orzel_man Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2017 Skontaktowałem się ze sklepami detailingowymi. dostałem odpowiedzi. ktoś z Was zna Heckmann HS900 Producentem jest Krauss nie wiem czemu pod inną marką. Wygląda dość podobnie do DB5800 moc podobna bo 880W talerz 125 z możliwością założenia 80. nada sie ?
paperson Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2017 @orzel_man jaka cena tego Heckmann'a. Chcę pójść póki co w coś budżetowego i rozważam tego Heckmann lub Bass Polska BP-5119...
orzel_man Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2017 Jakieś 630 u nowickich. Jak krauss
DrozdekPL Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 DA jedyne co to oczyścisz szybę , do polerowania szyb za słaba Osobiście wolałbym skok 15mm
orzel_man Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 W grę wchodzi jeszcze krauss s15 albo lare epl 62. Te już maja skok 15mm
Moderator BiałyGTi Opublikowano 24 Października 2017 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 1 godzinę temu, DrozdekPL napisał: DA jedyne co to oczyścisz szybę , do polerowania za słaba głupoty gadasz a raczej piszesz. Duzo ludzi pracuje na DA 8mm badz 9mm i sobie dobrze radzą fakt schodzi im to dłużej ale sie da, sam mam DA 9mm i nie raz uzywam jej do korekty jakiegoś elementu i nie narzekam
ghost Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 S15 jest do wyrwania w promocji na chemicalguys . eu Ktoś na forum miał jeszcze kody rabatowe to z wysyłką wychodziło 160 euro (przy obecnym kursie jakieś 675zł)
Grzechu23 Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 dokładnie użytkownik @macko160 Oferta naprawdę baardzo korzystna Sam się nad tym zastanawiam
Ari Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 4 godziny temu, ghost napisał: S15 jest do wyrwania w promocji na chemicalguys . eu Ktoś na forum miał jeszcze kody rabatowe to z wysyłką wychodziło 160 euro (przy obecnym kursie jakieś 675zł) kod chemicalguys działający: diehardcg
ghost Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Godzinę temu, Ari napisał: kod chemicalguys działający: diehardcg 4 godziny temu, Grzechu23 napisał: użytkownik @macko160 Zgadza się, dokładnie ten kod. Poniżej trochę więcej o promocji + gratisy:
orzel_man Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Panowie. Wielki dzięki. Jak tylko wrócę na chatę zamawiam s15. Cena mega
DrozdekPL Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 @BiałyGTi Chodzi mi o polerowanie szyby , co do lakieru to się z tobą zgadzam
orzel_man Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 A jaka płatność wybraliście ? Chciałbym jakimś przelewem internetowym zapłacić. Jest opcja. Nie wiem co wybrać.
Ari Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 48 minut temu, orzel_man napisał: A jaka płatność wybraliście ? Chciałbym jakimś przelewem internetowym zapłacić. Jest opcja. Nie wiem co wybrać. Niestety jak ja zamawiałem, to w grę wchodziła tylko karta kredytowa.
orzel_man Opublikowano 24 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2017 Ok dzięki. Zamowilem. S15. Cena wypas. Zaplacilem dotpay. Wyszło Ok 680 pln. Elegancko. Teraz czekamy. Dzieki wielkie. 1
orzel_man Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 To jeszcze pytanko. Polecicie jakiś konkretny base plate i pady pod tego kraussa ?
Ari Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 2 godziny temu, orzel_man napisał: To jeszcze pytanko. Polecicie jakiś konkretny base plate i pady pod tego kraussa ? Wszystko jak na tacy w innych wątkach: W mocnym skrócie: Jeśli marzysz o konkretnym cięciu to Inne sprawy
orzel_man Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 Dzięki Za podrzucenie linków. patrzę że ten Shinemaster S15 nie jest jakiś bradzo popularny. zobaczymy. jak coś to będę dzielił się swoimi spostrzeżeniami i praktykami.
