WaxItCar Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 uszczelki mogę zabezpieczyć preparatem: Meguiar's Gold Class Trim Detailer ?? czy może jakiś inny preparat- jeśli tak to jaki? 1Z EINSZETT Gummi Pflege a Meguiar's Gold Class Trim Detailer może być ? posiadam już ten produkt i w zastosowaniu jest że do między innymi uszczelek. sam sobie odpowiedziałeś nic nie zaszkodzi, jedynie przetrzyj przed aplikacją uszczelki jakimś płynem z dodatkiem alkoholu, sposób sprawdzony z gummi, którego polecam szczególnie na zimę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek1993 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Jaki pad kupić do cleanera na rotacji? Nada się lake country ccs biały czy może inny np niebieski wafel 3m? Czym robicie i co polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek55 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Witam Szukam firmy detailingowej która wykonuje szkolenia dla nowych detailerów warunkiem jest aby była wpisana na listę instytucji szkolących. Szkolenie chciałbym odbyć przez Urząd Pracy Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaxItCar Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Jaki pad kupić do cleanera na rotacji? Nada się lake country ccs biały czy może inny np niebieski wafel 3m? Czym robicie i co polecacie? Royal Pads Pro Finish Crown bądź niebieski Finish Pad Polishing 3m również będzie dobry. Witam Szukam firmy detailingowej która wykonuje szkolenia dla nowych detailerów warunkiem jest aby była wpisana na listę instytucji szkolących. Szkolenie chciałbym odbyć przez Urząd Pracy Pozdrawiam ciekawe czy u mnie w PUP takie coś by przeszło hmm zapytaj Rupesa, Polytop, CarSpa, DetailKing, Kanar Customs, Carnauba auto detailing, Wellnes Car niemniej jednak kto jest wpisany tego nie wiem i raczej dowiesz się po kontakcie telefonicznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek55 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 WaxItCar , byś musiał zapytać bo wiem , ze w każdym UP jest inaczej U mnie dla osób do 30 roku życia są jakieś " bony na szkolenie " do wykorzystania. Ok, dzieki odezwę się do nich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek1993 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 WaxItCar , dzięki wielkie to zamawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Nie wiem co robię źle, ale to wszystko co mi się udało osiągnąć na Natty's Red położony 2 dni temu ... Dziś po deszczu, lakier trochę przykurzony. Pod woskiem cleaner SG. Proszę o podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Ale co jest nie tak? Ładne kształtne krople, jest si. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoffmann Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 w sumie to jestem początkujący i sie nie znam tak dokładnie ale moim skromnym zdaniem bardzo dobry efekt kropelkowania ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Mam pytanie hmm, poszukuję czegoś na zasadzie "szkicu / planu / rozrysowanego samochodu" na "kartce A4" w celu zapisania pomiarów warstwy lakieru. Coś na zasadzie: http://s.motoraporter.com/upload/schema ... sine45.jpg tylko uniwersalnego przykładu "rozłożonego" samochodu .. nie mam pojęcia jak to nazwać fachowo aby to znaleźć może ktoś wie jak to nazwać / lub ma taki dokument i może się nim podzielić ? Z góry dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Proszę bardzo, jako link, żebyś miał w lepszej rozdzielczości http://imgur.com/BqURq21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek-drummer Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Ale co jest nie tak? Ładne kształtne krople, jest si. Może jestem przewrażliwiony, ale efekt po przeglądnięciu wątku kropelkowanie jest dla mnie mało satysfakcjonujący. Może po prostu wosk nie ten... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Nie wosk i krople ale zdjecie. Odpowiednie ustawienie i z tych Twoich kropel można zrobić dzieło sztuki Wiec luzik bo wszystko wyglada OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 Proszę bardzo, jako link, żebyś miał w lepszej rozdzielczości http://imgur.com/BqURq21 Ooo właśnie takie coś, dzięki ! A z ciekawości pod jakim hasłem to znalazłeś ? Nie wosk i krople ale zdjecie. Odpowiednie ustawienie i z tych Twoich kropel można zrobić dzieło sztuki Wiec luzik bo wszystko wyglada OK. Też nie do końca bo z doświadczenia wiem, że Nattys Red jak na letni wosk przystało ma wyglądać ale krople ma właśnie takie sobie tzn, wiadomo jak je sztucznie wywołamy to będzie dużo lepiej, ale w dalszym ciągu nie będzie na nim takiego "wow" jak po innych woskach .. chociaż by w podobnej cenie np. Fusso. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Proszę bardzo, jako link, żebyś miał w lepszej rozdzielczości http://imgur.com/BqURq21 Ooo właśnie takie coś, dzięki ! A z ciekawości pod jakim hasłem to znalazłeś ? Nie wosk i krople ale zdjecie. Odpowiednie ustawienie i z tych Twoich kropel można zrobić dzieło sztuki Wiec luzik bo wszystko wyglada OK. Też nie do końca bo z doświadczenia wiem, że Nattys Red jak na letni wosk przystało ma wyglądać ale krople ma właśnie takie sobie tzn, wiadomo jak je sztucznie wywołamy to będzie dużo lepiej, ale w dalszym ciągu nie będzie na nim takiego "wow" jak po innych woskach .. chociaż by w podobnej cenie np. Fusso. Ale tu nie było mowy o wyglądzie auta a własnie o kroplach, "ale efekt po przeglądnięciu wątku kropelkowanie jest dla mnie mało satysfakcjonujący" A one są jak najbardziej OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebek1993 Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Jakiej mikrofibry używacie do starcia resztki cleanera po maszynie? Mam żółtą fibrę ze sklepu showcarshine ale nie mogę jej teraz znaleźć i nie wiem czy zamawiać inną czy ta wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobi Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Do polerki rotacyjnej twardego, czarnego VW: futro+hc1100 (stara 500) czy twardy pad+shcc300? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Proszę bardzo, jako link, żebyś miał w lepszej rozdzielczości http://imgur.com/BqURq21 Ooo właśnie takie coś, dzięki ! A z ciekawości pod jakim hasłem to znalazłeś ? Na dysku od dawna zapisane mam, bo kiedyś już ktoś na forum wrzucał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_Artur Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Panowie co do IPA czy to normalne że podczas zmywania pasty po polerowaniu zostają smugi na lakierze? Używałem do zmywania szmatki z mikrofibry, IPA nie rozcieńczana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Po 1 rozcieńcz ipe 50/50 z woda, ale nawet w takim stezeniu moze mazac. Mozesz uzywac dwoch fibr do przecierania po niej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_Artur Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Aha ale to myć najpierw fibrą namoczoną IPA a potem przecierać suchą czy również namoczoną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/miodu/ Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Psikasz, jedną fibrą ścierasz ipe z resztkami pasty, na koniec docierasz suchą fibrą, aby nie było mazów. Pamiętaj,żeby nie psikać na ciepły lakier, bo ipa wyparuje, pozostaną tylko mazy, a inspekcja lakieru nadal nie zostanie zrobiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CalkaObrotowa Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Panowie i Panie, krótkie pytanie. Jak zmyć takie plamo-zacieki powstałe po spłukaniu samą wodą obszaru pod przednim błotnikiem? Szamponem, APC ani pianą aktywną nie chce się zmyć. https://imagizer.imageshack.us/v2/1254x709q90/661/5XmrSh.jpg https://imagizer.imageshack.us/v2/1254x709q90/540/rYwcG1.jpg https://imagizer.imageshack.us/v2/1254x709q90/911/bNvx5N.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piesu102 Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 QD próbowałeś ? albo jakimś środkiem od water spotów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi