dominiczek9518 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Tak sie nei robi albo cleaner albo glaze, wybieraj czy błysk czy wytrzymałośc, problem w tym że woski dodo raczej nie maja dużej wytrzymałości bo sa to woski sezonowe na lato aby wyciagnac wiekszy błysk wiec na BH może wytrzyma z 2-3 tygodnie jest duzo zmiennych Skąd taki wniosek? Albo Cleaner albo AIO to prędzej
turzol Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 turzol, Heavy cut 8.2 Dzięki A jak z jej pyleniem w porównaniu do fg400? Kończy mi się litrowa butla menz i chciałbym spróbować czegoś innego. Gdy tne futrem przy fg400 pyli dość mocno. Wysłane z mojego XT1068 przy użyciu Tapatalka
Freddy Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Pyli najbardziej kiedy zasycha jak jesteś na kantach bądź zygach wtedy widać to bardziej zaschnięta pasta pyli odrywając sie od futra czyść futro szczoteczką można też je umyć co kilka elementów nie zaszkodzi a ułatwi pracę i będzie lepiej cieło jak zapchane... Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
Pogodny Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Czy Mirka Abralon można używać na rotacji i wolnych obrotach jeśli chodzi o wyprowadzanie poprzednich gradacji przy renowacji kloszy?
michulek Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Czy angelwaxa DarkAngel mogę nakładać bezpośrednio na cleaner Dodo Limę prime , czy trzeba przemyć IPa? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
4fi Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Czy angelwaxa DarkAngel mogę nakładać bezpośrednio na cleaner Dodo Limę prime , czy trzeba przemyć IPa? bezpośrednio
Serek2594 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 W jaki sposób dobrać rodzaj glinki ? Jak ocenić zabrudzenie lakieru ? Mam zestaw 3 glinek od Car Pro. Do poślizgu wystarczy woda z szamponem ? Jakieś sprawdzone rozcieńczenie jest ? Czy potrzebuje koniecznie lubrykant ?
Freddy Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Masz dwie opcje jeśli auto nie będzie polerowane możesz użyć glinki soft bo glina medium czy hard używana jest raczej przed korektą. Wystarczy woda z niewielką ilością szamponu parę kropel. Żeby oszczędzić sobie ogromu pracy z glinką najpierw skorzystaj ze środków typu tar&glue i deironizer Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
Serek2594 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Właśnie planuje korektę. Czy na glinke hard muszę bardziej uważać niż na soft?
powalla Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 No, a jak sadzisz? Wez to na logike .. PS: radze zaczac czytac forum, bo jeszcze jedno takie pytanie i zablokuje Ci pisanie na tydzien i moze to Cie zmusi do informacji zawartych w twmatach ISTNIEJACYCH juz na KA !
Gajek Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Czy owinięcie katalizatora w Civicu 1.8 bandażem termicznym pomoże obniżyc temperaturę w komorze silnika ?? Czy wogóle warto się w to bawić?? Chciałbym to zrobić prosto, czyli owinąć najbardziej szczelnie jak się da bez ściągania czegokolwiek.
Libero Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Kata masz pod autem więc w samej komorze temperatura się nie obniży. Owiń lepiej sam kolektor.
Gajek Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 No właśnie w civicu katalizator jest w komorze. Tak jakby nie ma kolektora wydechowego tylko od razu jest katalizator.
Mic431 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Panowie, czym zmywacie APC po pędzelkowaniu wnętrza? Wystarczy szmatką czy jakoś pod strumieniem wody? Dzięki z góry!
Gesiu_15 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Panowie, czym zmywacie APC po pędzelkowaniu wnętrza? Wystarczy szmatką czy jakoś pod strumieniem wody? Dzięki z góry! Fibra i tyle
Freddy Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 A ja bym radził myjką ciśnieniową hahaha Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
Konioklonio Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Chcę usunąć gruby brud na szybie czołowej widoczny podczas deszczu, czy zamiast dedykowanego CGP mogę użyć Menzernę 2500/3500? Nie będzie komplikacji?
pawelpp Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Mic431, Mokra fibra. Ścierasz, płuczesz, ścierasz, płuczesz... Na koniec lecisz suchą.
resiak70 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Używał ktoś dressingu Nielsen Finesse ? Da rade zamiast pb nl ? Składam dla kogoś bardzo budżetowy zestaw a nie ma u mxnowicki i detailingshop.pl testera 118ml.
KHOT Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Używał ktoś dressingu Nielsen Finesse ? Da rade zamiast pb nl ? Składam dla kogoś bardzo budżetowy zestaw a nie ma u mxnowicki i detailingshop.pl testera 118ml. Jak chcesz mieć połysk na poziomie wypolerowanego plaka, tyle że trwalszy to tak.
resiak70 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Jednak zostajemy przy natural looku Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Freddy Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Finesse możesz brać Spóźniony post i dobrze że zostajesz przy NL Wysłane z mojego Tornado 348 przy użyciu Tapatalka
canta8 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Używałem Nielsena Finesse. Nie jest zły.Wolałem na moich plastikach Nielsena niz świecącego NL. Sprawa gustu
Borys-Tech Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Panowie może głupie pytanie ale ile wam schodzi czasu przy aucie na pricka, irona, mycie, glinka, cleaner, wosk i dressingi? Taki typowy wash & wax? Chodzi mi o auto, które nigdy nie widziały tego typu rzeczy?
passtartowy Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Mam Finesse. Coś tam widać różnicę ale szału to nie robi. Jedyny chyba plus to dobra cena za dużą butlę. Widziałem efekt po PB NL i nie ma porównania z Nielsenem.
Rekomendowane odpowiedzi