Szymi022 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 [ref=#ff3366]Aniol1986[/ref], otwierasz zaklad czy to do uzytku domowego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aniol1986 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 [ref=#ff3366]Aniol1986[/ref], otwierasz zaklad czy to do uzytku domowego? Szymi022 mam zakład ale od jakiegoś czasu poszerzam świadczone usługi... obecny sprzęt jest stosunkowo tani jeżeli chodzi o polerki, pady, a wielu jeszcze mi brakuje także pora aby zacząć inwestować w markowy produkt bo to jedna z dróg do odniesienia sukcesu Forum wstępnie prześledziłem ale czasami warto poprosić o gotowca zwłaszcza osoby z dużą wiedzą i doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymi022 Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 [ref=#ff3366]Aniol1986[/ref], zycze szczere powodzenia i trzymam kciuki za udanie poszerzenia firmy , ale dla mnie tak osobiscie pytania ktore zadales to nie swiadcza o tym ze nawet zajrzales na forum bo z samych fotorelacji bys mogl wyciagnac wnioski co ludzie sadza o royalpads czy nawet na temat generatora ozonu co.ma bodajze ok 20 stron. Jak kolega stawek nie czekaj na gotowe, wiem ze nie chcesz utopic hajsu niepotrzebnie ale takie decyzje powinienes podjac sam:) Pozdrawiam i zycze udanych lektur:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacperr83 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Używał ktoś może kosmetyków i impregnatów od Hadwao? Jeżeli tak to proszę o opinie, ponieważ znajomy mi polecał, a chciał bym przestawić się na coś tańszego, a nie koniecznie gorszego. Do tej pory używałem środków k2, platinium oraz amtry, a teraz szukam dodatkowej dobrej firmy u której będę się mógł zaopatrywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matteus44 Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Oj pierwsze słyszę o takiej firmie, wiec nie nie korzystałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathiass39 Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Używał ktoś może kosmetyków i impregnatów od Hadwao? Jeżeli tak to proszę o opinie, ponieważ znajomy mi polecał, a chciał bym przestawić się na coś tańszego, a nie koniecznie gorszego. Do tej pory używałem środków k2, platinium oraz amtry, a teraz szukam dodatkowej dobrej firmy u której będę się mógł zaopatrywać Niestety nie, więc nie pomogę. Ale może ktoś inny zna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niron Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Co Wy na to: -Piana shiny garage fruit snow foam -QD shiny garage quick detail spray wax -Wosk FK 1000p Hi Temp -Shiny Garage Leather Cleaner -Shiny Garage Lime APC -Shiny Garage Care for Me Leather Cream -Shiny Garage Monster Wheel Cleaner Plus Gel -Poorboys World Natural Look Dressing coś byście zmienili, dodali ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 [ref]niron[/ref], - piana Time To shine - QD ADBL QD 1 - wosk ok - APC ADBL APC PRO - Vampire Liquid - PB ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Czemu wszystko od shiny?;P Wosk ja bym tam wolal fusso;D oba smierdza strasznie ale fusso mi sie nakladalo lepiej Apc bym wzial od adbl - lepiej mi sie ni pracowalo i lepiej domywal? Ale to subiektywne uczucie Dodane po 20 sekundach: Ale ja bym pro nie bral tylko zwykle apc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niron Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Czemu shiny jakoś nie wiem nie umiem tego wytłumaczyć jakoś mnie przekonali do siebie całokształtem ;p styczności z produktem nie miałem, staram się kupować testery małych pojemności żeby wytestować różnych producentów no ale czasami sie nie da . Piana i QD już odkupione od kolegi z forum jak się skończą to kupie to co proponujecie . AAAAA a cleaner pod wosk ?! SG do skory -ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 Jeśli ma być pod wosk syntetyczny to taki który ma jak najmniej olejków w sobie np. DG Squeaky Clean czy Auto Finesse Tough Prep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niron Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 tego pierwszego nie ma na calym allegru, jeszcze jakies propozycje ?Ah pranie tapicerki bez ekstrakcji - ExceDe Encapsulator Cleaner? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grembi Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2016 @niron Excede good ! Będziesz zadowolony Napisane z Tapatalka za pomocą Xiaomi RN2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiasikAF Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 http://shop.autofinesse.co.uk/starter-gift-set Dla tych co ciekawi firmy Auto Finesse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
livemedkarollo Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Witam szukam kosmetyków do mojej BMW srebrny metalik. Średnia półka. Nie mam polerki i raczej nie bede dawał samochodu do polerowania wieć tylko dokładne czyszczenie i warstwa ochronna. Chcę uzyskać dobry jak najwięcej połysku latem i więcej ochrony zimą. Nie mam swojego garażu a samochód stoi pod chmurką mycie raz w miesiącu. Z racji że to BMW X3 coś do czarnych plastikowych zderzaków i progów nie lakierowanych I coś do czarnej nie zniszczonej skóry (jest miękka) Mam już małe pojęcie na temat wosków bo czytam forum od paru godzin ale chciał bym aby ktoś mi doradził co z czym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 682036 Chcem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
livemedkarollo Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 682036 Chcem Mam dysortografię a nie piszę na pc więc nici ze słownika i korekty moich błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TfB Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Polecam dorzucic jeszcze pare godzin i przedstawic swoje propozycje to doradzimy czy mozna lepiej:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
livemedkarollo Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 No to skoro tak to mam inne pytanie. Jakie produkty mam kupić na pierwsze umycie samochodu przygotowanie i wykonczenie i pozniej jakie stosować podczas kolejnych myć z nałożonym woskiem. Jest spory wybor prodóktow ale nie widziałem co z czym stosować. O markach już małe pojęcie mam. Zaczne już powoli kompletować zestaw ok kupna ręcznej pianownicy i piany aktywnej bo mam wosk na aucie soft 99. A moje mozliwosci mycia są ograniczone do bezdotykowej myjki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 [ref=#ff3366]livemedkarollo[/ref], pianownica Gloria lub Epoca, piana aktywna Tenzi Neutral Magic Foam (neutralne dla wosku PH, żeby go nie zmywało) szampon któryś z Shiny Garage jakaś rękawica do mycia z fibry lub wełny glinka może być TK Clay Bar do deironizacji GoodStuff Bloody Shark Iron Remover Tar & Glue Unique Hades porządne fibry i ze dwa ręczniki do osuszania, budżetowo może być Fluffy lub coś lepszego od Gyeon możesz też wziąć jakieś APC np.firmy ADBL Wosk masz nałożony ale od kogoś czy posiadasz go na stanie? Bo jeśli tak, to może taki zostać, ale przed woskiem lepiej jeszcze przetrzeć lakier IPA (alkohol izopropylowy), wosk lepiej pokryje i nie spłynie z auta za szybko... Potem gdy wosk będziesz miał na aucie to najlepiej oczywiście myć ręcznie, czyli piana aktywna, dwa wiadra i dokupić jakiś quick detailer dla podbicia wosku. NNa bezdotyku chyba zbyt dobrze nie zadbasz o wosk na aucie, chyba, że masz gdzieś taką myjnię, na której możesz używać własnej chemii. . Nie jestem specem, napisałem to, co wiem i to, co ja robię i czego używam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
livemedkarollo Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 [ref=#ff3366]livemedkarollo[/ref], pianownica Gloria lub Epoca,piana aktywna Tenzi Neutral Magic Foam (neutralne dla wosku PH, żeby go nie zmywało) szampon któryś z Shiny Garage jakaś rękawica do mycia z fibry lub wełny glinka może być TK Clay Bar do deironizacji GoodStuff Bloody Shark Iron Remover Tar & Glue Unique Hades porządne fibry i ze dwa ręczniki do osuszania, budżetowo może być Fluffy lub coś lepszego od Gyeon możesz też wziąć jakieś APC np.firmy ADBL Wosk masz nałożony ale od kogoś czy posiadasz go na stanie? Bo jeśli tak, to może taki zostać, ale przed woskiem lepiej jeszcze przetrzeć lakier IPA (alkohol izopropylowy), wosk lepiej pokryje i nie spłynie z auta za szybko... Potem gdy wosk będziesz miał na aucie to najlepiej oczywiście myć ręcznie, czyli piana aktywna, dwa wiadra i dokupić jakiś quick detailer dla podbicia wosku. NNa bezdotyku chyba zbyt dobrze nie zadbasz o wosk na aucie, chyba, że masz gdzieś taką myjnię, na której możesz używać własnej chemii. . Nie jestem specem, napisałem to, co wiem i to, co ja robię i czego używam. Dzięki. Pisząc o produkty nie mialem na myśli firm tylko same produkty żebym czegoś nie pominoł. Co do samego mycia niestety taki urok mieszkania w bloku. Ale dzięki za to Dodane po 1 minucie 18 sekundach: [ref=#ff3366]livemedkarollo[/ref], pianownica Gloria lub Epoca,piana aktywna Tenzi Neutral Magic Foam (neutralne dla wosku PH, żeby go nie zmywało) szampon któryś z Shiny Garage jakaś rękawica do mycia z fibry lub wełny glinka może być TK Clay Bar do deironizacji GoodStuff Bloody Shark Iron Remover Tar & Glue Unique Hades porządne fibry i ze dwa ręczniki do osuszania, budżetowo może być Fluffy lub coś lepszego od Gyeon możesz też wziąć jakieś APC np.firmy ADBL Wosk masz nałożony ale od kogoś czy posiadasz go na stanie? Bo jeśli tak, to może taki zostać, ale przed woskiem lepiej jeszcze przetrzeć lakier IPA (alkohol izopropylowy), wosk lepiej pokryje i nie spłynie z auta za szybko... Potem gdy wosk będziesz miał na aucie to najlepiej oczywiście myć ręcznie, czyli piana aktywna, dwa wiadra i dokupić jakiś quick detailer dla podbicia wosku. NNa bezdotyku chyba zbyt dobrze nie zadbasz o wosk na aucie, chyba, że masz gdzieś taką myjnię, na której możesz używać własnej chemii. . Nie jestem specem, napisałem to, co wiem i to, co ja robię i czego używam. Dzięki. Pisząc o produkty nie mialem na myśli firm tylko same produkty żebym czegoś nie pominoł. Co do samego mycia niestety taki urok mieszkania w bloku. Ale dzięki za to. Wosk mam nałożony w myjni wieć to też muszę kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapmen93 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 [ref=#ff3366]livemedkarollo[/ref], napisałem firmy, żebyś miał trochę jaśniejszy obraz . Pisząc zwięźlej wychodzi: pianownica, piana aktywna, szampon, apc, qd, tar & glue remover, iron off, glinka, wosk, fibry, ręczniki, wiadra, rękawica, ipa, ewentualnie jeszcze jakiś cleaner pod wosk. No i oczywiście musisz mieć też aplikatory gąbkowe do niektórych rzeczy. Z woskiem soft99 aplikator jest w zestawie. Takie pytanie od siebie: zamierzasz też zadbać o wnętrze samochodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio91 Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2017 Cześć wszystkim jestem nowy na forum i chciałbym sie doradzić jaki zestaw wybrać? 1. http://allegro.pl/tk-car-cosmetics-kit- ... 82477.html 2. http://www.shinygarage.pl/shiny-garage-starter-kit.html Oczywiście dodatkowo odkupię pare rzeczy bo mam tez inna listę natomiast chodzi o finanse liczę na pomoc pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yuki93 Opublikowano 19 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2017 Cześć wszystkim jestem nowy na forum i chciałbym sie doradzić jaki zestaw wybrać?1. http://allegro.pl/tk-car-cosmetics-kit- ... 82477.html 2. http://www.shinygarage.pl/shiny-garage-starter-kit.html Oczywiście dodatkowo odkupię pare rzeczy bo mam tez inna listę natomiast chodzi o finanse liczę na pomoc pozdrawiam. Siema ,może wypowiem się na temat tych dwóch zestawów, miałem styczność z TK tymczasem słyszałem tylko o SG. Moim zdaniem lepszym wyborem było by SG. Szampon , nie mam porównania miedzy producentami ,może ktoś inny się wypowie ,jeśli chodzi o preperator do czyszczenia felg ,na + dla SG Monster Wheel , konsystencja żelu która bardzo fajnie czyści felgi ,według mnie oczywiście było to konfrontowane z TK Pure blood wheel , nawet znajomy potwierdził że MW wychodzi na tym lepiej ,jeśli chodzi o opony , to przetestowałem znowu produkt z TK ;D, fajny żel , wiśniowy chyba z tego co pamiętam nawet fajnie się to nakłada i dosyć długo trzyma .Co do płynów do szyb , Tk wiśniowy fajnie mył aczkolwiek zostawiał jakieś smugi czasami do SG nie miałem dostępu , jeśli chodzi o APC , miałem koncentrat z SG , kolega miał APC z tego zestawu od TK , hmm wydaje mi się że SG lepiej sobie radził no i ten zapach poziomki ! ,kwestia QD , nie wypowiem się niestety nie testowałem mój lakier się do tego nie nadaje... środek do wnętrza , powiem tak mam ten z SG , zaj... ty zapach gumy , fajnie czyści , i naprawdę nadaje kolor , nie świeci się a ładna głebia , po aplikacji bardzo długo zachowuje czystość , no i akcesoria , w TK jeden aplikator do opon ,do dressingu i 2 mikrofibry , w SG 3 mikrofibry , ręcznik , aplikator na dressing i do kół , resztę zostawiam innym użytkownikom . Ja bym wziął SG ale to jest tylko moje zdanie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyzio91 Opublikowano 20 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2017 Dzieki wielkie kolego za konkretna odpowiedz bo już myślałem, że mi nikt nie pomoże w takim razie zaatakuje to SG, jeszcze raz dzieki za pomoc Natomiast jak ktoś ma jakies zdanie do dodania chętnie poczytam, pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi