impex Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Brunox jest bezbarwny.Dopiero w kontakcie z korozją zmienia kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiggly Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Brunox jest bezbarwny.Dopiero w kontakcie z korozją zmienia kolor. Mimo wszystko wolałbym coś co jest bezbarwne cały czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 A co to za roznica czy jest potem bezbarwne czy sraczkowate? Moim zdaniem to dobrze,ze zmienia kolor.Poza tym to jest całkowicie bez znaczenia moim zdaniem. Uzywałem brunoxa i app i póki co roznicy nie widze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiggly Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 A wg. Twoim obserwacji tych dwóch środków, jak długo trzeba czekać do pełnego wyschnięcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zalezy od temperatury,ale w granicach 10-12stopni po upływie ok 2 godz jest już normalne w dotyku(suche). Jak bawię sie tego typu srodkami to czekam do następnego dnia zeby polozyc na to epoksyd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiggly Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 OK. Dzięki. Biorąc pod uwagę, że dawałbym to na piasty i felgi to pewnie poprzestałbym na samym Brunoxie czy też innym tego typu środku. Lakierowanie bym odpuścił, ale to już muszę bardziej rozpoznać temat. A tak z ciekawości co kładziesz jako kolejną warstwę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impex Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Generalnie w tej chwili uzywam preparatu z APP-Brunox mi sie skonczył. Potem nakładam epoksyd z novola,a dalej to juz w zaleznosci od potrzeb.Albo baranek lub przygotowuje normalnie pod nalezenie powłoki lakierniczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PepEtka Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Witam Serdecznie wszystkich użytkowników, może zacznę od razu od pytania. Jak dawkować APC np. Shiny Garage Lime APC 1L jest napisane: pranie tapicerki 1:10-20, średnie zabrudzenia 1:5-10. cięższe zabrudzenia w tym komora silnika 1:2-5. jak wygląda rozcięczanie tego środka z wodą ile trzeba dać wody a ile środka czy rozcięcza się to za pomocą jakichś specjalnych parametrów; tebeli ? proszę o pomoc z góry dziękuję za poświęcony czas na pytanie ^_^ :-). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Tabelka tyle razy się pojawia na forum że z pewnością na nią trafisz CZYTAJĄC forum . rozcięcza się Przy okazji sprawdź jak to się poprawnie pisze ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PepEtka Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Tabelka tyle razy się pojawia na forum że z pewnością na nią trafisz CZYTAJĄC forum . rozcięcza się Przy okazji sprawdź jak to się poprawnie pisze ... Ok dziękuję za pomoc i przepraszam za wszelkie błędy po nocce jestem dzięki jeszcze raz :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 PepEtka, przecież masz napisane w jakich proporcjach mieszać preparat z wodą, więc co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PepEtka Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 PepEtka, przecież masz napisane w jakich proporcjach mieszać preparat z wodą, więc co chodzi? No tak tylko jak mieszałem to wychodził za mocny środek lub za słaby, ale znalazłem tabele rozcieńczeń viewtopic.php?f=6&t=21223&start=5730 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 włączyłem nagrzewnice gazową 27-60kW, po 5 min miałem 15st Czyli jednak nagrzewnica ? Zadowolony Waś Pan ? No do osuszenia auta na szybko spoko, ale smród masakra :-P Ale powłoke aplikowałem w 4-5stopniach, bo prędzej bym sie zaczadził przez tego gazowego bandziora niż zrobił dobrą robote... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
detailercar Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Pogodny pisze:No do osuszenia auta na szybko spoko, ale smród masakra :-P Ale powłoke aplikowałem w 4-5stopniach, bo prędzej bym sie zaczadził przez tego gazowego bandziora niż zrobił dobrą robote... A jaką powłokę aplikowałeś w takich stopniach ? Niemiałeś żadnego problemu z docieraniem itp.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sapciak Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Witam Serdecznie wszystkich użytkowników, może zacznę od razu od pytania. Jak dawkować APC np. Shiny Garage Lime APC 1Ljest napisane: pranie tapicerki 1:10-20, średnie zabrudzenia 1:5-10. cięższe zabrudzenia w tym komora silnika 1:2-5. jak wygląda rozcięczanie tego środka z wodą ile trzeba dać wody a ile środka czy rozcięcza się to za pomocą jakichś specjalnych parametrów; tebeli ? proszę o pomoc z góry dziękuję za poświęcony czas na pytanie ^_^ :-). Jest darmowy program "Mieszanka". Ja go używam do obliczeń ile oleju do PB wlać do swojej Jawy. Ale bez problemu stosuję go również do obliczeń rozcieńczania różnych produktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Pogodny pisze:No do osuszenia auta na szybko spoko, ale smród masakra :-P Ale powłoke aplikowałem w 4-5stopniach, bo prędzej bym sie zaczadził przez tego gazowego bandziora niż zrobił dobrą robote... A jaką powłokę aplikowałeś w takich stopniach ? Niemiałeś żadnego problemu z docieraniem itp.? Unc-R od Max Protect. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 czy paste koch antihologram można stosować ręcznie aplikatorem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ostryziom Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 W1Michal, wszystkiego można uzywac recznie ale efekty zazwyczaj okupione ogromem pracy nie są zbyt zadowalające to zawsze mniejsze zużycie produktu, przyjemniejsza praca i lepsze efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 ogrom pracy mnie nie przeraża, bardziej mi chodzi o skuteczność, nie mam maszyny nie mówiąc już żeby kiedykolwiek z nią pracować więc na razie bawie sie ręcznie. Pytanie czy siła polerowania lakieru będzie wystarczająca w przypadku Kocha czy nie. mam na dwóch elementach tragiczne hologramy, ścierne cleanery sobie nie radzą, coś tam zbierają ale to nie to. Ewentualnie poszukam jakiejś pasty do ręcznego zastosowania, byleby nie zostawiłą po sobie więcej hologramów niż usunie Połozyłem dwa róznie AIO i efekt super, zamaskowało wszystko ale wole to usunąc niż to przykrywać, nie lubie na swoim aucie takich manewrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajek Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 http://www.ebay.pl/itm/Black-Ipad-Iphon ... Sw8d9Uwaq4 Potrzebuje kupić taki adapter tylko, że nie mogę nigdzie znaleźć. Wiecie gdzie to można kupić w polskim sklepie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boczak91 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Panowie da rade przymocować do Rupes'a Duetto Talerz oporowy 75mm od LHR75 ?? Będzie to miało ręce i nogi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cannonn Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Gajek, szukałem chwilę, nic nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Gajek, a co za problem zamówić przez ebay'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gajek Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Pit_Krk, nigdy nie zamawiałem przez ebay i mam jakieś obawy tam zamawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Praktycznie niczym się nie różni od Allegro. Do odważnych świat należy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi