jeleniouchy Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 kamil_rosen, Wiem, że bez zdjęć to się pewnie nie liczy, ale na połowie testowej maski nałożyłem ten specyfik, na drugą połowę słynne BSD Sonaxa, dałem im jakieś 10 minut odpoczynku, później próba wody, a później... 1. Shiny Garage Red Devil 1:4 - oba specyfiki praktycznie delikatnie ruszone, 2. Kwas do felg chyba Kocha 1:3 (albo 1:4) - praktycznie bez zmian w stosunku do Red Devila 2. SNB Jetin S 1:3 - oba specyfiki bardzo mocno nadszarpnięte (nie wiem czy nadszarpnięte poprzednimi próbami czy Jetin taki mocny) Testy polegały na obserwowaniu zachowania wody, czyli różnice w kształcie kropel oraz odprowadzaniu wody, czyli szybkość spływania wody, maska w czasie testu była oparta pionowo o ścianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 nałożyłem ten specyfik, na drugą połowę słynne BSD Sonaxa Kurcze jeśli pod BSD nie było nic, to ...tylko następny plus dla Sonaxa , a 500ml BSD kosztuje 16zł , a nie 60 jak Armor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeleniouchy Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Obie połówki miały równe szanse, porysowane, kiedyś dla zabawy polerowane jakimiś futrami czy innymi jeansami, a dla potrzeb tego testu wymyte APC i dwukrotnie IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 500ml BSD kosztuje 16zł przeliczasz z bańki 5L czy gdzieś w takiej cenie można dostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Na allegro 750ml kosztuje 24zł (aukcja 3977551652) czyli według mojego kalkulatora 500ml , a tyle jest armora to własnie 16zł ...plus dycha paka, no chyba że ktoś mieszka w Rzeszowie , to sobie osobiście odbierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Sonax nie kropelkuje na plastikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FSO-Team Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 jak nie jak tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Kurcze jeśli pod BSD nie było nic, to ...tylko następny plus dla Sonaxa , a 500ml BSD kosztuje 16zł , a nie 60 jak Armor według mnie bez sensu gadka bo bsd nie daje zabezpieczenia i dziwne jest porównywanie wosku z QD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Sonax nie kropelkuje na plastikach Najstarszy kawałek plastiku w domu. BSD vs nic: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Mea culpa Pewnie nie zauważyłem bo na bejcy nie mam elementów plastikowych prócz podszybia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rosen Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Pomijając ten fakt, to mimo wszystko chyba Armora mniej schodzi na aplikację niż BSD, ale to już każdy osobiście zobaczy Tyle, że szybkość nałożenia BSD i generalnie QD jednak nie ma sobie równych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeleniouchy Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 kamil_rosen, I tu bym polemizował bo Armora tak naprawdę nakłada się praktycznie jak QD, nakładasz i od razu ścierasz, tak zaleca producent i tak też ja nakładałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 5 Marca 2014 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Co w niczym nie zmienia faktu, że trwa to nieporównywalnie dłużej od oblecenia auta QD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 Dziwnie się to czyta bo ze wszystkimi trzeba się zgodzić - to po prostu złe porównanie. Sonax to zaje..ty QD o super trwałości. AAS to po prostu wosk/selant o trwałości ... zobaczymy jakiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2014 według mnie bez sensu gadka bo bsd nie daje zabezpieczenia i dziwne jest porównywanie wosku z QD to po prostu złe porównanie. Ja jestem dokładnie tego samego zdania ale ...to nie ja przeprowadzałem ten test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 7 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 po niektórych postach można dojść do wniosku, że większość LSP nie ma racji bytu skoro jest BSD a wracajac do tematu ciekawe jak bedzie z trwaloscią Armora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2014 miesiąc mija armor siedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 A ile km zrobiłeś, bo z tego co wcześniej pisałeś robisz małe przebiegi i auto jest garażowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 licznika nie spisałem,nie moje auto przebiegi rzeczywiscie nie duże ale kilka myć powinno zrobić swoje a nie zrobiło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 12 Marca 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 A moj sie nie chce brudzic. 1000km przejechane. Ze dwa razy plukane na bezdotyku. Na masce w zasadzie nie ma roznic pomiedzy PSN'em, Glasurem i Armor All'em. Jeszcze ani razu nie mylem recznie, a to juz prawie miesiac czasu jak lezy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Back to basic, teraz każdy do hipermarketu poleci A może czasy Plaka, szamponów z woskiem, wosków koloryzujących mają dopiero nadejść... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Nie popadajmy w przesadę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 12 Marca 2014 Autor Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Armor po przemyciu APC 1:3 powoli zaczął tracić swoje właściwości ale tafli wody nie zonaczyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Nie popadajmy w przesadę ... Ostatnio byłem świadkiem jak tanie produkty robią szał więc byłbym ostrożny Armor po przemyciu APC 1:3 Spsikałeś i spłukałeś czy spsikałeś i umyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Sam AA nie jest przecież zbyt tani i ceny 70,00 zł za wosk nie uznaję za "marketowy", mimo że w markecie można go nabyć. Ale w moim Realu np. stoi ich tyle ile stało kilka miesięcy temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi