Skocz do zawartości

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź część 5

AreK

Rekomendowane odpowiedzi

Czy można wymieszać zimowy koncentrat płynu do spryskiwaczy Sonaxa z letnim płynem? Letniego mam bardzo dużo w zbiorniku. Z wlanych 4 litrów może z 0,5 zużyłem tylko a trzeba by już było przygotować samochód do mrozów.

Wydaje mi się, że będą powstawać mazy na szybie podczas spryskiwania po zmieszaniu płynów.

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam !

Mogę coś z tym zrobić ? Wypolerować ? Dodam, że cały samochód pojechałem papierami 1500, 2000 i teraz bede jeszcze 2500 tyś wodne.

Samochód kupiłem z jakimś defektem lakierniczym, nie wiem co to jest i jak to to kto zrobił. Kupiłem samochód za 2 tyś to się nie interesowałem.

Trochę służy mi jako narzędzie pracy i nauki. Proszę o pomoc ! :)

aody066300jd_t.jpg

v6jnwy51o3ec_t.jpg

j2ze49akre8b_t.jpg

29oiet5koxfa_t.jpg

8w1v9hzesua8_t.jpg

Czy można wymieszać zimowy koncentrat płynu do spryskiwaczy Sonaxa z letnim płynem? Letniego mam bardzo dużo w zbiorniku. Z wlanych 4 litrów może z 0,5 zużyłem tylko a trzeba by już było przygotować samochód do mrozów.

Wydaje mi się, że będą powstawać mazy na szybie podczas spryskiwania po zmieszaniu płynów.

Wymieszać możesz co prawda obniży to temperaturę zamarzania płynu ale co do mazów to wydaje mi się tak jak koledze robcok.

• Moderator
Używał ktoś mikrofibr K2? Konkretnie dwóch modeli - Moli i King. Ceny naprawdę wydają się przyzwoite, a jak z jakością?

Ja używam od dłuższego czasu. Bardzo dobre fibry za przyzwoitą kasę.

King - świetnie się sprawdza przy docieraniu wosków.

Moli - daje radę przy osuszaniu.

Fajna jest jeszcze Opti do czyszczenia szyb ;)

Koledzy, chcę zabezpieczyć auto przed zimą i nałożyć tylko blackhole i na to jakiś wosk. Zastanawiam się czy nie będę mieć w nocy za zimno w garażu bo czasami spada temp. Już do +/- 10'C. Nie będzie to przeszkadzało w aplikacji tych rzeczy, czy może mam ogrzewać garaż?

Koledzy, chcę zabezpieczyć auto przed zimą i nałożyć tylko blackhole i na to jakiś wosk. Zastanawiam się czy nie będę mieć w nocy za zimno w garażu bo czasami spada temp. Już do +/- 10'C. Nie będzie to przeszkadzało w aplikacji tych rzeczy, czy może mam ogrzewać garaż?

ogólnie Black Hole może osłabić wosk przez swoje właściwości wypełniające więc zimy nie przetrwa ;) u nas za oknem piękna pogoda +22st. w tym tygodniu temp. mają być w granicach 10-15st więc połóż wosk najlepiej w najcieplejszym momencie dnia tak żeby w garażu było 15st, jeśli garaż ocieplony to tak szybko się nie ochłodzi:)

W jaki sposób pierzecie ręcznik typu flyffy dryer ? Zauważyłem że mój bardzo słabo chłonie wodę, wręcz rozmazuje ją na karoserii... Zastanawiam się co jest tego przyczyną - uprałem go ręcznie ze śladową ilością płynu do płukania ( może o ten płyn chodzi ? ) lecz sytuacja się nie poprawiła. Na aucie resztki Hi-tempa, Rain-x na szybach, szampon no-name, niezbyt wyszukany :oops: Jakieś pomysły/rady ? Z góry dzięki za pomoc :)

Do tkanin.... :oops: Dzięki za odpowiedzi! Co polecacie w takim razie?

P.S Metki usuwam jeszcze przed użyciem, a wrodzone przeczucie że wiem wszystko najlepiej sprawia że obce mi są wszelkie instrukcje czy wspomniane metki... :-] No cóż, są pierwsze efekty :lol:

Racja -mam tak samo Na początku maże a potem już ok.

Jak wypierzesz w pralce z proszkiem to potem ręcznie wypłucz w letniej wodzie po wyjęciu z pralki dlatego że nie odwiruje ci pralka wszystkiego i ręcznik jest lekko twardawy jak go wysuszysz a co za tym idzie ,słabiej ciągnie wodę :good:

mam 40to letniego Fiata, wykladzina w paru miejscach wyblakła od słońca. jest na to jakaś recepta?

Auta nie odmłodzisz. Wykładzinę możesz zdemontować i próbować zafarbować (odświeżyć), lub wymienić na oryginalną używkę w lepszym stanie. Ewentualnie zlecić wykonanie nowej w zakładzie tapicerskim, lub szukać odpowiedniego materiału i samemu bawić się w docinanie i klejenie.

fibry od proszku do prania twardnieją i to bardzo, raz nie zaszkodzi ale kiedyś upralem 3 razy z rzędu i zrobiły się dziwne w dotyku. Osobiście na razie piore w pralce samą wodą tylko dłuższym programem, jest ok, aczkolwiek musze zakupić płyn do prania mikrofibr i zobaczyć

Zrobiłem "renowację" kierownicy tzn użyłem farby renoskór ale jedna rzecz mi nie pasuje, kierownica teraz stała się inna w dotyku nie taka miękka, jeżdząc ręką po kierownicy słychać tak jakby skóra była sucha, czym mogę to naprawić?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.