17misiek09 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Panowie, ja posiadam cos takiego. Glinka - Meguiar's Smooth Surface Clay Bar Replacement 50g coś do poślizgu - Tenzi na grubsze rysy - Meguiar's ScratchX 2.0 doczyszczenie lakieru - Meguiar's Ultimate Compound politura - Meguiar's Ultimate Polish wosk - Meguiar's Ultimate Liquid Wax zabezpieczenie po cotygodniowych/czestszych myciach - Meguiar's Quik Wax do plastikow - Shiny Garage Jet Black Dressing do felg - TK Blood nad polerka mechaniczna jeszcze mysle...napewno bedzie DA, tylko kwestia jaka...nie chce na poczatek wyrzucic duzej forsy, a tu forum nie bardzo chcecie odpowiadac w temacie polerek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cirkus Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 A jaki samochód? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
17misiek09 Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Volvo S60 2003r :-) tak jak w moim profilu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmoK Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Witam. Chciałbym samodzielnie odświeżyć mojego Roverka 75 Sedan kolor zielony butelkowy (hew) , lecz muszę kupić praktycznie cały sprzęt, złożyłem jakiś zestaw będę wdzięczny jeśli rzucicie na niego okiem i doradzicie co zmienić. ( Jestem raczkujący w temacie ). A wygląda to tak: Maska ma sporo odprysków które pewnie się powiększa przy polerce, zastanawiam się nad zaprawkami lub kupnem używki w lepszym stanie pod kolor Jak nie starczy kasy to środek sobie odpuszczę na jakiś czas. Zestaw: TENZI PRIX - Doczyszczanie Kół Krwiawiąca Felga 1L - 30zł TENZI TRUCK CLEAN - Mocna Piana Aktywna - TIR - 1L - 13,99 zł TENZI APC In - Mycie Skóry Tapicerki Plastik 1L - 18zł 3m granatowy korek 1 litr - 80zł 3m żółty korek - 250ml - 25zł 3m zielony korek - 250ml - 26zł diamond brite 2x125ml - 15zł do skóry żel mini moris 250ml - 25zł Posiadam: Płyn do szyb Środki do czyszczenia skóry mikrofibry firmy 3m żólte niebieskie ręczniki do osuszania Kenotek vinyl & leather Formula 1 Carnauba Wax Pianownica marolex Gąbkę do mycia Szczotkę do prania tapicerki ( nie posiadam odkurzacza piorącego ) Garaż i chęci Cena tego zestawu to ok 420 zł + pady i aplikatory Chciałbym się zmieścić w max 600zł Polerka: Polerka nada się na początek? Jakie Pady talerze wybrać ?. Sorki za chaotyczne rozmieszczenie pozycji produktów. Z góry dzięki za każda pomoc ( proszę o wyrozumiałość po prostu mam ogromną ochotę zrobić to sobie sam ). Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 szampon weź SG slee & bubbly Wosk zmień na coś letniego co da lepszy look np. dodo juice Purple haze i pod to cleaner dodo lime prime np. lub soft fusso czy king of gloss lub poorboys natty's blue. Do plastików i gumy polecę meguiars gold class trim detailer -bardzo wydajny i przyzwoita trwałość. Dressing do opon megsa endurance lub tańszy Nielsen brillance. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drewniana_podloga Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Czołem! Czy ktoś z kolegów zamawiał coś w Chinach ? widzę sporo dobra w dobrych cenach ale nie wiem nic o ich jakości. Do tej pory zamawiałem tylko AirFrame Kenu i wszystko było lux. Macie jakieś doswiadczenie ? Chodzi mi o takie tematy: http://www.aliexpress.com/item/Truck-Ca ... 49967.html http://www.aliexpress.com/item/1-pack-8 ... 40115.html http://www.aliexpress.com/item/Super-Mi ... 15917.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adek1983 Opublikowano 30 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Jakość tego jest taka sama jak w lokalnych hipermarketach. Na pierwszy raz można spróbować, żeby w razie czego nie żałować wydanej gotówki. Ale później warto zainwestować w coś jakościowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir191280 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Witam serdecznie. Prosze o porade. Auto Alfa Romeo 159, kolor czarny. Stan lakieru, sporo swirli widocznych w sloncu, tego wlasnie najbardziej chcialbym sie pozbyc. Niestety z braku czasu, na dzien dzisiejszy korekta nie wchodzi w gre. Mam jeden, caly dzien na ogarniecie. Czy dzieki takiej “operacji” choc troche pozbede sie swirli, czy raczej nie ma sie co oszukiwac I organizowac czas na polerke? Od razu mowie, ze nie oczekuje efektow jak po polerce, po prostu chce zeby auto nabralo takiego “wet look”. Jestem gotow dolozyc troche zlotowek, jesli trzeba ;-) 1. Mycie wstepne - aktywna piana -SG Fruit Snow Foam 2. Odsmolenie - Prickbort 3. Usunięcie zanieczyszczeń metalicznych - Dragons Breath (posiadam, dlatego jest na liscie). 4. Oplukanie auta myjka cisnieniowa 5. Mycie właściwe – szampon SG Sleek&Bubbly, rekawica Flexi Pad Merino, dwa wiadra, 2 x Grit Guard, recznik Waxpro Perfect Fluffy (co do recznika prosze o porade) 6.Rekawica z glinka Farecla G3 + woda z szmponem do poslizgu 7. Pre wax – Dodo Juice Lime Prime - tu prosze o porade czym nakladac? Czy Monster Shine Tri Color bedzie dobrym wyborem? 8. Wosk Dodo Juice Blue Velvet 9. QD SG Morning Dew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanSnuja Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 5 z 6ką kolejnością zamień, bo najpierw musisz wszystkie luźniejsze zanieczyszczenia zmyć z lakieru, dopiero potem glinkować. Nie taniej będzie kupić po prostu glinkę niż rękawicę glinkującą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir191280 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Juz zmienione, dzieki. A jesli chodzi o glinke, to moze i taniej, ale rekawica chyba wygodniej i szybciej ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanSnuja Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Ja nie miałem okazji więc nie mam pojęcia, ale glinką to nie jakaś mordęga. A i auto masz takie, że człowiek by chętnie je wymiział Ale swirli to się takim zestawem nie pozbędziesz, tym bardziej, że cleaner masz nie ścierny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir191280 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Kurczę niescierny? Wydawało mi się, że są dwa z Dodo i ten właśnie jest scierny... Może coś pomieszalem. To jaki w takim razie ścierny cleaner byście polecieli? Albo coś, czym chociaż troche pozbede się tych swirli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanSnuja Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 One są dwa: Dodo Juice Lime Prime http://www.pielegnowacauto.pl/cleaner-lekko-scierny-dodo-juice-lime-prime-pre-wax-cleanser.html - w opisie masz, że lekkościerny i ten, który podałeś - Dodo Juice Lime Prime Lite - nie ścierny http://showcarshine.pl/470-dodo-juice-lime-prime-lite-250ml-cleaner-nie-scierny-gratis-mikrofibra.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir191280 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 No ale ja właśnie podałem tego Lime Prime :-) W sumie to już nie ważne, bo skoro nim swirli nie usunę to muszę czymś zastąpić. Dostałem małą podpowiedź - Maguiars Ultimate Compound lub glaze Poorboys Black Hole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KapitanSnuja Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Oj, zakręciłem się, dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir191280 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 A jeszcze mam takie pytanko - jak sie ma Autoglym Tar & Glue Remover do PrickBort? Ktory lepszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Prickbort. Ale spróbuj sobie ADBL Tar&Glue Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir191280 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Dzieki za odpowiedź. Chyba źle zapytałem. Może tak, czy mając juz AG Tar Glue remover jest sens kupować coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StachuRZ Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 To wszystko zależy od wielkości twojego portfela, ja bym zużył i kupił później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaromir191280 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dest Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Ostatnio przeprowadziłem lekkie pucowanie glinka, Dodo Juice jako podkład pod wosk, wosk x2 COLLINITE 476S i pytanie amatora doradzono mi aby po każdym kolejnym myciu (które wczesniej czy pozniej musi nastąpić) odswieżyć i zabezpieczyć powłokę wosku jesli dobrze rozumiem do tego mogę uzyć: 1. Meguiar' s Ultimate Quik Detailer 2. Finish Kare #425 Extra Slick Final Body Shine Detailing Spray zgadza się ? Jesli tak to który produkt polecacie, nr 1 bardziej oklepany ale widziałem kilka osób gorąco polecających ten Finish Kare. Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr-gozdowiak Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zakupiłeś już produkty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dest Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 jeszcze nie ale w ciagu 2-3h zrobie (musze zadzwonic do sprzedawcy z allegro) a co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kusiuu Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Hejka, Podłącze się do tematu. Prosiłbym o ocenę zestawu. Pacjent to srebrne 307. Niestety kwota jaką dysponuje jest ograniczona, z czasem będę rozszerzał gamę produktów. Na sam start tylko do zabezpieczenia auta, bez żadnych korekt myślałem o: Na zewnątrz: Odmolenie - SNB PrickBort Szampon - Dodo Born to be mild 1000:1 Glinka - Valet Pro APC - SG Red Devill (posiadam) IPA (posiadam w pracy ) Wosk - Collinite 476 lub Harly Wax Wnętrze: APC - SG Red Devill Poorboy's NL - posiadam oba. Posiadam również kilka aplikatorów piankowych i 2 szt microfibr. Chciałbym chwilowo zamknąć się w 200-250 zł. Czy na jakiś czas mogę korzystać z gąbki do mycia i pominąć zakup rękawicy? Ewentualnie propozycje na inne produkty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy82 Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2015 Najprostszą rękawice kupisz w Makro i to koszt 10zł..napewno szkód na lakierze nie narobisz. Nie napiales nic o osuszaniu a to wazna rzecz. Jako wosk brałbym próbki na pierwszy raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi