OloHalski Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Wosk jest produkcji chińskiej czy koreańskiej? Widze że daleki wschód nadciąga z calkiem dobrymi produktami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_Excede Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opakowanie bardzo mi przypomina jeden z wosków a mianowicie Nawiwax, tylko kolor etykiet inny Ciekawe czy mają jeszcze inne podobieństwa. Niestety po domkach na etykiecie nie jestem w stanie rozszyfrować co to za producent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Wosk jest produkcji chińskiej czy koreańskiej japońskiej co to za producent Jaki to producent to jest napisane w pierwszym poście, nie ma to nic wspólnego z Naviwaxem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 g.pajak, rozumiem, że możemy spodziewać się fotorelacji z aplikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 g.pajak, rozumiem, że możemy spodziewać się fotorelacji z aplikacji No coś tam pewnie wrzucę Na razie z czasem słabo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 g.pajak, Gratulację Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kita33 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zamówione mam i ja. Dostawa na 24.04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 No to teraz ja przedstawię kilka swoich wrażeń. Przyznam się szczerze, że nie mam jeszcze swojego samochodu, a ręce ,mnie już trochę świerzbiły więc zdecydowałem posmarować Fusso moją zastępczą Insignię. Auto jak to auto z wyporzyczalni, myte regularnie na szczotach, pełno rys, rysek i zadrapań. Stwierdziłem więc, że nałożę Fusso typowo "na handlarza" - czyli wedle zasady: "ma się szybko i tanio błyszczeć" Auto umyłem Tenzi Truckiem (któremu dałem chwilę zadziałać) z pianownicy a następnie szamponem Autolandu z rękawicą Nigrina - nic więcej. Potem wytarłem do sucha, ale też na odwal się Po osuszeniu, stan lakieru prezentował się tak: Tak więc do dzieła. W celu uwidocznienia jak wosk kryje, zakleiłem kawałek błotnika taśmą. Wosk nakłada się naprawdę pierwszorzędnie jest taki w sam raz: ani za miękki, ani za twardy - dla mnie ideał Jest również bardzo wydajny - na jedną warstwę Insignii złożyłem jakieś 2 g. Po obleceniu całego auta woskiem, poszedłem do domu, pracować i tak się zapracowałem, że minęło 40 minut odkąd zacząłem nakładać wosk. Już myślałem, że będzie masakra przy docieraniu, a tu.... miła niespodzianka Wosk dotarł się naprawdę lekko, łatwo i przyjemnie. Czapki z głów. Po dotarciu odkleiłem kawałek taśmy. Wygląda to tak: A tak prezentuje się auto: W świetle dziennym: jeszcze kropelki i odprowadzanie wody. Wygląd jest naprawdę super, śliskość mega! Wytrzymałości niestety nie sprawdzę, bo auto niedługo oddaję. Podsumowując: nie żałuję, że sprzedałem SV Shield'a. Jeżeli jeszcze okaże się wytrzymały wystarczająco, dla mnie zostanie numerem jeden No może jedyną jego wadą jest zapach, ale mnie drażnił jedynie po pierwszym otwarciu puszki, potem był mi obojętny. Mając wymyślać polską nazwę dla niego, nazwał bym go z pewnością "marzeniem handlarza" Dziękuję za uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbarti Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 O wow naprawdę mega maskowanie rysek Myślę, że nazwa "robocza" jak najbardziej trafna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Nieźle Dla mnie "must have". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Bezdotyk przynajmniej zalicz jakiś Zbiera się na burze u nas, wyjadę tylko na chwile przed garaż i kropelki się cyknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 A tu zonk, spłynął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Temat posprzątany... ...tak więc mały update: kropelki i odprowadzanie wody. Reszta update'u w moim teście stronę wcześniej: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 958#473958 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marasec Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 kropelki bajer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonthyc Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 g.pajak, jak długo będziesz miał tego opla? Jestem niezmiernie ciekaw jak z trwałością tego wosku. Bo krycie rysek, przyciemnianie i kropelki to PS. To Sealant? