Skocz do zawartości

Soft99 Fusso Coat

Evo

Rekomendowane odpowiedzi

Temat w sumie sam się rozwiązał - jak zobaczyłem ile na aucie mam asfaltu, to stwierdziłem, że przy woskowaniu zamiast kłaść wosk, to robiłbym tylko kuku na lakierze.

Postanowiłem więc pozbyć się Fusso - poszła piana Alfanol truck, potem Prickport i IPA.

Mam nadzieję, że te zdjęcia pokazują, że Fusso poległo?:

59d5eb57d805959emed.jpg

7db934527e88019bmed.jpg

Jeżeli nie, to twardy z niego zawodnik :D

Za pierwszym razem jak nałożyłem Fusso na dach to trochę przesadziłem z ilością i chciałem go zdjąć, łatwo nie było, poszedł Ludwik, Dodo Lime prime i nadal to sie wszystko maziało, jakoś tam wyprowadziłem i położyłem jeszcze raz, ale mi sie to nie podobało i nie wiem czy udało mi się całkiem pierwszą warstwę zdjąć. Wiem, ze to głupie pisać o wosku, ze mocno siedzi, ale zastanawiam sie jak to będzie na wiosnę wyglądało ze zdjęciem go. W sumie po zimie i tak będę chciał zrobić mała korektę Uc Megsa więc problemu nie powinno być.

hmmm... chyba ADBL w ofercie mają jakiś szampon co ściąga woski, ale nie mogę sobie przypomnieć jego nazwy.

Na wiosnę trzeba będzie się zaopatrzyć i powalczyć :kox:

W weekend dałem 2 warstwy Fusso + BSD - na wiosnę będę to ściągał przed korektą.

hmmm.... jakoś mam obawy, że stara warstwa wosku będzie dodatkowo zapychać pad.

Zresztą pewnie wosk i tak polegnie na etapie przygotowań do polerki - Aktywna piana, mycie jakimś marketowym szamponem bez wosku, prickport, deironizacja, glinka - po tych zabiegach chyba musi się poddać :-]

• 2 tygodnie później...