Pabloo89 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Nie ale mogę kupić jutro. Na szybie był położony RainX i tam gdzie kapało zrobiły się takie cuda
Freddy Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 To kup przyda się tak czy tak na przyszłość jeśli to nie da rady to rotacja i twardy filc i coś polerskiego. Myślę że rainx nie ma żadnego wpływu a to nie nakapała żywica czasem?? Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
Pabloo89 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Nie wiem nie mam pojęcia co to jest
Freddy Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Daj znać czy pomogło powodzenia Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
zdrowy_zab Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Witajcie. Połowę maski mam w takich falach jak na zdjęciu. Czy uda mi się doprowadzić ją do równości papierkami na mokro 1500 -> 2000? Nierówności te czuć pod palcem. https://imageshack.us/i/poJTsqpLj
steel Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Witam, Mam problem z dziwnymi kropkami (jakby czerwonej farby). Mam tego kilkanascie na calym samochodzie. Kilka na reflektorze kilka na szybach i kilka na lakierze. Zastanawiam się jak tego cholerstwa się pozbyć. Byłem u gościa u którego kładę wosk na twardo itp. Probówał jakimś specyfikiem ale za cholere nie chcialo zejsc. Stwierdzil ze z lakieru Papierem 2000 powinienem dac rade to zdjąc. Jakas pasta polerska po takim papierze bedzie potrzebna? Co na reflektory i szybe?
Freddy Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Skoro jeździsz do gościa kłaść wosk to chcesz na własną rękę szlifować lakier? To marny z niego fachowiec dobrze jest jak zostawiasz kasę na woski ale już kropki to za wysoki poziom trudności hehe po pierwsze jeżeli nie robisz podstaw przy własnym aucie to zapomnij o szlifowaniu papierami na własną rękę to skomplikowany proces kolejna sprawa to wyprowadzenie błaganu po papierze co jest jeszcze trudniejsze... Moja rada jedź do kogoś kompetentego i zmień obsługę auta powodzenia Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
steel Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Po prostu zajechałem do niego się wypytać jak wygląda sytuacja. Chciałbym to usunąć na własną rękę. Jakoś zabawa papierem sciernym mnie nie szturcha. Wolalbym to jakąś chemią zdjąć ale niebardzo mam pewność co na co dac. Z szyby od biedy zdejmę żyletką bo one dość wypukłe są więc wystarczy je zeskrobać bez ruszania lakieru. Gorzej z resztą. Nie wiem czy jeżdżenie po reflektorze będzie fajne. Kropki są ogólnie małe 1-2mm. Ale strasznie mnie irytują. Nie mówię że chce sam to robić po prostu w mojej glowie nie widze czegoś takiego jak jezdzenie papierem sciernym po lakierze. Stąd próbuję się czegoś dowiedzieć.
Freddy Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Wnioskuję że Twoja wiedza jest nikła z uwagi na to że rejestracja na forum tylko po to żeby zapytać o te defekty poza tym jeździsz do kogoś woskować auto i pytasz czy po papierze jakaś pasta polerska będzie potrzebna takie moje wnioski. W związku z tym poradziłem co najlepiej zrobić w takiej sytuacji ale jeśli myślisz że szlif jest taki prosty to proszę próbuj i przekonaj się na własnej skórze... Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
steel Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Dobra widzę że nie dojdziemy do porozumienia. Ktoś inny ma jakiś pomysł czym potraktować takie kropki na lakierze zeby go nie niszczyć?
HubertRinkon Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Przetarcia na lakierze akryl ( czy jest szansa to jakoś naprawić bez ponownego lakierowania ) ?
W1Michal Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Dobra widzę że nie dojdziemy do porozumienia. Ktoś inny ma jakiś pomysł czym potraktować takie kropki na lakierze zeby go nie niszczyć? jesli chodzi o chemie to spróbuj Auto Finesse Oblitarate, ni wiem jakiej wielkości są te kropki ale ja u siebie zdejmowałem takie coś glinką. jak sie stosuje glinke jest na forum, poczytaj
steel Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Tak jak napisałem 1-2 mm niektore są rozciągniete szerokość 1-2mm ale dlugość około 5 tak jakby spadajac przeciągneły się po lakierze. Glinka chodzi o to coś co wygląda jak plastelina i sciąga się tym niektóre obiekty z lakieru?
dejwid92 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Witajcie. Połowę maski mam w takich falach jak na zdjęciu. Czy uda mi się doprowadzić ją do równości papierkami na mokro 1500 -> 2000? Nierówności te czuć pod palcem. https://imageshack.us/i/poJTsqpLj viewtopic.php?t=6215
zdrowy_zab Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Widziałem. Jednak tam jest jeden duży zaciek, a u mnie trochę inaczej to wygląda, więc wolałem się upewnić
andy1980 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Tak jak napisałem 1-2 mm niektore są rozciągniete szerokość 1-2mm ale dlugość około 5 tak jakby spadajac przeciągneły się po lakierze. Glinka chodzi o to coś co wygląda jak plastelina i sciąga się tym niektóre obiekty z lakieru? Tak ta plastelina to glinka. Może wrzuć fotki tych kropek. Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka
macios Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Pełna nazwa to all purpose cleaner prawie każdy producent posiada w swojej ofercie taki środek np shiny garage apc tylko kup koncentrat bo gotowych się po prostu nie opłaca Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka Dzięki wielkie za pomoc
Beeercik Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Witajcie, jaka jest różnica pomiędzy zwykłym Nielsen APC a Nielsen APC Cyclone?
Freddy Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Cyclone jest mocniejszy ma większy zakres rozcieńczenia... Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
Beeercik Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Dużo mocniejszy? Bo dopiero rozpocząłem baniak 5l zwykłego Dzięki za odpowiedź
Kopersky Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Czy eko skóre czyścić APC czy produktem do czyszczenia skóry? Czy eko skóre zabezpieczyć produktem do zabezpieczenia plastików czy skór? Jeżeli czyścić APC ADBL to jakie rozcieńczenie? Z góry dziękuję za pomoc
macios Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Panowie jeszcze jedno szybkie pytanie może i głupie - które elementy w samochodzie zaliczamy jako elementy VINYLOWE? Chodzi mi o dopasowanie środków do konkretnych elementów.
W1Michal Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Czy eko skóre czyścić APC czy produktem do czyszczenia skóry?Czy eko skóre zabezpieczyć produktem do zabezpieczenia plastików czy skór? Jeżeli czyścić APC ADBL to jakie rozcieńczenie? Z góry dziękuję za pomoc do skóry
Pabloo89 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 [ref]Freddy[/ref], Kropki zeszły żyletką
pyzdra1 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Co polecacie na plastiki jak na zdjęciu? To jest golf V plastik gładki matowy. Do kokpitu zazwyczaj używam pb nl ale na tych plastik ach zostawia smugi
Rekomendowane odpowiedzi