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 g.pajak, jak długo będziesz miał tego opla? Chyba w przyszłym tygodniu będę oddawał. Niestety nie ma szans na test długodystansowy w tym wypadku. Ale wysłałem próbkę do kolegi e36ace - powiedział, że będzie robił test długodystansowy. PS> więcej próbek nie mam zamiaru wysyłać, także proszę nie pisać na PW w tej sprawie [ Dodano: 10 Kwiecień 2014, 13:52 ] To Sealant? Tak, to jest typowy syntetyk (sealant). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaxh Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Bonthyc, wosk. Położyłem go 2 miesiące temu na samochód ciotki samochód był mega brudny umyty na bezdotyku po czym przetarłem fibrą wycinek 30x30cm i położyłem na szybko wosk aby zobaczyć czy coś przykryje. podbił blask pokrył dużą ilość rysek. ale Najlepsze z tego wszystkiego ze wczoraj wziąłem samochód na beztotyk i jakie było moje zdziwienie jak to miejsce super zrzuca wodę.. Naprawdę jestem pod wrażeniem Raczej żaden wosk na tak NIEprzygotowanym lakierze po 2ch miesiącach by wody nie zrzucał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Bonthyc, wosk Vaxh, tu pozwolę się nie zgodzić. Polecam opis ze strony producenta, z uwzględnieniem choćby dwóch pierwszych wyrazów: Fluorine polymer, which has a sufficient anti-fouling ability effectively protects the car surface from rain, dirt and other unwanted residue. Its thick hard coating repels water strongly, as water smoothly runs down and off the car surface. The effects will last up to 12 months and keep the car in a good condition for a long period of time. Furthermore the hard paste wax can create clear gloss on the car body. ...oraz na zdjęcie z angielskim opisem, z pierwszej strony tematu. Jest tam coś takiego jak PTFE, czyli coś co wcześniej było po prostu teflonem, a teraz tej nazwy może używać tylko Tefal Fakt jest faktem, że producent mylnie w opisie używa słowa wosk , nie mniej jednak w "naszych kategoriach to sealant pełną gębą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Duragloss i Zaino namiętnie nazywają swoje sealanty "polish", więc tym co i jak producent określa nie należy się w ogóle sugerować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonthyc Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Vaxh, z tego co piszesz można wnioskować, że na dobrze przygotowanej powierzchni i przy używaniu pian, szamponów o neutralnym ph te 12 miesięcy deklarowane przez producenta nie muszą być tylko ich życzeniem Mamma Mia... wosk o wytrzymałości powłoki kwarcowej, bajecznie prosty w nakładaniu i polerowaniu, dający piękne kropelki, przyciemnienie lakieru a na dodatek robiący taką niby "korektę" i kosztujący ułamek ceny zymoli czy swisswaxów... gdzie tutaj jest haczyk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktm950 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 te 12 miesięcy deklarowane przez producenta nie muszą być tylko ich życzeniem Sorry, ale dla mnie to czcze życzenie producenta i tani "chłyt" marketingowy. Jak wytrzyma 1/3 deklarowanej przez producenta trwałości to będzie przekozak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Aha, zapomniał bym, przesyłkę można śledzić na stronie Poczty Rosyjskiej na podstawie numeru nadania. Dla ciekawskich, tak szła moja: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Dystrybutor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Jak wytrzyma 1/3 deklarowanej przez producenta trwałości to będzie przekozak sprawdzimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Wszystko ładnie pięknie tylko ciekawe jak w sezonie letnim będzie z przyciąganiem kurzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vaxh Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 g.pajak, mój błąd.. ktm950, myślę że 1/3 to spokojnie. i 6 miesięcy też raczej poleży ale co będziemy gdybać już za parę miesięcy się przekonamy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi