menior Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2020 @ghost na tym aucie chce przetestowac nowosc od Cleantecha Cover
wanraf89 Opublikowano 4 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2020 Nie wiem czy zapchal ale po wymyciu ultracoatem w duzym stezeniu byla kompletna tafla. Nie ukrywam ze moonlight lezal juz dobre 6 miesiecy i jezeli chodzi o krople to nie byly powalajace.
Moderator Streat Opublikowano 6 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Października 2020 @ghost ciekawe jak z trwałoscia po takiej aplikacji
primox Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 Hej mam dwóch pacjentów moją nową lalkę (zdjęcie) i woła do codziennej tyrki w postaci salonowego yarisa (2019r) na moim obecnie - meguiars gold class carnauba plus liquid po glince z qd oraz compound+wycieraczka glaco na wszystkich szkłach, ale myślę o czymś takim za jakiś czas meguiars swirl remover jako cleaner (mam prawie pełną butlę) moonlight jako powłoka prostaff cc water gold - regularnie dla podbicia i utrzymania efektu i teraz 2 pytania: 1. co sądzicie o takim zestawie, czy jest coś Waszym zdaniem jeszcze lepszego? 2. powiedzmy, że po 6m należałoby odświeżyć moonlight - czy po zabiegu mycie/glinka/cleaner może na nowo kłaść kolejną warstwę?
ghost Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 6 minut temu, primox napisał: mam dwóch pacjentów Moonlight bardzo mocno przyciemnia lakier. Efekt ten sprawdza się na czarnych samochodach, potrafi zrobić wrażenie jak topowe woski. Ale produkt wywoływał skraje emocje. Bo bardzo szybko się zapycha jak na powłokę. I bywały wadliwe partie objawiające się słabą trwałością. Do jasnego warto szukać produktu, który nie zaburza stabilności barwy ani przepuszczalności światła, czytaj nie przyciemnia. Jednym z takich produktów jest FinishKare Hitemp. Tani tester + do tego watergold raz na jakis czas załatwi sprawę. Kombinacji jest nieskończona ilość. Skup się na przygotowaniu lakieru, LSP to formalność, poczytaj czy chcesz iśx w woski, sealanty czy powłoki. Większość popularnych na rynku już tu opisaliśmy
primox Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 dziękuję za opinię i ostrzeżenie gdyby jednak chcieć iść w powłokę typu Moon? bardzo podoba mi się tu fakt bezproblemowej aplikacji + szkło + możliwość nałożenia na wszystko (nie tylko lakier ale też plastiki) co byś polecał/byście polecali jako jako alternatywę?
Moderator Streat Opublikowano 23 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 z łatwych powłok to jest Neoxal Reload którego kłądzie sie na mokro, 50 ml starczy na dwa auta spokojnie i aplikacja bezproblemowa testuje go u siebie i póki co idzie łeb w łeb z Moonlight Jednak trzeba pamietac ze to jest tylko reload do powłok, jest twardy bo fibra po nich krystalizuje i twardnieje. Z łątwych powłok to jeszcze klasycznie FX protect Vision tylko w tym przypadku hydro po czasie mocno spada
primox Opublikowano 23 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 9 minut temu, Streat napisał: Z łątwych powłok to jeszcze klasycznie FX protect Vision tylko w tym przypadku hydro po czasie mocno spada właśnie przeczytałem test kolegi gdzie FX wypadł mega ale to Water Gold po myciu powinien odświeżać hydro, czy się mylę?
Moderator Streat Opublikowano 23 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Października 2020 tak odswiezy hydro
D@ViD Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2020 Fx Vision jest dobry ale trzeba trzymac się instrukcji. Lubi być często myty. Najlepiej co mycie szampon zielony fx a co piąte mycie żółty szampon Fx. Mi siedział rok czasu i byłem mega zadowolony. Moonlight zaaplikował mi znajomy na jedną felgę i na błotnik. Po miesiącu śladu nie ma.
ghost Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2020 W dniu 8.06.2018 o 12:12, ghost napisał: Minęło dwa miesiące od aplikacji Moonlight na alusach. Katowany proszkiem z bezdotyku i na przemian myty ręcznie, to już szamponami pH neutralnymi. Przebieg ponad 5tys km. Kropelkuje jak świeżo nałozony. Znalazłem swój stary post dotyczący aplikacji w kwietniu 2018. Nie mam pojęcia ile km obecnie, ale wychodzi na to, że przetrwał 3 sezon. Oceńcie sami jak się trzyma, zdjęcie robione niedawno: Chyba trafiłem lepszą partię 1
Bapko Opublikowano 24 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2020 Zależy od partii moonlighta, aplikowałem na 2 auta (na essence aplikowany ręcznie) pod koniec września 2019. Na jednym aucie siedział do maja 2020 i miał zauważalnie osłabione doły drzwi, auto garażowane, stosunkowo niskie przebiegi ale sporadycznie myte w większości opłukane na bezdotyku. Na drugim aucie regularnie myt w większości rinseless w garażu podziemnym idealnie siedział aż do połowy marca kiedy go ściągnąłem.
primox Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 Soft99 QJUTSU Body Coat ^^ a czy to będzie sensowną alternatywą? cena wyższa, ale za butelkę ogarniamy 3 auta nie widzę aby ktoś to opisywał na forum (poza testami organizowanymi przez softa)
lodowa Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2020 Aplikacja dziś przy przebiegu 20.000 km na tenzi q7+q10 które niestety umarlo Auto zdekontaminiwane i odtluszczone Wczoraj auto doczekało się mycia zgodnie ze sztuka Najpierw pre wash citrus potem kwaśna piana od pure chemię i na końcu szampon od sg Double shower... Po tym wszystkim nw na szybach odżyła a na lakierze pojawiło się idealne jezioro Przebieg auta 26000 Sadze ze powłoką zmarła już szybciej tak w połowie sezonu zimowego przy przelocie 3000 km 4 1
lukaszewski Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2021 dziadostwo.. po ponad 2 latach od zakupu zmętniał, nie nadaje się do niczego. Niestety niestabilność partii produkcyjnych dołożyła swoje 3 grosze do mojej opinii. Produkt już po roku się nie nadawał, teraz sobie przypominam jak bardzo tępo docierał się na lakierze. Przechowywanie - w mieszkaniu, w szafie. Dla mnie produkt niewart swoich pieniędzy - szczególnie patrząc na obecną cenę.
Grzechu23 Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 W dniu 21.08.2021 o 10:55, lukaszewski napisał: Niestety niestabilność partii produkcyjnych dołożyła swoje 3 grosze do mojej opinii. Niestety ciężko będzie 'podnieść się' moonlightowi z taką wtopą jaką zaliczył z różnymi partiami, a szkoda bo wydawał się naprawdę fajnym produktem - pamiętam jak jeszcze kosztował ok. 150 zł. 1
analyzator Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Miałem moonlighta na radarze ale własnie ze wzgledu na problemy z partiami ominąłem. 1
lukaszewski Opublikowano 23 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2021 3 godziny temu, Grzechu23 napisał: Niestety ciężko będzie 'podnieść się' moonlightowi z taką wtopą jaką zaliczył z różnymi partiami, a szkoda bo wydawał się naprawdę fajnym produktem - pamiętam jak jeszcze kosztował ok. 150 zł. dokładnie za tyle go kupowałem mniej więcej.. niestety komuś odbiło
Laudi Opublikowano 27 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2021 NV Nova Jet i NV Lustre świetnie się zapowiadają ale ciężko z dostępnością u nas.
Bapko Opublikowano 28 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2021 NV Nova Jet i NV Lustre świetnie się zapowiadają ale ciężko z dostępnością u nas. Jak orientowałem się jakieś 2 msc temu to wogole niedostępne w polszy
lukaszewski Opublikowano 13 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2021 myślę, że można celowac w Neoxal 1.61 reload, świetny substytut, ja jestem zachwycony
marcineke Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2023 Odgrzeje kotleta bo u forumowego kupiłem pół butelki Moonlight, podobno z dobrej partii. Auto Golf 2017r, przygotowanie do sprzedaży.Korekta niby One step a tak naprawdę wjechała pasta Ewocar Heavy Cut na większe rysy na mikrofibrze najpierw DA a potem rotacja, na to całość Zvizzer MC3000 na pomarańczowym trapezie a na koniec liznąłem czerwonym padem Essence. Aplikacja Moonlight bardzo fajna, nakładałem aplikatorem mikrofibrowym ale docieranie ....masakra...na zewnątrz temperatura ok 30 stopni, a ja ledwo żyje po docieraniu.Dodatkowo docieranie to poprawianie kilka razy, co chwilę gdzieś mazy widać, po kilku dotarciach i tak co chwilę chmurki widać. Dodatkowo nerwa złapałem bo po skończeniu lakier bardziej matowy niż po samym Essence, wystawiłem auto na słońce i ......tego mu trzeba było....co parę minut to bardziej się świeci.... Tylko docieranie to masakra ....spróbuję jeszcze jedno auto zrobić w niższej temperaturze jeśli aplikacja się nie poprawi nie polubimy się. Na razie siedzę przy aucie i się zachwycam blaskiem ....choć ręce mnie bolą.... 2
damiano87 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2023 @marcineke dlatego ja zawsze lecę z moją kobietą powłoki. Ja nakładam, ona po kilku minutach wlatuje i dociera. Jeśli nie nadąża to jej pomagam druga sprawa, że przy 30 stopniach to tak średnio. Ja nigdy nie miałem problemów z moonlightem
marcineke Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2023 @damiano87 powłoki dokładnie tak robimy, żona nakłada ja docieram, ale to powiedzmy taka inna powłoka.Nie pomyślałem że jest tak gorąco, w garażu jakieś 26 stopni, następnym razem zamknę garaż i włączę klimę.
Bapko Opublikowano 21 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2023 @damiano87 powłoki dokładnie tak robimy, żona nakłada ja docieram, ale to powiedzmy taka inna powłoka.Nie pomyślałem że jest tak gorąco, w garażu jakieś 26 stopni, następnym razem zamknę garaż i włączę klimę.Tez nigdy nie miałem problemów z docieraniem moonlighta nawet jak przecinałem srogo z ilością i leżało dluuugo Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi