Fitte Opublikowano 23 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2021 @zonk jak dla mnie wybór jest oczywisty ilość/cena, a sam fakt, że jest bardziej uniwersalny od pozostałych czyt. plastiki, reflektory już w ogóle stawia go nad resztę.Mycie felg przy dluxie jest bajeczne FX miałem i nie zrobił na mnie wrażenia zwłaszcza w kwestii domywaniaMetalGuarda nie używałem więc się nie wypowiem.Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka
krzygaj Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2021 @zonk daj jakiegoś linka do tego dluxa za 110 - dzięki
smerf91 Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2021 2 minuty temu, krzygaj napisał: daj jakiegoś linka do tego dluxa za 110 - dzięki W Detailinghouse masz teraz do końca miesiąca za 108zł
zonk Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2021 https://www.detailing-house.pl/carpro-dlux-kit-30ml u nich wszystkie powloki do felg w promocji dlatego musze cos w koncu kupic :D xd
Bac Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Co sądzicie o K2 Gravon lite na felgi? Ile czasu posiedzi? Ile warstw zaaplikowac? Po każdej warstwie docierać czy tylko po pierwszej?
paki112 Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 @Bac szkoda prądu Jak budżetowo to dołóż trochę i kup Aqua Wheel Coating za 7 dyszek
analyzator Opublikowano 27 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2021 jak z trwałością dluxa po otwarciu?
Putkowski07 Opublikowano 3 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2021 Ja położyłem fx protect wheel armour. Aplikacja banalna dosłownie bez docierania na felgach grafitowych. Nadało mega połysku po miesiącu pierwsze mycie pianka aktywna i szamponem i nie ruszyło powłoki. Jestem mega zadowolony. Podobno powłoka na rok około 20tys km
menior Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2021 Po ilu minutach docieracie Dluxa? Różne źródła podaja inne informacje
alexander.p Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2021 Jeden zestaw kół, Po 24h, jak sobie przypomniałem Drugi zestaw po 5min. Kolejne koła, bez znaczenia, po ilu min, ważne żeby dotrzeć, bo się klei 1
menior Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2021 3 minuty temu, alexander.p napisał: Jeden zestaw kół, Po 24h, jak sobie przypomniałem Drugi zestaw po 5min. Kolejne koła, bez znaczenia, po ilu min, ważne żeby dotrzeć, bo się klei Acha stad rozne info bo nie ma to znaczenia
alexander.p Opublikowano 16 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2021 52 minuty temu, menior napisał: Acha stad rozne info bo nie ma to znaczenia Jak się zaczyna kleić, docierać. 1
r3k1n Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 Witam. Mam 2 komplety alusów zima i lato. Na letnich od kwietnia siedzi Dlux. Na zimowe chce ją dopiero polozyc (niestety felgi już na aucie). I teraz moje pytanie: jak najlepiej przygotować felgi bez powłoki pod jej polozenie? Felgi lakierowane, po regeneracji, mają zrobione ok 500km wiec nie ma dużego syfu. A druga rzecz: jak przygotować te z powłoką na kolejny sezon letni? Wydaje mi się że Dlux jeszcze siedzi ale czym je doczyscic żeby ewentualnie położyć kolejną powłokę?
analyzator Opublikowano 17 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2021 @r3k1n przygotowanie - minimum dobre mycie z dekonem, cleaner, odtłuszczenie. Na aucie za dużo nie zrobisz. Felgi po sezonie pełne mycie, deiron, smoła i do wora. Jak masz ochotę to jakiś qd z kwarcem. Nie wiem jak siedzi dlux ale wrzucałem fotki ADS wheel coata, który był położony na tylko umytych i przelecianych ipa bębnach. Fajnie kropelkował po całym sezonie. Wnętrze kół było zrobione niezgodnie ze sztuką, bardzo oszczędnie i bez miłości. Felgi były zrobione z miłością - były od frontu nieźle polerowane. Po prostu nie planowałem bębnów i na koniec wskoczył jw. W ciągu tygodnia zrzucę koła i pewnie w grudniu umyję przed zimowaniem - będzie updejt.
r3k1n Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2021 Dzieki bardzo! Przez mycie masz na myśli szczotkę ewentualnie szyszke na wkrętarkę? Rozumiem że na felgach bez powłoki spoko, ale przy powłoce nie porysuje jej takimi rzeczami? Już na samą myśl serce podchodzi mi pod gardło Dlux siedzi bardzo ładnie po całym sezonie, zarówno środek jak i na zewnątrz. To moja pierwsza powloka i jestem pozytywnie zaskoczony. Masz może linka do tych felg z ADS? Szukałem ale cos nie widzę
analyzator Opublikowano 18 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2021 @r3k1n mycie mam na myśli mycie. Prewash plus ręczne. W ostatnim poście masz po sezonie
lose226 Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2021 Przyszły mi nowe felgi, lecz nie będę mieć w najbliższych miesiącach na nich opon. Felgi będą na lato Chciałem na nie położyć jakąś powłokę, przeczyłem cały topik (widziałem wpisy by lepiej nakładać dopiero jak będą opony), i się zastanawiam czy czekać na opony i dopiero potem nakładać powłokę? Czy doświadczyliście, by odważniki odpadały po nałożeniu powłoki? Chciałem się tylko upewnić (będę to robić pierwszy raz), bo nie ukrywam, że najwygodniej byłoby mi to zrobić teraz i schować fele do szafy
zwirek03 Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2021 @lose226 ja kładłem powłokę, potem wyważałem i po sezonie nic nie zgubiłem wszystko na swoim miejscu 1
paki112 Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2021 @lose226 również nie miałem problemów z odważnikami po nałożeniu powłoki 1
krzygaj Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2021 @lose226 potwierdzam słowa przedmówców - wszystko się trzyma 1
Szuedat Opublikowano 13 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2021 W dniu 16.10.2021 o 14:27, alexander.p napisał: Jak się zaczyna kleić, docierać. Dobrze po fakcie wiedzieć Mam w avensisie to nałożone na komplet zimówek, przód super, no rzeźnia, ale się jakoś super ramiona bo bokach się nie domywają, rant jak najbardziej. Jeszcze przed nałożeniem były felgi przepolerwoane menzerna 3000, ipa 50/50 + car pro eraser, fibra trzeszczyła. Cholera wie co sypią teraz na drogi. Tył średnio chyba po prostu to auto tak sypie syfem bo dużo mam powbijanych rdzawych drobinek jakbym po stoczni jeździł. W sezonie letnim miałem 3 razy kładziony FK1000, od lutego do sierpnia siedział (póki nie dostał jakąś chemią mocną) i domywanie było za pomocą FM30 + BH autowash, boki ramion średnio, wnetrza wystarczy palcem mocniej przejechać i schodzi syf, wtedy szła glinka, teraz też. W dniu 16.10.2021 o 14:27, alexander.p napisał: Jak się zaczyna kleić, docierać. OLO, To klejenie to że fibra ciężko idzie czy że paluchem się klei ?
alexander.p Opublikowano 14 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2021 8 godzin temu, Szuedat napisał: OLO, To klejenie to że fibra ciężko idzie czy że paluchem się klei ? Tak, na początku fibra ciężko idzie. I należy wypolerować do śliskości. 1
kubisek.g Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2021 Koledzy, w tym roku oddałem felgi do regeneracji- aluminiowe będą robione na czarny mat. Po tym zabiegu planuję zabezpieczyć je powłoką- która powłoka lepiej nadaje się do malowanych felg aluminiowych- Wheel Armour czy Metal Guard? Metal Guard zdaje się być lepszy w przypadku felg posiadających elementy polerowane/szlifowane. Wtedy faktycznie nakładamy powłokę na goły lakier. A co w przypadku kiedy na feldze nie posiadam takich elementów, a cała jest pomalowana w czarnym macie? Czy wtedy nie lepszym wyborem będzie Wheel Armour? Z góry dzięki za pomoc
paki112 Opublikowano 19 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2021 @kubisek.g jedna i druga się sprawdzi, ja kiedyś kładłem Wheel Armour na czarny mat i efekt matowy został
AudiBlask Opublikowano 26 Lutego 2022 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2022 Ultracoat Metal Guard czy Gyeon Rim ? A może jest coś lepszego ? Priorytet to samooczyszczanie i ułatwienie mycia. Dluxa miałem i jakoś średnio byłem zadowolony
Rekomendowane odpowiedzi