Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Krótkie pytanie, czym usunać NW ?

IPA lub APC w dość wysokim stężeniu czasami mi pomagał, z domowych sposobów możesz spróbować Cif-em + gąbeczka do zmywania :).

+ Pytanko z mojej strony, dlaczego oklejanie pędzli jest ważne, chodzi mi o oklejanie taśmą lub folią termokurczliwą ? Ma to za zadanie zmniejszyć ryzyko porysowania lakieru ?

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dobra dzięki :D

Następne pytanie.

Kupić tylko aplikatory piankowe do opon, plastików i wosków czy do czegoś przyda się aplikator z bawełny czy jakiś inny?

Mnie osobiście lepiej pracuje się z dressingiem do plastików używając aplikatora z mikrofibry. Biorąc pod uwagę, że woski mam głównie w postaci mleczka to tutaj też lepiej sprawdzają aplikatory z MF. Aplikator bawełniany nam do impregnacji skóry na kierownicy. Generalnie szybko doszedłem do wniosku, że im więcej aplikatorów tym lepiej :)

Ponowię pytanie: :) czy z pastami Menzerna pady ABW na gwint będą dobrze współgrały, czy używanie padów np 3M zmniejszy ryzyko, że mogą powstać hologramy? I chciałbym jeszcze zapytać czy preparat IPA można zastąpić zmywaczem silikonowym? ;) Podejrzewam, że próżno tego szukać u mnie w mieście :/

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.