cz@rek Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 @ MATI87 zdecydowanie Gyeon u mnie od roku może dłużej auto staram się myć raz w m-cu i na 4 Bravurisy II 195/45 zeszło mi dotychczas mniej niż 1/3 500ml butelki, co do trwałości to efekt satyny utrzymuje się tak do 200km bujania się po mieście później schodzi ale opony dalej są czarne i b.dobrze odpychają brud. Jedyna jego wada to to że jest tłusty.
MATI87 Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Dzięki Cz@rek wlasnie o takie info mi chodzilo. Biore gyeon`a
dżizas Opublikowano 15 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2015 Właśnie zakończyłem czytać ten temat i szczerze powiem że mam lekki mętlik w głowie. Zdaję sobię sprawę, że co głowa to inna opinia ale: Chciałbym dobrać do mojego Mondzia jakiś dressing do opon: 225/40 R18 - Michelin PilotSuperSport-przód(jest gładka), Pirelli PZero-tył (trochę bardziej chropowata) Główne kryteria jakie mnie interesują to trwałość i ładny efekt matt lub satyna. Cena (oczywiście bez przesady), łatwość aplikacji oraz zapach (opony nie po to są w aucie żeby je wąchać ) jest dla mnie sprawą drugorzędną. Przeczytanie całego tematu oczywiście nasunęło mi kilku faworytów ale chciałbym zasięgnąć porady bardziej doświadczonych kolegów, który preparat pozwoli osiągnąć najlepsze połączenie trwałości w macie lub satynie. Niestety na Wyspach u mnie od ręki dostępne tylko w Halfordsie: Turtle, Simonz, Mer, Megs Endurance & HotWheels i Autoglym jednak wszysko niestety gloss a nie o to mi chodzi. Jedynie Autoglymem można podobno osiągnąć satynę lub gloss w zależności od sposobu aplikacji (takie info znalazłem na etykiecie). Co polecacie?
MatthewG Opublikowano 18 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 Jeśli mat/satyna, łatwość aplikacji, wydajność, przyjemność z pracy to według mnie Zymol lub Mitchell&King
Moderator krd Opublikowano 18 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2015 dżizas, TurtleWax z serii extreme w zielonej butelce. Dostępny chyba w większości marketów, a świetnie pachnie i bardzo ładnie wygląda utrzymując się na oponie nie krócej niż bardziej "markowe" produkty.
W1Michal Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 najlepszy efekt mat/satyna daje AF satin. Bardzo wydajny, da się uzyskać faktycznie efekt albo matowy alby bardziej błyszczący w zależności od ilości nałożonego środka. Wada jest zasadnicza - 3 dni nawet bez deszczu i środka nie ma. Plus że schodzi równomiernie z opony i nie robią sie "łaciate" albo jakieś brązowe. Endurance bardzo fajny ale znowu się błyszczy, choć raz udało mi się go tak połozyć że praktycznie nie widać było połysku, do tej pory nie wiem jak ja to zrobiłem. Plus że długo trzyma, dlatego go stosuje pomimo że połysku nie lubie na oponach
impex Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Jest sens wygrzewać smarowidło do opon zaraz po aplikacji? Mam na mysli zdemontowane koła i ogrzewanie ich suszarką lub opalarką-zwiększy to trwałość czy raczej sensu nie ma?
Justyna Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 zależy od produktu Ja raczej nie wygrzewam opon, tylko zawsze staram się je porządnie umyć i osuszyć i dressingi zawsze siedzą bardzo dobrze.
Animal0911 Opublikowano 19 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2015 Ja używam do nabłyszczania wymienionego wcześniej Megsa Endurance i faktycznie najpierw daje sporo połysku ale da się nim zrobić fajny satynowy efekt pod warunkiem, że nie nałoży się go za dużo a po delikatnym przeschnięciu przetrze go MF.
dżizas Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2015 Wśród waszych odpowiedzi za które dziękuję padł tylko jeden z moich faworytów, więc zapytam inaczej. Rozważam zakup jednego z poniższych środków: -Gyeon Q2 -SV Pneu Matt -VP Black to the Future -Gtechniq T1 -Zymöl Tyre Preserve -PB Bold n Bright Jak zaznaczyłem wcześniej głównie chodzi mi o trwałość. Co byście wybrali na moim miejscu?
Moderator krd Opublikowano 20 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2015 dżizas, Gyeon lub Gtechniq.
Moderator krd Opublikowano 21 Maja 2015 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2015 Jak zaznaczyłem wcześniej głównie chodzi mi o trwałość. dżizas, Zymol. dżizas,VP, PB lub SV Wy sobie żartujecie? Przecież z w/w- Zymol, PB i SV to ładnie wyglądają po nałożeniu, ale ich żywot jest bardzo krótki. A kolega wyżej napisał, że nie o to mu chodzi...
wojti91zmc Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2015 A co myslicie o CarPro Perl? Podobno długo utrzymuje sie na oponach czy plastikach... Też wziołbym go pod uwage Pzdr.
Greg73 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2015 Tylko Zymola jakoś nie mogę ostatnio zlokalizować. A szkoda bo chciałem porównać do Pneu SV.
W1Michal Opublikowano 24 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2015 Perl jak najbardziej ok, utrzymuje się długo, nie błyszczy się za bardzo i co ważne zabezpiecza jak należy (kropelkowanie jak po wosku, na innych środkach do opon nie zauwazyłem takiego kropelkowania) dodatkowo można go dawać też na plastiki i biorąc pod uwage cene i to co oferuje to jest to super środek
Bartasso Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 Panowie,pracuje na myjni samochodowej. Interesuje mnie coś co się sprawi,będzie w dużym opakowaniu i za stosunkowo rozsądne pieniądze. Produkty z "marketu" mnie nie interesują... (oczywiście mowa o specyfiku do opon)
cannonn Opublikowano 8 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2015 http://sklep.beps.pl/nielsen-brillance- ... p-844.html
MatthewG Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2015 Zgadzam się z kolegą powyżej, chyba najlepsza opcja
rychuslu89 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2015 Nielsen spoko jest ino z pędzla najlepiej się nakłada , jak ma być efekt satyna to jedna warstwa i wycierać , jak ma się świecić jak psu to lepiej ze dwie warstwy wtedy wycieram po dłuższym czasie
Kryman Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2015 W sobotę nałożyłem Endurance, wyglądał tak: W niedzielę troszkę popadało, a w poniedziałek lało i wyglądał tak: Wg. mnie wygląda fajnie, tylko wiadomo, że jest świeży, więc pytanie ile wytrzyma w takich warunkach
mister31 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ciekawe jak będzie się sprawowało po tygodniu czy dwóch?
tazman Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Ja wczoraj skorzystałem z wersji budżetowej, tj. Sygma od K2. Całkiem fajny solidny aplikator w zestawie. Jeśli chodzi o konsystencję, zapach i wygląd dressingu po aplikacji to czułem się jakbym na oponę nakładał Endurance, Naprawdę minimalne różnice pomiędzy tymi produktami.
Rekomendowane odpowiedzi