krzygaj Opublikowano 4 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Dobra dałem się przekonać umyję i nałożę Fusso - nawet 2 warstwy - mam go tyle, że nie ma co oszczędzać za bardzo. Dzięki za sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Temat w sumie sam się rozwiązał - jak zobaczyłem ile na aucie mam asfaltu, to stwierdziłem, że przy woskowaniu zamiast kłaść wosk, to robiłbym tylko kuku na lakierze. Postanowiłem więc pozbyć się Fusso - poszła piana Alfanol truck, potem Prickport i IPA. Mam nadzieję, że te zdjęcia pokazują, że Fusso poległo?: Jeżeli nie, to twardy z niego zawodnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 No to twardy zawodnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 7 Grudnia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Tutaj pewnie nie poległo, ale mimo wszystko kropelkowanie lakieru nie musi oznaczać obecności wosku na nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jańcio Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Za pierwszym razem jak nałożyłem Fusso na dach to trochę przesadziłem z ilością i chciałem go zdjąć, łatwo nie było, poszedł Ludwik, Dodo Lime prime i nadal to sie wszystko maziało, jakoś tam wyprowadziłem i położyłem jeszcze raz, ale mi sie to nie podobało i nie wiem czy udało mi się całkiem pierwszą warstwę zdjąć. Wiem, ze to głupie pisać o wosku, ze mocno siedzi, ale zastanawiam sie jak to będzie na wiosnę wyglądało ze zdjęciem go. W sumie po zimie i tak będę chciał zrobić mała korektę Uc Megsa więc problemu nie powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 hmmm... chyba ADBL w ofercie mają jakiś szampon co ściąga woski, ale nie mogę sobie przypomnieć jego nazwy. Na wiosnę trzeba będzie się zaopatrzyć i powalczyć W weekend dałem 2 warstwy Fusso + BSD - na wiosnę będę to ściągał przed korektą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hihol Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 ADBL Szampon PRO. Ostatnio go uzywalem na umierajace Fusso. Stezenie 30ml na 15l. Konkluzja: Fusso jest twardym zawodnikiem na wiosnę będę to ściągał przed korektą. Tego nie potrafie zrozumiec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 hihol, co jest niejasne? ściąganie wosku przed korektą czy sens kładzenia nowego wosku na 3-4mce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hihol Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 sciaganie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Przeciez korekta Ci go usunie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hihol Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 No wiec wlasnie pisanieo 'sciaganiu' jak o jakims nadzwyczajnym kroku mija sie z celem. Sorry ze sie czepiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 hmmm.... jakoś mam obawy, że stara warstwa wosku będzie dodatkowo zapychać pad. Zresztą pewnie wosk i tak polegnie na etapie przygotowań do polerki - Aktywna piana, mycie jakimś marketowym szamponem bez wosku, prickport, deironizacja, glinka - po tych zabiegach chyba musi się poddać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bienek Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Tego wosku jest tak minimalna warstwa, że żadnego pada nie zapcha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luke Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Po 400 km z Fusso coat na razie jestem zadowolony: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubikas Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Po 400 km z Fusso coat na razie jestem zadowolony: Kurde, 400 km to ja robie w 3 dni.... Ciekawe jak u mnie by wygladal ten wosk po miesiącu - ostatni wynik miesięczny to 3700 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zaraz będe wrzucać update po 5,5 tys km tylko mam nadzieje ,ze uda sie umyc w weekend Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubikas Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 A tak wygląda moje auto po 400 km, ech szkoda nerwów, całe wysmarowane a brud ładnie przyciąga [mod=damian]http://kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?f=25&t=18382&view=unread#unread[/mod] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Przy obecnej pogodzie nie ma magicznego sposobu bedzie sie brudzic nietety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbiz Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Woskowanie nabiera nowego znaczenia na forum - wosk za długo siedzi i jak go zdjąć. Jańcio następnym razem użyj glinki i nie pozostanie nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Fusso z resztą wosków po 5,5 tys km. Od lewej Fk, Fusso12, Colli, Dodo Supernatural Hybrid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Czyli wniosek Fusso najlepiej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zdecydowanie, z calej czwórki tez najmniej sie zapycha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti91zmc Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Czy fk i colli leża na IPA czy cleanerze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael MSTP Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Każdy ma takie same podloze czyli bez cleanera. Robię tez test z różnym przygotowaniem podloza i cleaner wymyty ipa daje najlepsze rezultaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti91zmc Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Taż tak myslee,tzn nie wiem jak z fusso ale mam FK i od najdłużej mi leży na clenerze PW PP2 wymytym później dużo ilością ipy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi