Michael MSTP Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Za dużo myslenia, smaruj bedzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Meguiars#16 jest hybryda Od kiedy Meg's #16 to hybryda? To tradycyjny wosk, będący mieszanką kilku wosków. Hybryda to połączenie np. carnauby i polimerów. Mieszanka kilku różnych naturalnych wosków to nie hybryda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 a megs #16 to połączenie tylko kilku naturalnych wosków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian wicik Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Koledzy, często świeżo po umyciu auta wieczorem rano mam "naptakane". Czym zmywać odchody by nie myć całego auta,tylko dany obszar i nie narobić zacieków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haks Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Orientujecie się może czy awaryjny jest silnik 1.8 150KM w Superbie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piteks Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Silniki 1,8 bardzo lubiły olej. Dopiero niedawno wprowadzone są już poprawione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Ja uzywam do tego dwoch produktów Carchem QD lub Poorboys Spray and Wipe, to QD raczej do takich zadan, nie podbijaja wygladu itp ale na przetarcie z kurzy itp jak znalazl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Orientujecie się może czy awaryjny jest silnik 1.8 150KM w Superbie? Rozumiem, ze mowisz o Superb I. Jesli tak, to bardzo dobre, bezawaryjne silniki. Zagadnienie zwiekszonego poboru oleju dotyczyl silnikow 1,8 w superb II, ale te silniki nie mialy mocy 150KM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 16 Września 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 sebastian wicik, QD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crockett84 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Mógłby ktoś ze sprzedawców napisać jakie są średnice Grit Guardów ? Mam wiadro po tynku mozaikowym 25 kg o średnicy 30 cm. Teraz pytanie czy grit guard nie będzie do tego za mały i lepiej np. kupić wiadra z OBI/Leroya/Castoramy ? Pytanie drugie - wiadro na razie dokładnie wymyłem samą wodą, czy w przypadku używania go do mycia trzeba je jeszcze czymś wymyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Poszukuje pasty polerskiej finishowej bez zachowania "zasady trzech prędkości". Mam uszkodzoną regulację i za każdym razem gdy chce zmiejszyć obroty musze wyciagać wtyczkę z gniazdka a to zajmuje troche czasu Czy pastę Koch AntyHologram można stosować przy jednej prędkości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 16 Września 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Każdą pastę finiszową jaką miałem - Menzerna 4000, Koch Antihologram, 3M Ultrafina, SV CF Pro używam wyłącznie na 2 biegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Mógłby ktoś ze sprzedawców napisać jakie są średnice Grit Guardów ?Mam wiadro po tynku mozaikowym 25 kg o średnicy 30 cm. Teraz pytanie czy grit guard nie będzie do tego za mały i lepiej np. kupić wiadra z OBI/Leroya/Castoramy ? Pytanie drugie - wiadro na razie dokładnie wymyłem samą wodą, czy w przypadku używania go do mycia trzeba je jeszcze czymś wymyć ? Grit Guard 26cm nalej do wiadra szamponu, trochę ludwika i ładnie je wyczyść szczotką pozostałości mogę pójść na lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcok Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 3 miesiace temu kladlem Fusso Coat na wyglinkowany oczysczony DG Squakly Clean lakier, teraz chciałbym połozyc drugą warstwe tak, aby mieć spokój przez zime. Czy musze sciągać wosk i na nowo glinkować, psikać Prickiem i Ironem? Czy wystarczy dobrze umyć i będę mógł kłaść drugą warstwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crockett84 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Mógłby ktoś ze sprzedawców napisać jakie są średnice Grit Guardów ?Mam wiadro po tynku mozaikowym 25 kg o średnicy 30 cm. Teraz pytanie czy grit guard nie będzie do tego za mały i lepiej np. kupić wiadra z OBI/Leroya/Castoramy ? Pytanie drugie - wiadro na razie dokładnie wymyłem samą wodą, czy w przypadku używania go do mycia trzeba je jeszcze czymś wymyć ? Grit Guard 26cm nalej do wiadra szamponu, trochę ludwika i ładnie je wyczyść szczotką pozostałości mogę pójść na lakier Dam sobie w takim razie odpust z tym wiadrem, w OBI nowe są po 6 zł, dopasuje się regulowany scratch shield...nie ma sensu ryzykować... Odezwę się jak będę już zamawiał ten zestaw dla siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 16 Września 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Crockett84, kupuj wiadra w Castoramie, pasują do normalnych GG, te z OBI są za małe troszkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crockett84 Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Ok, dzięki za info BTW. Wasza Fela niedawno mnie mijała na Trasie Siekierkowskiej (w którąś sobotę pod koniec sierpnia chyba), zwraca uwagę dobrze utrzymane autko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 16 Września 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 A możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haks Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Orientujecie się może czy awaryjny jest silnik 1.8 150KM w Superbie? Rozumiem, ze mowisz o Superb I. Jesli tak, to bardzo dobre, bezawaryjne silniki. Zagadnienie zwiekszonego poboru oleju dotyczyl silnikow 1,8 w superb II, ale te silniki nie mialy mocy 150KM. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisAGC Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 3 miesiace temu kladlem Fusso Coat na wyglinkowany oczysczony DG Squakly Clean lakier, teraz chciałbym połozyc drugą warstwe tak, aby mieć spokój przez zime. Czy musze sciągać wosk i na nowo glinkować, psikać Prickiem i Ironem? Czy wystarczy dobrze umyć i będę mógł kłaść drugą warstwe? Podbijam pytanie, bo stoję przed tym samym dylematem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 A nie widzisz/czujesz w jakim stanie jest lakier? Jeśli na lakierze jest smoła i soki z drzew to chyba wiadomo co trzeba zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffmann Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Koledzy, często świeżo po umyciu auta wieczorem rano mam "naptakane". Czym zmywać odchody by nie myć całego auta,tylko dany obszar i nie narobić zacieków? quick detaler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blainemono Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 mam pytanko, jaki środek na Iron polecacie? Car Pro iron X czy może Gyeon Q2M? I co powiecie na temat CarPro TRIX Iron Contamination & Tar Remover Spray? 2 w jednym, działa? Czy nic na skróty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambol Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 mam pytanko, jaki środek na Iron polecacie?Car Pro iron X czy może Gyeon Q2M? I co powiecie na temat CarPro TRIX Iron Contamination & Tar Remover Spray? 2 w jednym, działa? Czy nic na skróty? Czytać, czytać, czytać masz mnóstwo tematów oraz testów na forum oraz na YT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcok Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 A nie widzisz/czujesz w jakim stanie jest lakier? Jeśli na lakierze jest smoła i soki z drzew to chyba wiadomo co trzeba zrobić. Umyłem, zobaczyłem w jakim jest stanie i nałożyłem drugą warstwę Po zimie będzie trzeba się pobawić od nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi