Grz3chu Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Podjął się ktoś próby rozrobienia tugi z wodą do deironizacji lakieru? Widziałem tylko podrzucony pomysł żeby tak zrobić, a czy ktoś próbował?
hamilton Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 Ja rozrabiam Tugę 1:1 z wodą, lepiej mi się taką pracuje a osłabienia działania nie zauważyłem.
MirekGTS Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 Wg mnie tańszy Tenzi Alux też robi dobrą robotę Tylko że Alux to kwas... Też chętnie przeszedłem na inny atomizer. Najlepiej jakiś z pompką bo jak całe auto obleci się tymi "energicznymi" ruchami to łapa trochę boli. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka
W1Michal Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 rewelacyjny atomizer ma AF Citrus Power 500 ml, konczy mi sie więc zobacze jak będzie wspólpracowal z Tugą
Gesiu_15 Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 Ja założyłem do Tugi atomizer Canyon, jak narazie świetnie się sprawuje, ładna mgiełka
W1Michal Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 trzeba uważac na wietrze aby w twarz nie dostać bo z wiatrem ta mgiełka niesie się w powietrzu, jak sie dostanie do oczu to może być nie dobrze
hamilton Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2017 Ja używam atomizera z zapachów Mainz`a, rozrzedzona Tuga dobrze pokrywa całą felgę, zresztą klocki mi minimalnie pylą więc dużo roboty nie ma
Grz3chu Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2017 Przelewał ktoś do atomizera od Kwazara? Ciekawi mnie, czy na dłuższą metę przeżył, oczywiście atomizer
Yakuz89 Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 Przeciez tuga jest neutralna. Ja w kwazarach przelewam goracego red devila i rozne prespreye do prania i zyja
W1Michal Opublikowano 25 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2017 ktoś miał styczność zTugą Rex ? http://www.flowmaxx.eu/images/product_i ... ugaRex.jpg
Grz3chu Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Rozumiem, że tuga równie dobrze sprawdzi się na lakierze, co na felgach? Skończyłem litra i rozważam zamówić 5l, tylko interesuje mnie czy nada się do deironizacji lakieru. Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź
dejwid92 Opublikowano 7 Kwietnia 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2017 nada się na lakier, mówimy oczywiście o zielonej.
itallio Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 czy ktoś wie gdzie kupić te Tuge? nie umiem znaleźć sklepu żeby była dostępna
Strus Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 Może być ciężko. Jest u nich problem z atomizerami. Są chyba ze 2 na alledrogo ale naprawdę jest alle drogo..... Kogoś porąbało że tak powiem
damiancd Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 Miałem wcześniej Rotona, teraz mam Tugę, i jakoś "to nie to", nie wiem, pryska bardzo zbitym żelem - no tak, taka jej konsystencja... Dolałem wody i w końcu jest jak trzeba, pryska szeroko na całą felgę i można jakoś myć
kita33 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 709437 pryska bardzo zbitym żelem po to aby dłużej utrzymywał się na feldze i miał czas na dzialanie
damiancd Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 [ref]kita33[/ref], wiadomo, ale mi to jakoś nie odpowiadało
Misior1993 Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 Przelewał ktoś do atomizera od Kwazara? Ciekawi mnie, czy na dłuższą metę przeżył, oczywiście atomizer Rok czasu używam Kwazara z Tugą i atomizer ma się świętnie
W1Michal Opublikowano 8 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2017 ostatnio użyłem tej nowszej Tugi i coś mi średnio domyła koła sporo brudu zostało, koła nie myte miesiąc więc troche zapuszczone ale tak czy inaczej do czystości to im daleko było. Nie wiem czy coś mieszali w skladzie czy mi sie wydaje że pierwsza wersja lepiej myła. Na zaciskach mam rdzawy nalot i nawet troche nie zeszło
CrisAGC Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2017 Jakiś substytut dla Tugi zielonej w dobie braku produktu w sklepach? Najlepiej jakby domywał tak samo, albo i lepiej, był ekonomiczny w zakupie i użytkowaniu i był bezpieczny dla polerowanych rantów.
Michał126 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2017 Jakiś substytut dla Tugi zielonej w dobie braku produktu w sklepach? Najlepiej jakby domywał tak samo, albo i lepiej, był ekonomiczny w zakupie i użytkowaniu i był bezpieczny dla polerowanych rantów. Tak jak już pisałem dziś w wątku o D-Toxie, nowy siuwaks Tenzi, który miałem okazję przetestować. viewtopic.php?f=230&t=28839
powalla Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2017 Tugi brak? Panie sprawdz no pan dokladnie, bo co prawda byl taki okres ale to z miesiac temu bylo Jak chcesz innego smierdziela przetestowac to masz Rotona, tenzi , czy tez nowy SG .
Mir540t Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2017 Tugi brak? Panie sprawdz no pan dokladnie, bo co prawda byl taki okres ale to z miesiac temu bylo Jak chcesz innego smierdziela przetestowac to masz Rotona, tenzi , czy tez nowy SG . Roton jest kwasowy, więc nie bardzo na polerowane ranty, a to jest jednym z kryteriów CrisAGC Osobiście skłaniałbym się ku ADBL Vampire Liquid. Jest bezkwasowy, wychodzi ekonomicznie, domywa świetnie i nie jest jak glut. Jakoś się do tego produktu najbardziej przekonałem. I co jest dużym plusem - niezależnie od partii zawsze domywa mi tak samo, a już zużyłem kilka ładnych butli tego produktu.
Moderator psemo Opublikowano 9 Czerwca 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2017 Jakiś substytut dla Tugi zielonej w dobie braku produktu w sklepach? Najlepiej jakby domywał tak samo, albo i lepiej, był ekonomiczny w zakupie i użytkowaniu i był bezpieczny dla polerowanych rantów. Tak jak już pisałem dziś w wątku o D-Toxie, nowy siuwaks Tenzi, który miałem okazję przetestować. Michał, sprawdzałeś na polerowanych rantach czy jest bezpieczny, skoro polecasz?
Gozdziu23 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2017 Ja posiadam polerowane ranty, osobiście nie polecam niczego z tego, adbll zostawi ci smuge na samym dole tam gdzie schodzi woda na rantach trzeba bardzo dobrze wypłukać a i tak widze że minimalnie reaguje z alumenium, d tox nie ma neutralnego ph tak jak i tenzi. Ze swojej strony, myc czesto ef wheel cleanerem, lub szamponem felgi zabezpieczyc powłoką i raz na ruski rok umyc adbl-em jak juz tka bardzo potrzeba
Rekomendowane odpowiedzi