Fitte Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 KoG ma lepszy połysk natomiast gorsze krycie 'defektów' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniulek121 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 KoG ma lepszy połysk natomiast gorsze krycie 'defektów' Rozumiem że można położyć KoG na Fusso?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Osobiście nie widzę sensu położenia takiej kanapki. Jak już kłaść coś na Fusso to only natural Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniulek121 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 no właśnie mam Fusso i po pierwszym użyciu było Natomiast chwilkę póżniej już bym chciał coś więcej i wtedy zaczynam zwykle tworzyć kanapki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 no właśnie mam Fusso i po pierwszym użyciu było Natomiast chwilkę póżniej już bym chciał coś więcej i wtedy zaczynam zwykle tworzyć kanapki... W takim razie połóż SG Beads, Poorboy's Nattys, Dodo Juice lub jakiś inny natural Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniulek121 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 z w/w mam tylko natysa ale spróbuję położyć coś kokosowego czyli petys53 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Czy dobrym pomysłem będzie przelecieć ręcznie lakier np. UC albo SRP (mam obydwa) a potem przetrzeć IPA przed położeniem Fusso? Czy lepiej zastosować jakiś cleaner bez wypełniaczy np. duragloss squeaky clean Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Czy dobrym pomysłem będzie przelecieć ręcznie lakier np. UC albo SRP (mam obydwa) a potem przetrzeć IPA przed położeniem Fusso? Czy lepiej zastosować jakiś cleaner bez wypełniaczy np. duragloss squeaky clean Myślę, że lepiej jak zastosujesz cleaner ale od biedy UC po ipie również powinno dać radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Ja Fusso daję na finish Kocha i już drugi miesiąc trzyma jak zły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniulek121 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Położyłem na Softa Petysa i nie bardzo mi się to podoba,znowu sam soft też nie daje mi takiego wykończenia jakie bym sobie życzył. Brakuje mi takiej soczystości.Mam wrażenie że to auto już kiedyś lepiej wyglądało tylko nie pamiętam co na nim wtedy leżało . Dam jeszcze szanse tej marce i zakupię KoG może to będzie to... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikeman1 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Wczoraj były moje pierwsze zmagania z odwiezaniem lakieru samochodu. Jaki czas utrzyma sie połączenie Cherry Glaze z Fusso Coat? Fusso nakładane jakies 40 min po Cherry. Powiem szczerze ze jestem pod wrazeniem na czarnym kolorze. Cherry doczyścił lakier niesamowicie...a Fusso sie błyszczy, dzis moze uda mi sie dorzucic zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fitte Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Wczoraj były moje pierwsze zmagania z odwiezaniem lakieru samochodu. Jaki czas utrzyma sie połączenie Cherry Glaze z Fusso Coat? Fusso nakładane jakies 40 min po Cherry. Powiem szczerze ze jestem pod wrazeniem na czarnym kolorze. Cherry doczyścił lakier niesamowicie...a Fusso sie błyszczy, dzis moze uda mi sie dorzucic zdjęcia. Daj znac jak to wspolgra, zalezy mi na uzywaniu cherrego i ciekawe jak szybko fusso splynie, warunki ma mega badziewne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robcok Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Wczoraj były moje pierwsze zmagania z odwiezaniem lakieru samochodu. Jaki czas utrzyma sie połączenie Cherry Glaze z Fusso Coat? Fusso nakładane jakies 40 min po Cherry. Powiem szczerze ze jestem pod wrazeniem na czarnym kolorze. Cherry doczyścił lakier niesamowicie...a Fusso sie błyszczy, dzis moze uda mi sie dorzucic zdjęcia.Daj znac jak to wspolgra, zalezy mi na uzywaniu cherrego i ciekawe jak szybko fusso splynie, warunki ma mega badziewne również jestem ciekaw jak to posiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikeman1 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Na probe tej kanapki poszedł pacjent 20letni )) powierzchnia potraktowana odsmolaczem, ironx, bez glinki. No zobaczymy jak długo posiedzi. Aha i Cherry nakładany maszyna na miekkim padzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatthewG Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Glinka to bardzo ważny etap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikeman1 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Wiem wiem...jak bede robił drugi samochód...pójdzie tez glinka...VP orange miekka...ten samochód był "na probe" zrobiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszk Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 A u mnie Fusso zostawił mazy na masce Passat B6 czarna perła, maska była ponownie malowana. Jak to zauważyłem od razu pojechałem po tym SRP i znikły. Nakładałem słoneczkiem megsa, małą ilość prostymi ruchami (może tutaj błąd) powinienem kolistymi i zakończyć prostymi ? Próbowałem dotrzeć te mazy ale niestety nie chciały się poddać. Rok temu czytałem o tym na tym forum i ktoś miał identycznie był to bodajże czarny Ford Focus. Tyle czasu czekałem z aplikacją i taki zonk . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko009 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 U mnie działy się podobne rzeczy na masce (Renault Laguna II). Zastanawiam się czy ma na to wpływ to, że jest ona wykonana z aluminium. Na sąsiednich panelach wykonanych z plastiku (błotniki) nie było z woskiem żadnych problemów i aplikował się jak i docierał bez najmniejszego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Kilka osób pisało o tym że wosk SOFT99 Fusso Coat 12 Months Wax zostawia mazy na ciemnym lakierze widoczne w słońcu, mi zostawił podobnie, czego jest to winą? Cleaner użyty to: Duragloss Squeaky Clean. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virllix Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Za grubo smarujesz. Zdejmij z lakieru i jeszcze raz tylko cieniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusiu Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Tak właśnie przypuszczałem, ładowałem dość dużo. Jeśli chodzi o Duragloss Squeaky Clean Również dawać bardzo mało i bezpośrednio wosk czy przemyć jeszcze IPĄ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Duragloss Squeaky Clean nie ma za bardzo znaczenia ile dasz. I tak go docierasz i znika. Raczej wosku za bogato poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszk Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Będę robił kolejne podejście bo nie chcę z niego zrezygnować. Zastanawia mnie czy nawilżacie delikatnie aplikator wodą ? Poczytałem o tych mazach na zagranicznych forach i o dziwo ludzie też o nich pisali. Ktoś proponował położenie od razu drugiej warstwy Fusso albo innego wosku. Ja nakładałem cieńko ale podejrzewam, że źle go rozsmarowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lex Luthor Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 A jakiego aplikatora użyłeś? Mi z tym z zestawu wszystko wyszło ok. Zero mazów, plam, problemów z docieraniem. Wysłano z Lumii 920 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati373737 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Jeszcze zależy jakim sposobem nakladasz? Kolistymi ruchami czy na krzyż? Ja nakładam woski na krzyż, wiec mam pewność, że go dobrze rozprowadze, jak nie prawo-lewo to góra - dół :-) pamietaj wosk to nie masło i kładzie się go cieniutko, ew. warstwuje. Spójrz na lakier pod kątem, czasem choć wydaje się, że wszystko z aplikatora wysmarowano, jednak to tylko złudzenie, a wosku jeszcze starcza na kawał blachy :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi