CoolBreeze Opublikowano 22 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2017 Hej, hej@kamykmm... Co ty mi tu mieszasz? GS ma być moim 1szym dressingiem do opon, a ty mi tutaj takie teksty... Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
kursien Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 U mnie na nie wyczyszczone i mokre opony wleciała Mamba Shine i wytrzymała z błyskiem 400km a w ogóle to ok tysiaka i to jedna warstwa, więc @kamykmm może akurat wypadek przy pracy? A masz wersję zwykła czy Shine?
kamykmm Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 Mam wersje zwyklaDzis pewnie wrzuce jeszcze raz ja na opony, mam nadzieje polezy dluzejWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
clavikord Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 Znajomy nałożył mi swojego czasu GS Mambę matową, nie dojechała nawet do pierwszego "płukania" a co dopiero mycia, także osobiście nie jestem zwolennikiem tego produktu. Wcześniej korzystałem z SG:B2B oraz Endurance, ale nie podobał mi się efekt świecącej opony. Tymbardziej, że auto to raczej nudne daily z oponą 205/55/16 więc balon i wyglądało to trochę jakby samochód wyjechał od Mirka Handlarza który zamawia Plaka europaletami. Tenzi którego używam jest w mleczku, dużo łatwiej i szybciej się aplikuje, opona po aplikacji jest sucha a nie tłusta, a i dłonie wystarczy przetrzeć papierowym ręcznikiem i są czyste. Jutro umyje samochód to zrobię zdjęcie przed ponownym nałożeniem dressingu. W odcinku Nowickiego na YouTubie o dressingach ten produkt występuje, gdyby ktoś chciał obejrzeć
clavikord Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 Dnia 22.09.2017 o 15:41, kamykmm napisał: bardzo zaciekawił mnie ten produkt, podoba mi się efekt satyny, ale zanim kupie bardzo interesuje mnie trwałość, wiec bede wdzieczny nawet za zdjecie kalkulatorem Opona po 3 płukaniach samą wodą. Nie myta żadną chemią. I po nałożeniu dressingu:
Strus Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 To, kurcze, albo ja ślepnę na starość albo różnica praktycznie żadna
krissolek Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 Fakt, efekt czterech liter nie urywa, ale też nie przesadzajmy, że nic nie widać
clavikord Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 Fakt, efekt nie jest spektakularny, gacie nie spadają, ale o taki efekt, jak na ostatnim zdjęciu czy na zdjęciu które wstawiłem parę postów wyżej mi osobiście chodziło . Na pierwszych zdjęciach widać jak dressing leżał na oponie tydzień i została tylko spłukana a umówmy się dość trudne warunki przeżyła. Także jeśli chodzi o właściwości hydrofobowe i zabezpieczenie jest mega duży plus
Qlimaxss Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2017 U Nowickich kiedyś na fejsie trafiłem na post o tym Tenzi PR . I pokazywali koła po 4 tygodniach od aplikacji i naprawdę było widać ze coś siedzi .Wiec może te dodatki krzemu naprawdę robią robotę;)
Moderator Domel Opublikowano 26 Września 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Września 2017 moj test Qyeon Q2 Tire: https://kosmetykaaut.pl/topic/6573-gyeon-q2-tire/?do=findComment&comment=571177
wifi944 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2017 a to mój jeśli ktoś chce oponę o lekkim połysku polecam u mnie nr1 a mam porównanie z mambą i klasykiem brilance:D a do tego konkretnie przyciemnia plastik https://kosmetykaaut.pl/topic/10991-daniel-washington-tyre-dressing/
MlodyKoguT Opublikowano 13 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2017 A jak z aplikacja i trwaloscia soft99 tire wax? Czytalem ze aplikacja do najlatwiejszych nie nalezy.
wojtek45 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2017 Do nabłyszczania najlepiej coś z dodatkiem polimerów silikonowych . Są rożne spraye z tym dodatkiem np. K2.
kolo100 Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2017 Witam,Panowie do tej pory używałem Nielsen Brillance, który aplikowałem pędzelkiem. Byłem zadowolony z tego dressingu jednak męczyła mnie czasochłonna apliakcja. Wreszcie szybko się skończył bo przez pomyłkę rozcienczyłem go z wodą myśląc, że to apc (podobna butelka) .Następnie kupiłem Meguiar’s Hot Shine Tire Spray Trigger z którego jestem bardzo zadowolony, jeśli chodzi o trwałość i nablyszczenie opon. Jednak przez aplikację w spray produkt ten jest słabo wydajny bo flaszka 710ml kończy się po 2 miesiącach...Czy Gyeon Q2 Tire jest lepszy jakościowo od tych dwóch a może inny, który dłużej będzie leżał na oponach?Chodzi mi o porównanie żebym wiedział czego mogę oczekiwać...Dzięki Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 31 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Października 2017 W dniu 31.10.2017 o 20:00, kolo100 napisał: Czy Gyeon Q2 Tire jest lepszy jakościowo od tych dwóch a może inny, który dłużej będzie leżał na oponach? Lepszy, nie lepszy = kwestia gustu. Genialnie przyciemnia i pokrywa oponę. Testuję go już kilka tygodni. https://kosmetykaaut.pl/topic/6573-gyeon-q2-tire/page/4/ Co do trwałości nie chcę się wypowiadać, bo dla mnie jak coś nie błyszczy to tego już nie ma. Każdorazowe mycie i mocna chemia osłabi każdy dressing. Ostatnio myłem opony SG PreWash. Po wyschnięciu opona miała przebłyski szarości. Nie mniej jednak to świetny produkt. Pięknie pachnie i daje oponie niesamowity look. Żeby sprawdzić jaką ma trwałość, musiałbym zrobić test 50-50 z innym dresingiem, ale nie lubię dzielić i kolorować opony w paski.
kolo100 Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2017 Dzięki Domel ja myję opony tylko wodą i prewash shinny jak mam nałożony dressing...Ale wydajniejszy chyba będzie od meqsa choćby dlatego, że nakłada się aplikatorem...Z meqsa jestem zadowolony bo to jest szybka piłka, kilka strzalow i zrobione a look piękny Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 31 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Października 2017 29 minut temu, kolo100 napisał: Z meqsa jestem zadowolony jest wiele dobrych produktów na rynku. Zacznij testować, jeden po drugim. Ostatnio testowałem AngelWax Elixir. Rewelka. Szkoda ze praktycznie juz go nie można dostać w PL.
kolo100 Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2017 Domel jest o wiele za dużo nie wiadomo na co się zdecydować, a dla testowania wszystkich to życia zabraknie Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
Moderator Domel Opublikowano 31 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Października 2017 4 minuty temu, kolo100 napisał: Domel jest o wiele za dużo nie wiadomo na co się zdecydować, a dla testowania wszystkich to życia zabraknie no to jak masz budżet i lubisz ten blask - kup Q2 Tire.
kolo100 Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2017 Tak zrobię i przetestuję... Zobaczymy czy wart jest swojej ceny Dzięki za pomoc. Wysłane z mojego SM-T813 przy użyciu Tapatalka
daniel87 Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2017 ADBL Black Water...ktoś, coś
Michał126 Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2017 11 godzin temu, kolo100 napisał: Czy Gyeon Q2 Tire jest lepszy jakościowo od tych dwóch a może inny, który dłużej będzie leżał na oponach? Sonax Xtreme.
Oracle Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Nikt na tym forum nie używał dressingu Duragloss 253? Jest to rewelacyjny produkt, bardzo wydajny, łatwy w aplikacji (nie takie lepkie mazidło, jak Endurance), ma więcej, niż akceptowalną trwałość i nie daje wieśniackiego połysku...
Moderator Domel Opublikowano 7 Listopada 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 19 minut temu, Oracle napisał: Duragloss 253? ja uzywałem. Mialem z 200ml. Ale jakos nigdy nie skusiłem się na większa ilość.
rkom Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2017 Duragloss 253 mogę porównać tylko z Meguiars Hot Shine Tire Gel i Meguiar's Endurance High Gloss. Jak dla mnie najlepszy z tych trzech produktów jeżeli chodzi o wygląd i trwałość i wydajność (daje wygląd nowej opony, mógłby być bardziej satynowy jak na mój gust). Nakładam aplikatorem gąbkowym dwie warstwy w odstępie 10 minutowym. Ja i żona mamy opony mamy opony bridgestone potenza s001 run flat i moja opinia dotyczy aplikacji środków na tych oponach umytych DG#701. Raz sąsiadowi z garażu obok nałożyłem na opony bieżnikowane umyte na myjni proszkiem to próbie na jednej oponie nie było prawie efektu a po Meguiars Hot Shine Tire Gel sąsiad był bardzo zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi