już każdy ma inny gust pięćdziesiąteczka:
Qlimaxss Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2019 A tak usiadł @Funky Witch Mademoiselle na jasnej desce ex służbówki 1
stpsn Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2019 Generalnie już jestem na 95% zdecydowany na ten dressing, bo wygląda świetnie na plastikach tylko jeszcze mam wątpliwość czy się polubi z ADBL IQD? Widzę, że tutaj co niektórzy używali i pytanko do Was - czy IQD ściągał wam ten dressing? Wiadomo, że po którymś razie na pewno go osłabi ale aktualnie mam problem z innymi dressingami takimi jak WOW i PB NL i nawet godzinę po nałożeniu jedno przetarcie IQD i ściąga wszystko i z całkiem dobrej satyny z przyciemnieniem robi się mat bez przyciemnienia, więc fajnie jakby wytrzymał chociaż te 2 miesiące na plastikach
Qlimaxss Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2019 @oscc Zobacz filmik kolegi @rygryss jemu akurat ten dressing ściągnęło. Ale jak wiadomo każdy dressing jest inny i inaczej przyjmuje różne QD.
Rekomendowane odpowiedzi