Artih Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Sonaxa bsd wywal ... Osobliwa rada QD, którego używa zapewne w okolicach 90% detailerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Używa bo jest tani i dobrze kropelkuje...nic poza tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikupl Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Poczytaj trochę więcej forum bo skupiłeś się na środkach firmy Meguiar's a w tych pieniądzach można zakupić lepsze środki. Jakieś kontrpropozycje? Bazowałem w większości na propozycjach gotowych zestawów z tego wątku. MEGUIARS ALL PURPOSE CLEANER - podobno rewelacyjny MEGUIARS ALL WHEEL CLEANER - jeden z lepszych chyba. Tutaj mały test. MEGUIARS ULTIMATE POLISH - podobno bardzo dobry a gdzies coś czytałem, że optymalnie stosować cleaner tej samej firmy co i wosk. A wosk MEGUIARS 16 PASTE WAX 312G chyba nie jest zły (stosunek wygląd/trwałość). MEGUIARS PERFECT CLARITY GLASS CLEANER - też same pozytywy.. Więc jeśli uważasz, że coś byś zmienił zaproponuj chętnie wezmę coś taniej jeśli efekt będzie podobny. mp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manio49 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 No to tak: APC zmieniłbym na Nielsena, tani, sprawdzony, porządny. Jak będziesz potrzebował do środka, to albo rozcieńczysz mocniej, albo weź APC blinka które będziesz miał tylko do wnętrza (nie dusi tak) Do kół wziąłbym na Twoim miejscu SG EF Wheel Cleaner, polecam go ze swojej strony - elegancka skuteczność i dobra cena. Co do cleanera to pomyśl np. nad 118ml dg squeaky clean a na to fusso, dobrze się dogadują. EDIT: a jak chcesz się pobawić w częstsze woskowanie, to kup tester dodo juice purple haze a pod to 100 ml dj lp - look na 100% będzie lepszy Do szyb możesz szarpnąć robiący ostatnio zamieszanie płyn MAINZ albo, co polecam ze swojej strony - Allegrini. ~8 zł za 750 ml a wg. mnie miażdży mojego dotychczasowego faworyta - megsa GCC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikupl Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 pisząc fusso miałeś na myśli to (Soft99 Fusso Coat 12 months Dark Colour Wax 200g)? thx! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Używa bo jest tani i dobrze kropelkuje...nic poza tym Tu się całkowicie nie zgodzę, ja używam przede wszystkim dlatego, że auto duuuużo mniej się brudzi i to jest moim zdaniem główna zaleta tego QD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Używa bo jest tani i dobrze kropelkuje...nic poza tym Gdyby to były jedyne jego atuty, to chyba jednak nie używało by go 90% użytkowników Dla mnie wyczerpuje on wszystkie aspekty, dla których kupuję QD. Do tego bije wszystkie pozostałe trwałością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparco911 Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Dzięki za odpowiedzi co do BSD raczej będę chciał go spróbować gdyż jak pisałem jestem początkujący a jest on względnie tani i odkąd przeglądam to forum przewija się bardzo często i dużo ludzi go chwali. Jeszcze raz dziękuję i czekam na kolejne wskazówki od innych forumowiczów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreQu Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Dorwałem taki temat z porównaniem wosków PB nattys i SG Beads Carnauba Wax. W jednym prównaniu po przeleceniu maski cleanerem to przedzielił maskę na dwie części i jedną część potratkowął IPa ? Z tego co czytałem to IPA nie daje się pod woski naturalne... to poco takie testy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Używa bo jest tani i dobrze kropelkuje...nic poza tym Gdyby to były jedyne jego atuty, to chyba jednak nie używało by go 90% użytkowników Dla mnie wyczerpuje on wszystkie aspekty, dla których kupuję QD. Do tego bije wszystkie pozostałe trwałością. Ja używam QD do podkręcenia wyglądu i śliskości lakieru zabezpieczenie jak i nie łapanie brudu mnie nie interesuje bo 2 razy na tydzień jestem na myjni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreQu Opublikowano 3 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Mały zestawik się skompletował Chciałbym podziękować za bardzo fajne gratisy i szybki czas realizacji Shinygarage.pl Mrcleaner.pl Showcarshine.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Ja używam QD do podkręcenia wyglądu i śliskości lakieru zabezpieczenie jak i nie łapanie brudu mnie nie interesuje bo 2 razy na tydzień jestem na myjni Plus jeszcze kwestia wygody. BSD lubi mazać, zostawiać smugi. Często trzeba go dotrzeć nie mniej niż sam wosk. Ja biorę quickdetailer który będzie spełniał zasadę: psiknij, przetrzyj, zapomnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geno Opublikowano 3 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2015 Do takiego zastosowania to tylko stary Rapidwaxx. Jeśli ma pod sobą jeszcze jakiś wosk lub jego resztki - jest mega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheRamzeso Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Co polecacie do stosowania na plastiki zewnętrzne ? ValetPRO Yellow Bumper Gel, Meguiar’s Gold Class Trim Detailer czy Shiny Garage Jet-Black Exteriro Trim Restorer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poorsultanpl Opublikowano 4 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2015 Czy mógłby jakiś admin ogarnąć ten temat? Coraz mniej tu o zestawie, a coraz więcej pytań idealnie pasujących do tematu "Krótkie pytania, krótkie odpowiedzi". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju77 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 1. T&G2. Można samą pianą i opłukać (jak nie masz, to najpierw płukanie i normalne mycie) 3. Iron na w miarę suchy lakier 4. Płukanie, mycie 5. Glinka 6. Mycie, suszenie 7. UC (nie trzeba myć) 8. Cleaner 9. Wosk Ręcznie UC w 1 dzień nie wydolisz Panowie co macie na myśli pod pozycją 7 bo się zawiesiłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Meguiar's Ultimate Compound Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju77 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Dzięki za błyskawiczna odpowiedz i wyprowadzenie mnie z błędu ze nie wystarczy wszystko od punktu 1-6 oraz 8-9. Ewentualnie jaki zamiennik dla Meguiar'sa polecie? W zamian za poz 7 i 8 mógłbym zastosować Dodo Juice Need for Speed? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2015 Ta kolejność była akurat konkretnie pod UC, którego stosuje się w celu usunięcia małych rysek. Oczywiście można pominąć go. Need for speed to chyba AIO, możesz zastosować przed woskiem ale chyba efekt będzie mniej trwały niż z typowym cleanerem. Nie powiem czy na pewno, bo nie używałem tego produktu DJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Miałem nfsa.Nie zauważyłem jakiegoś mega negatywnego wpływu na wosk ale lepsze AIO moim zdaniem to AG SRP bo wiecej maskuje niedociągnięć lakieru np jakieś małe swirle itp i bardziej go odświeża. Wiadomo AIO to nie cleaner ale nie j3st to też tak że po tygodniu nie ma już wosku.Zawsze kładłem wosk na AIO i trzymała taka kanapka w granicach 3 tyg w warunkach letnio wiosennych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaju77 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Nie ukrywam ze świrle są i warto byłoby je wyeliminować. Czyli trzeba wrócić do zestawu proponowanego GreQu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Niestety swirli nie unikniesz.Po pewnym czasie nawet i po korekcie dziadostwo wyłazi. Lakiery niby twarde a i tak lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreQu Opublikowano 11 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 W temacie krótkie pytanie-krótka odpowiedź jestem chyba nie widoczny, więc tutaj zadam pytanie. Czy to normalne, że po nawoskowaniu + QD, do lakieru kurz klei się jak chory ? Trasa 10 km a na lakierze było tyle kurzu, że wypadało by myć samochód... A przed woskiem na samochodzie nigdy nie zbierało się aż tak dużo kurzu ( bynajmniej nie było go dużo ) Wygląda to bardzo brzydko. A co do samego wosku PB Nattys to aplikacja mega, piękny zapach i zero problemów a kropelkowanie bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 może się tak zdarzyć jak lakier się naelektryzuje po umyciu powinno się poprawić. Ja z reguły używam QD już po pierwszym/drugim myciu a nie bezpośrednio na świeżo nawoskowane auto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
406coupe Opublikowano 11 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Tak jak mówi Justyna, QD dawaj po myciu a nie na "nowy" wosk. Po myciu auta "klejenie" się kurzu nie powinno być już tak uciążliwe i nazbyt widoczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi