Jump to content

Recommended Posts

Posted

Siemka robię test po raz któryś tam  więc nie hejtujcie  a na pewno nie ostatni mam parę innych produktów których na forum nikt nie testował postaram się jakoś to pokazać 

Opis Produktu: TYRE DRESSING od Daniel Washington. Preparat do czyszczenia i konserwacji opon i elementów plastikowych. Nadaje czyszczonym powierzchniom delikatny blask.

Cena 39zł za 500ml

tak to wygląda etykiety schludne przejrzyste i ładne butelka też mi się podoba.:) 

jsYK3vul.jpg

kItpSgHl.jpg

teraz moje spostrzeżenia dressing śmierdzi naftą czyli jak większość i jest wodnisty, jest to dla mnie plus ponieważ wchodzi fajnie w każdy zakątek opony, co do wygładu to mój nr jeden z tych co mam (nielsen,black mamba) ponieważ wygląd opony bardzo mi odpowiada nie świeci się jak psu ja... :D ani też nie jest taki satynowy, lekki połysk to jest to co mi się spodobało

Aplikacja wystarczyło dosłownie 10-12 kropelek na aplikator i całą oponę objechałem (205-40-18) czyli jest wydajny przynajmniej tak mi się wydaje :D 

Tu na moich oponach dawałem na nie oczyszczone opony Apc, ponieważ nie było czasu, ale niżej przedstawię na wyczyszczonych i porównam różnicę :)

yRQzD92l.jpg

H9zIppzl.jpg

o3dgyCll.jpg

i tak wyszło finalnie na (brudnej oponie )

QyWqozAl.jpg

FPquZOZl.jpg

lgTfTjsl.jpg

Jnesp1pl.jpg

Efekt mi się podoba.

na drugi dzień myłem ojca insignię i tam wyczyściłem jedną opony apc i tak wyszło, wizualnie nie widzę różnicy, ale na pewno jest w trwałości ale tego nie sprawdzę bo nie mam czasu i warunków

PxJEfiRl.jpg

3X6jRN1l.jpg

a na koniec sprawdziłem jak działa na plastikach i tu moje pozytywne zaskoczenie zobaczcie sami :)

ten kawałek zderzaka umyłem apc 

HNefyTRl.jpg

i efekt po daje rade bardzo nawet :D

h834Ky5l.jpg

jrguCWal.jpg

Podsumowanie zostawię wam bo są gusta i guściki mi się takie wykończenie podoba, łatwość w aplikowaniu i wydajność stawia tren produkt według mnie na 1szym miejscu z tych co mam. dzięki i komentować jak wam to siedzi :D 

• Dziękuję 1
Posted

Wygląda bardzo ciekawie, zrobisz jakieś 50/50 z Nielsenem? Btw, sprawdź heble w tej Insignii, coś klocek nierównomiernie trze tarcze pewnie do wymiany :). Konsystencja bardzo wodnista jak w GS czy bardziej takie mleczko?

Posted

Efekt wizualny trafia w moje gusta.

Bardzo lubię wrzucać na kapcie Nielsena Brillance ze względu na mega trwałość, bez przygotowania nakładam na bogato, wręcz nawalam pędzlem sporo.

Przez pierwszy tydzień mocny połysk, następne 2 tyg satyna, a ostatnie 3 mat czarny, ale żywy, nie wypłowiały i kropelkuje. 1,5 miesiąca i 1,5 tys. km w różnych warunkach w tym w deszcz jak dla mnie bardzo dobry wynik. Choć zależy od warunków, potrafił zejść czasami z kół napędowych po 600km w deszczu.

O ile lubie myć 1-2 tygodniowo, lubię woskować. 

To dressingować opon nie lubię, tym bardziej nie lubię chemicznych zapachów.

Jeżeli DW TD okaże sie żywotny, to chyba poświęcę brillance na rzecz łaszingtona :) 

Posted
8 godzin temu, clavikord napisał:

Wygląda bardzo ciekawie, zrobisz jakieś 50/50 z Nielsenem? Btw, sprawdź heble w tej Insignii, coś klocek nierównomiernie trze tarcze pewnie do wymiany :). Konsystencja bardzo wodnista jak w GS czy bardziej takie mleczko?

bardziej woda 10 kropel i na moją opone oblecę :D  mogę zrobić któregoś dnia 50/50 z brillance ;D w sumie mogę na busie jakimś zrobić:D 

5 godzin temu, ghost napisał:

Efekt wizualny trafia w moje gusta.

Bardzo lubię wrzucać na kapcie Nielsena Brillance ze względu na mega trwałość, bez przygotowania nakładam na bogato, wręcz nawalam pędzlem sporo.

Przez pierwszy tydzień mocny połysk, następne 2 tyg satyna, a ostatnie 3 mat czarny, ale żywy, nie wypłowiały i kropelkuje. 1,5 miesiąca i 1,5 tys. km w różnych warunkach w tym w deszcz jak dla mnie bardzo dobry wynik. Choć zależy od warunków, potrafił zejść czasami z kół napędowych po 600km w deszczu.

O ile lubie myć 1-2 tygodniowo, lubię woskować. 

To dressingować opon nie lubię, tym bardziej nie lubię chemicznych zapachów.

Jeżeli DW TD okaże sie żywotny, to chyba poświęcę brillance na rzecz łaszingtona :) 

dokładnie efekt w moje też nie świeci się mega a jest lekki połysk ^^ pech pachnie jak brillance wiec bez różnicy :D a aplikuje się go łatwiej :) ale testów długo dystansowych raczej nie zrobię przynajmniej teraz :D bo autem nie jeżdżę od tygodnia w sumie i jeszcze z tydzień nie będę jeździł :D ale możesz ty zrobić,cena nie jest jakaś droga za bardzo :) jak na dobry dressing 

Posted
10 godzin temu, clavikord napisał:

masz test 50/50 na brudnej oponie bo nie chciało mi się myć ale efekt taki  sam jak na czystej tylko pewnie trwałość mniejsza;D 

QbzQkypl.jpg

lewa nielsen prawa daniel

TYIgTRYl.jpg

IbJoJ9ul.jpg

cYovfOtl.jpg

i kropelki dla mnie + dla daniela bo leszcze krople ;d

GIj5zh9l.jpg

nielsen lewa 

leeD4uHl.jpg Nielsen

eorW2C5l.jpg Daniel 

efekt widzicie sami dla mnie nr uno jest daniel za wygląd i łatwość w aplikacji :D 

Posted

3 zdjęcie -> jak pokazałeś prawa lewa to pierwsza myśl..no dobra daniel jest, ale gdzie ten nielsen ;D
Faktycznie czerń wychodzi sporo głębiej u daniela

Posted
8 godzin temu, powalla napisał:

Co ten nielsen w butelce jakiś taki czarny? :o

a bo zawsze sobie do takiego kubeczka leje to co zostanie z powrotem do buteleczki :D i dlatego jak pędzel moczyłem to czarny się robił bo z opony ;D 

9 godzin temu, Grzechu23 napisał:

3 zdjęcie -> jak pokazałeś prawa lewa to pierwsza myśl..no dobra daniel jest, ale gdzie ten nielsen ;D
Faktycznie czerń wychodzi sporo głębiej u daniela

no też jak miałem nielsena to mowie jaka fajna czarna opona ale teraz jak patrze na to 50/50 to dopiero widzę jak czarna opona wygląda :D

• 2 weeks later...
Posted
17 godzin temu, Kepacz napisał:

@wifi944 Jakieś obserwacje w temacie wytrzymałości dressingu?

jeszcze siedzi ale jakoś nie patrze na to bo nie mam czasu :D ale siedzi producent mówi ze około 3 tyś km powinien siedzieć 

Posted

@wifi944 "Siedzi" to znaczy opona jest prawie jak po nałożeniu, "coś tam widać", czy może tylko kropelkuje? :lol: Co człowiek to inne podejście w tej kwestii, a ja już raz się przejechałem na "wytrzymałej" Mambie, po której po trasie 200 km w słoneczny dzień nie było śladu (położona na przygotowane opony), chociaż potem jeszcze dłuuugo kropelkowała :/ Chyba nic nie zastąpi zdjęć ;)

Posted
23 godziny temu, Kepacz napisał:

@wifi944 "Siedzi" to znaczy opona jest prawie jak po nałożeniu, "coś tam widać", czy może tylko kropelkuje? :lol: Co człowiek to inne podejście w tej kwestii, a ja już raz się przejechałem na "wytrzymałej" Mambie, po której po trasie 200 km w słoneczny dzień nie było śladu (położona na przygotowane opony), chociaż potem jeszcze dłuuugo kropelkowała :/ Chyba nic nie zastąpi zdjęć ;)

umyje koło i zrobie zdj w tym tyg na busie zrobię bo to ona najwięcej jeździ i w błocie i w deszczy i codziennie :D wiec tam będzie najlepiej widać :)