DBS Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Krótkie pytanie, czym usunać NW ? IPA lub APC w dość wysokim stężeniu czasami mi pomagał, z domowych sposobów możesz spróbować Cif-em + gąbeczka do zmywania . + Pytanko z mojej strony, dlaczego oklejanie pędzli jest ważne, chodzi mi o oklejanie taśmą lub folią termokurczliwą ? Ma to za zadanie zmniejszyć ryzyko porysowania lakieru ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lybex Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 IPA nie rusza cifa na przednią szybę bym nie dał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidziak888 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 IPA nie działa. Cifem bym się bał U mnie pomógł AG CGP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcok Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Krótkie pytanie, czym usunać NW ? NW usuniesz autoglym car Glass polish. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lybex Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Próbowałem autoglym car Glass polish ale ręcznie i nie rusza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcok Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Jeśli nie rusza to zostaje chyba tylko tlenek ceru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Menzerną to ściągniesz bez problemu. W zależności od jej rodzaju (400, 2500,3000) pójdzie szybciej lub dłużej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lybex Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Pad miekki czy twardy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 1 Lutego 2016 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Lybex, średni pad i jakakolwiek pasta finish/cutting Wystarczy max 2 bieg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lybex Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Koch antihologram na czarnym padzie nat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Boisz się że szybę porysujesz twardym padem? Jeśli tak to dla świętego spokoju weź średni pad i pastę typy menz 2500 ...oczywiście po polerce wymyj i to konkretnie IPĄ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gall_anonim Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 do VW polo '92, granatowy akryl, lepiej nada się system menzerna czy 3m? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteks Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Na NW świetnie się spisuje tlenek ceru z wodą 1:1 oraz pad filcowy. 2-3 przejazdy na max. 2 biegu i po problemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy1988_88_88 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 do VW polo '92, granatowy akryl, lepiej nada się system menzerna czy 3m? Nie ma znaczenia, kwestia jest tylko to, na którym Tobie lepiej sie pracuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qub@ Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 do VW polo '92, granatowy akryl, lepiej nada się system menzerna czy 3m? Obojętnie, choć jak jesteś początkujący to proponowałbym menzerne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gall_anonim Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 dzięki czy z pastami Menzerna pady ABW na gwint będą dobrze współgrały, czy używanie padów np 3M zmniejszy ryzyko, że mgą powstać hologramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jijx Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Jaki cleaner pod Finish Kare 1000P HI-TEMP Paste Wax? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Dowolny (np. DG Squeaky, SG Paint Cleaner, itp.) - po cleanerze i tak przeleć lakier IPA (cleaner zostanie wymyty). FK lubi jałową powierzchnię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jijx Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 To jest sens używania cleanera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Tak - IPA to nie cleaner: viewtopic.php?t=9479 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jijx Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Dobra dzięki Następne pytanie. Kupić tylko aplikatory piankowe do opon, plastików i wosków czy do czegoś przyda się aplikator z bawełny czy jakiś inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiggly Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Dobra dzięki Następne pytanie. Kupić tylko aplikatory piankowe do opon, plastików i wosków czy do czegoś przyda się aplikator z bawełny czy jakiś inny? Mnie osobiście lepiej pracuje się z dressingiem do plastików używając aplikatora z mikrofibry. Biorąc pod uwagę, że woski mam głównie w postaci mleczka to tutaj też lepiej sprawdzają aplikatory z MF. Aplikator bawełniany nam do impregnacji skóry na kierownicy. Generalnie szybko doszedłem do wniosku, że im więcej aplikatorów tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gall_anonim Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Ponowię pytanie: czy z pastami Menzerna pady ABW na gwint będą dobrze współgrały, czy używanie padów np 3M zmniejszy ryzyko, że mogą powstać hologramy? I chciałbym jeszcze zapytać czy preparat IPA można zastąpić zmywaczem silikonowym? Podejrzewam, że próżno tego szukać u mnie w mieście Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kandy Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Przy wymywaniu past jak najbardziej sprawdzi się zmywacz silikonowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gall_anonim Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi