Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
manio49, też się kiedyś zastanawiałem nad tą kwestią, nie ma problemu żeby podejść z padem pod relingi?

Nie ma problemu, a nawet jak znajdzie się tak upierdliwe miejsce, że nie podejdziesz maszyną, to zawsze jest tricolor... FG 400 / UC na białej stronie, Koch antihologram na czarnej i bajka. Dużo szybciej i bardziej bezproblemowo niż zabawa z targaniem relingów.

Ale fakt, jak ktoś jest niższy, to bez stołka nie podchodź.

Ja mam 198 cm i czasem dach robię na zydelku :D

• Odpowiedzi 10,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
jarekrk lepiej daj sobie spokój ze ściąganiem relingów ja próbowałem i po chwili zrezygnowałem jak się urwał zaczep z jednej zaślepki :zly:

praca pod relingami nie jest zbyt przyjemna i jeśli nie masz dwóch metrów organizuj sobie najlepiej jakąś ławeczkę żeby na nią stanąć i robić dach

może pomocny był by też niski talerz mocujący i szeroki pad plus ewentualnie przedłużka

Dziękuję wam za pomoc, to nie zabieram sie za to, poinformuje ownera jak wyglada sprawa i zrobimy jak sie da z relingami, dwóch metrów nie mam, wiec taborecik jakis zorganizuje

• Moderator
Opublikowano
Panowie możliwe jest ogarnięcie czarnej Hondy bez maszyny Dual Action tylko samą rotacją? :o

Oczywiście :mrgreen:

(ale nie za pierwszym, drugim ani siódmym razem :P )

Opublikowano

Panowie, dwa krótkie pytania ;)

czy mogę użyć megsa UP pod FK 1000p, chodzi mi o trwałość bo chce już powoli ogarnąć autko na zimę ;) czy po UP przetrzeć IPA i na to FK ? ;)

i drugie pytanko, żółty flexi pod UP może być czy przelecieć na miękkim LC ? ;)

pozdrawiam !

Opublikowano

Uzywanie Megsa Up po to by go potem ipą przemyć to taka bezsensowna robota, kup cleaner, najlepiej ścierny. Do Megsa UP proponowałbym raczej miękki pad LC niż żółtego flexi.

Opublikowano

mam menzerne 2500, scholla A15 i megsa swirlx, no i mało lubianego diamondbrite dual finish ;) pełną korektę chce zrobić na wiosne bo teraz to bezsensu ;) to po prostu w dużym skrócie umyć, wyszuszyć, wyglinkować, IPA i FK tak ?? :D

Opublikowano

Umyć z brudu,wyglinkować (bez suszenia bo i tak psikasz), umyć, wysuszyć, IPA i FK jak już ;)

Opublikowano

pawelpp, zasady znam, napisałem to powyżej w takim dużym skrócie ;) tak też myślałem, że się bez cleanera obejdzie ;) dzięki :good:

Opublikowano

Tzn. o cleanerze nie pisałem bo go nie uwzględniłeś.

Też napisałem w skrócie. Zmieniłem Twoją kolejność. Chodziło mi głównie o to,że niepotrzebne jest suszenie przed glinką a potrzebne jest mycie po glinkowaniu :)

Opublikowano

to UP megsa można podpiąć pod cleaner ?? :D

czyli słusznie było by tak

Umyć z brudu,wyglinkować (bez suszenia bo i tak psikasz), umyć, wysuszyć, IPA i FK jak już
ale przed IPA wpadłby UP bo to mam ;) lub to co wyżej pisałem ;)
Opublikowano
to UP megsa można podpiąć pod cleaner ?? :D

czyli słusznie było by tak

Umyć z brudu,wyglinkować (bez suszenia bo i tak psikasz), umyć, wysuszyć, IPA i FK jak już
ale przed IPA wpadłby UP bo to mam ;) lub to co wyżej pisałem ;)

Up to politura, ale posiada również właściwości lekko ścierne. Stosując po niej IPA po prostu ją wymyjesz. To tak jak byś połozy BH a później wymył go IPA. Po co to robić? Chyba, ze chcesz mikrofibrę odżywić :)

1. Po glinkowaniu na UP połóż FK, w tej konfiguracji będziesz miał większy wet look i głębie lakieru, ale krócej poleży.

2. Po glinkowaniu IPA i FK

3. Po glinkowaniu inny cleaner - bez glaze i FK.

Opublikowano

ludwik93, jeżeli byłbyś zainteresowany to mam na zbyciu cleaner Achilles Prep o znikomym zużyciu. Jak coś to PW, masz rzut kamieniem.

Opublikowano

Witam mam proglem z maszyną DA, chodzi o to że szybko niszczą mi się pady, czy chodzi o niewłaściwe użytkowanie przezemnie? Niektóre się niszczą a czasami tylko ten rzep traci przyczepnosć i potrafi się odczepić ( no i jak spadnie na podłoge to już nie jest do użytku )

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.