robcok Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Czy można wymieszać zimowy koncentrat płynu do spryskiwaczy Sonaxa z letnim płynem? Letniego mam bardzo dużo w zbiorniku. Z wlanych 4 litrów może z 0,5 zużyłem tylko a trzeba by już było przygotować samochód do mrozów. Wydaje mi się, że będą powstawać mazy na szybie podczas spryskiwania po zmieszaniu płynów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VegS Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Witam ! Mogę coś z tym zrobić ? Wypolerować ? Dodam, że cały samochód pojechałem papierami 1500, 2000 i teraz bede jeszcze 2500 tyś wodne. Samochód kupiłem z jakimś defektem lakierniczym, nie wiem co to jest i jak to to kto zrobił. Kupiłem samochód za 2 tyś to się nie interesowałem. Trochę służy mi jako narzędzie pracy i nauki. Proszę o pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paviarotti Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Używał ktoś mikrofibr K2? Konkretnie dwóch modeli - Moli i King. Ceny naprawdę wydają się przyzwoite, a jak z jakością? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przybysz Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Czy można wymieszać zimowy koncentrat płynu do spryskiwaczy Sonaxa z letnim płynem? Letniego mam bardzo dużo w zbiorniku. Z wlanych 4 litrów może z 0,5 zużyłem tylko a trzeba by już było przygotować samochód do mrozów. Wydaje mi się, że będą powstawać mazy na szybie podczas spryskiwania po zmieszaniu płynów. Wymieszać możesz co prawda obniży to temperaturę zamarzania płynu ale co do mazów to wydaje mi się tak jak koledze robcok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 5 Października 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Używał ktoś mikrofibr K2? Konkretnie dwóch modeli - Moli i King. Ceny naprawdę wydają się przyzwoite, a jak z jakością? Ja używam od dłuższego czasu. Bardzo dobre fibry za przyzwoitą kasę. King - świetnie się sprawdza przy docieraniu wosków. Moli - daje radę przy osuszaniu. Fajna jest jeszcze Opti do czyszczenia szyb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 VegS, nic z tym nie zrobisz. To są ślady po gów.... zrobionych zaprawkach Jedynie lakierowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian wicik Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Koledzy, chcę zabezpieczyć auto przed zimą i nałożyć tylko blackhole i na to jakiś wosk. Zastanawiam się czy nie będę mieć w nocy za zimno w garażu bo czasami spada temp. Już do +/- 10'C. Nie będzie to przeszkadzało w aplikacji tych rzeczy, czy może mam ogrzewać garaż? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 jeśli ma to być zabezpieczenie na zimę to odradzam używania odżywki black hole, bo długo to nie posiedzi. Co do temperatury to będzie dłużej schło i może się mazać. Lepsze byłoby chociaż 15 - 18 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Koledzy, chcę zabezpieczyć auto przed zimą i nałożyć tylko blackhole i na to jakiś wosk. Zastanawiam się czy nie będę mieć w nocy za zimno w garażu bo czasami spada temp. Już do +/- 10'C. Nie będzie to przeszkadzało w aplikacji tych rzeczy, czy może mam ogrzewać garaż? ogólnie Black Hole może osłabić wosk przez swoje właściwości wypełniające więc zimy nie przetrwa u nas za oknem piękna pogoda +22st. w tym tygodniu temp. mają być w granicach 10-15st więc połóż wosk najlepiej w najcieplejszym momencie dnia tak żeby w garażu było 15st, jeśli garaż ocieplony to tak szybko się nie ochłodzi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian wicik Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Czyli co lepiej dać pod wosk na czarny lakier? No i może nie coś z wysokiej półki cenowej bo jestem studentem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serath Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Cleaner lub cleaner + IPA, zależy co kładziesz (jak zima, to syntentyk typu FK1000, więc opcja nr 2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drakkein Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 W jaki sposób pierzecie ręcznik typu flyffy dryer ? Zauważyłem że mój bardzo słabo chłonie wodę, wręcz rozmazuje ją na karoserii... Zastanawiam się co jest tego przyczyną - uprałem go ręcznie ze śladową ilością płynu do płukania ( może o ten płyn chodzi ? ) lecz sytuacja się nie poprawiła. Na aucie resztki Hi-tempa, Rain-x na szybach, szampon no-name, niezbyt wyszukany Jakieś pomysły/rady ? Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 5 Października 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 uprałem go ręcznie ze śladową ilością płynu do płukania Do prania fibr nie używa się płynu do płukania Na metkach jest to napisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex Luthor Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Płyn do płukania tkanin (Lenor) czy proszek w płynie? Tego pierwszego nie stosuje się z mikrofibrami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drakkein Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Do tkanin.... Dzięki za odpowiedzi! Co polecacie w takim razie? P.S Metki usuwam jeszcze przed użyciem, a wrodzone przeczucie że wiem wszystko najlepiej sprawia że obce mi są wszelkie instrukcje czy wspomniane metki... No cóż, są pierwsze efekty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex Luthor Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Płyn do prania mikrofibr, biały jeleń w płynie albo po prostu proszek do prania - ten ostatni sposób stosuję najczęściej, do tego pralka na 40*C i 600 obr/min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 A do płukania ocet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbieniek Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Hmmm. Tzn że niezwilżony fluffy powinien dobrze wciągać wodę sam z siebie od całkowitej suchości?? Ja swojego zawsze zraszam wodą i wykręcam aż się robi taki nieco wilgotny i wtedy wycieram auto...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 U mnie fluffy tez zaczyna lepiej zbierać dopiero gdy dostanie troche wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Racja -mam tak samo Na początku maże a potem już ok. Jak wypierzesz w pralce z proszkiem to potem ręcznie wypłucz w letniej wodzie po wyjęciu z pralki dlatego że nie odwiruje ci pralka wszystkiego i ręcznik jest lekko twardawy jak go wysuszysz a co za tym idzie ,słabiej ciągnie wodę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drakkein Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Dzięki za pomoc, w wolnej chwili przepiorę go jeszcze raz, tak jak należy Zwilżony faktycznie lepiej "ciągnie" wodę choć u mnie nawet wilgotny miał spory spadek chłonności w porównaniu do tej na początku sezonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piszczek Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 mam 40to letniego Fiata, wykladzina w paru miejscach wyblakła od słońca. jest na to jakaś recepta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 mam 40to letniego Fiata, wykladzina w paru miejscach wyblakła od słońca. jest na to jakaś recepta? Auta nie odmłodzisz. Wykładzinę możesz zdemontować i próbować zafarbować (odświeżyć), lub wymienić na oryginalną używkę w lepszym stanie. Ewentualnie zlecić wykonanie nowej w zakładzie tapicerskim, lub szukać odpowiedniego materiału i samemu bawić się w docinanie i klejenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 fibry od proszku do prania twardnieją i to bardzo, raz nie zaszkodzi ale kiedyś upralem 3 razy z rzędu i zrobiły się dziwne w dotyku. Osobiście na razie piore w pralce samą wodą tylko dłuższym programem, jest ok, aczkolwiek musze zakupić płyn do prania mikrofibr i zobaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris18404 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Zrobiłem "renowację" kierownicy tzn użyłem farby renoskór ale jedna rzecz mi nie pasuje, kierownica teraz stała się inna w dotyku nie taka miękka, jeżdząc ręką po kierownicy słychać tak jakby skóra była sucha, czym mogę to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi