Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

To kup przyda się tak czy tak na przyszłość jeśli to nie da rady to rotacja i twardy filc i coś polerskiego. Myślę że rainx nie ma żadnego wpływu a to nie nakapała żywica czasem??

Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam,

Mam problem z dziwnymi kropkami (jakby czerwonej farby). Mam tego kilkanascie na calym samochodzie. Kilka na reflektorze kilka na szybach i kilka na lakierze. Zastanawiam się jak tego cholerstwa się pozbyć. Byłem u gościa u którego kładę wosk na twardo itp. Probówał jakimś specyfikiem ale za cholere nie chcialo zejsc. Stwierdzil ze z lakieru Papierem 2000 powinienem dac rade to zdjąc.

Jakas pasta polerska po takim papierze bedzie potrzebna?

Co na reflektory i szybe?

Opublikowano

Skoro jeździsz do gościa kłaść wosk to chcesz na własną rękę szlifować lakier? :| To marny z niego fachowiec dobrze jest jak zostawiasz kasę na woski ale już kropki to za wysoki poziom trudności hehe po pierwsze jeżeli nie robisz podstaw przy własnym aucie to zapomnij o szlifowaniu papierami na własną rękę to skomplikowany proces kolejna sprawa to wyprowadzenie błaganu po papierze co jest jeszcze trudniejsze... Moja rada jedź do kogoś kompetentego i zmień obsługę auta powodzenia

Opublikowano

Po prostu zajechałem do niego się wypytać jak wygląda sytuacja. Chciałbym to usunąć na własną rękę. Jakoś zabawa papierem sciernym mnie nie szturcha. Wolalbym to jakąś chemią zdjąć ale niebardzo mam pewność co na co dac. Z szyby od biedy zdejmę żyletką bo one dość wypukłe są więc wystarczy je zeskrobać bez ruszania lakieru. Gorzej z resztą. Nie wiem czy jeżdżenie po reflektorze będzie fajne. Kropki są ogólnie małe 1-2mm. Ale strasznie mnie irytują.

Nie mówię że chce sam to robić po prostu w mojej glowie nie widze czegoś takiego jak jezdzenie papierem sciernym po lakierze. Stąd próbuję się czegoś dowiedzieć.

Opublikowano

Wnioskuję że Twoja wiedza jest nikła z uwagi na to że rejestracja na forum tylko po to żeby zapytać o te defekty poza tym jeździsz do kogoś woskować auto i pytasz czy po papierze jakaś pasta polerska będzie potrzebna takie moje wnioski. W związku z tym poradziłem co najlepiej zrobić w takiej sytuacji ale jeśli myślisz że szlif jest taki prosty to proszę próbuj i przekonaj się na własnej skórze...

Opublikowano

Dobra widzę że nie dojdziemy do porozumienia.

Ktoś inny ma jakiś pomysł czym potraktować takie kropki na lakierze zeby go nie niszczyć?

Opublikowano
Dobra widzę że nie dojdziemy do porozumienia.

Ktoś inny ma jakiś pomysł czym potraktować takie kropki na lakierze zeby go nie niszczyć?

jesli chodzi o chemie to spróbuj Auto Finesse Oblitarate, ni wiem jakiej wielkości są te kropki ale ja u siebie zdejmowałem takie coś glinką. jak sie stosuje glinke jest na forum, poczytaj

Opublikowano

Tak jak napisałem 1-2 mm niektore są rozciągniete szerokość 1-2mm ale dlugość około 5 tak jakby spadajac przeciągneły się po lakierze. Glinka chodzi o to coś co wygląda jak plastelina i sciąga się tym niektóre obiekty z lakieru?

Opublikowano
Tak jak napisałem 1-2 mm niektore są rozciągniete szerokość 1-2mm ale dlugość około 5 tak jakby spadajac przeciągneły się po lakierze. Glinka chodzi o to coś co wygląda jak plastelina i sciąga się tym niektóre obiekty z lakieru?

Tak ta plastelina to glinka. Może wrzuć fotki tych kropek.

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Pełna nazwa to all purpose cleaner prawie każdy producent posiada w swojej ofercie taki środek np shiny garage apc :) tylko kup koncentrat bo gotowych się po prostu nie opłaca

Dzięki wielkie za pomoc ;)

Opublikowano

Czy eko skóre czyścić APC czy produktem do czyszczenia skóry?

Czy eko skóre zabezpieczyć produktem do zabezpieczenia plastików czy skór?

Jeżeli czyścić APC ADBL to jakie rozcieńczenie? :dontknow:

Z góry dziękuję za pomoc :good:

Opublikowano

Panowie jeszcze jedno szybkie pytanie może i głupie - które elementy w samochodzie zaliczamy jako elementy VINYLOWE?

Chodzi mi o dopasowanie środków do konkretnych elementów.

Opublikowano
Czy eko skóre czyścić APC czy produktem do czyszczenia skóry?

Czy eko skóre zabezpieczyć produktem do zabezpieczenia plastików czy skór?

Jeżeli czyścić APC ADBL to jakie rozcieńczenie? :dontknow:

Z góry dziękuję za pomoc :good:

do skóry

Opublikowano
889128fe94cbb2de7d1557c46c2bd44f.jpgCo polecacie na plastiki jak na zdjęciu? To jest golf V plastik gładki matowy. Do kokpitu zazwyczaj używam pb nl ale na tych plastik ach zostawia smugi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.