Xtreamer Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 @orzel_man zobacz sobie jeszcze te evoflexy https://www.evoflex.pl/models Ja też się zastanawiałem ostatnio jakie DA15 wziąć i stanęło na tej HDA15 i póki co jestem mega zadowolony. Przeważyło 2 lata gwarancji i dużo miększy przewód niż w Lare bo Kraussa nie mogłem znaleźć na miejscu w sklepie żeby organoleptycznie pomacać. Jakoś lubię dotknąć to co kupuję Ups, nie zauważyłem że już kupiłeś, sorki
Ari Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 [mention=17890]orzel_man[/mention] zobacz sobie jeszcze te evoflexy https://www.evoflex.pl/models Ja też się zastanawiałem ostatnio jakie DA15 wziąć i stanęło na tej HDA15 i póki co jestem mega zadowolony. Przeważyło 2 lata gwarancji i dużo miększy przewód niż w Lare bo Kraussa nie mogłem znaleźć na miejscu w sklepie żeby organoleptycznie pomacać. Jakoś lubię dotknąć to co kupuję Ups, nie zauważyłem że już kupiłeś, sorkiTe Evoflexy to można mieć za 500-600 zł z Ali, więc nie ma sensu przepłacać.Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
orzel_man Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 Spoko. Krauss jedzie. Cena 161 eur. Tez 2 lata gwarancji. Kabel 4m chyba. Ale mnie to nie rusza. Mam przewód od kosiarki 25m Wiec i na autobus starczy. Nie wiem jak będzie z dodatkowym base plate. Mniejszym. Jak nie uda sie czegoś dobrać. Albo praca będzie bardzo nieprzyjemna to zwyczajnie zakamarki zrobię ręcznie Germanami. Zaczne chyba od royal pads. Widzialem takie zestawy z tym kraussem. Czy do talerza 130 mm muszę kupić pady 130. Czy większe. ?? dzieki
powalla Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 Model HDX 8 jest dziwnie podobny do znanego, markowego sprzętu
Ari Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 Model HDX 8 jest dziwnie podobny do znanego, markowego sprzętu Ta akurat 170 dolców :-)Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka Spoko. Krauss jedzie. Cena 161 eur. Tez 2 lata gwarancji. Kabel 4m chyba. Ale mnie to nie rusza. Mam przewód od kosiarki 25m Wiec i na autobus starczy. Nie wiem jak będzie z dodatkowym base plate. Mniejszym. Jak nie uda sie czegoś dobrać. Albo praca będzie bardzo nieprzyjemna to zwyczajnie zakamarki zrobię ręcznie Germanami. Zaczne chyba od royal pads. Widzialem takie zestawy z tym kraussem. Czy do talerza 130 mm muszę kupić pady 130. Czy większe. ?? dzieki Generalnie o mniejszy backing plate do tej maszyny ciężko, tak naprawdę przy odrobinie wprawy i kilku sztuczkach zrobisz z tą maszyną wszystko. Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
orzel_man Opublikowano 25 Października 2017 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2017 No i tego sie trzymajmy. Kupie zapas padów. I kawałek dachu albo jakieś drzwi na szrocie. Przetestujemy zabawę na rantach i zakamarkach EDIT: A tymczasem zawitał szkop.
kier Opublikowano 6 Listopada 2017 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2017 Maszyna polerska - okey, ale z polerką trzeba być naprawdę bardzo ostrożnym. Maszyna polerska może uszkodzić lakier o ile nie będziemy dostatecznie ostrożni. Trzeba to robić z wyczuciem. Osobiści jestem zwolennikiem o ile jest taka możliwość czyszczenia ręcznego. Przy ręcznej polerce w zasadzie nie ma opcji, aby uszkodzić lakier. Obecnie mamy do wyboru taki wybór past polerskich, że o ile dysponujemy jakąś znośną pogodą, najlepiej słoneczną pogodą, to efekt upragniony efekt można osiągnąć bardzo szybko. Wrzucam jeszcze link do wpisu na blogu z kilkoma poradami w tym zakresie.
Rekomendowane odpowiedzi