Arkeolowy Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Jak to jest błąd tego co wprowadzał cenę produktu na stronę przy 4l
Tomas-sg Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Ale szybko zadzialaliscie produkt juz niedostepny Mam nadzieje osoba wystawiajaca nie poniesie zadnych kosztow
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Panowie, Ale macie chyba świadomość że to błąd sklepu i zamowienia Prepa w tej cenie, nie będą zrealizowane?
powalla Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Skad wiesz? Moze uniosa sie honorem i towar wyjdzie ? PS: tez nie zdazylem kliknac , a wchodzilem max 15 min po poscie na forum
Michał126 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 17 minut temu, Eryczek napisał: Panowie, Ale macie chyba świadomość że to błąd sklepu i zamowienia Prepa w tej cenie, nie będą zrealizowane? Ciekawe co na to kodeks cywilny?
Tomas-sg Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 @Eryczek kiedys jakis sklep na allegro puscil piany SG 5 L w cenie 500ml i wysylali bez problemu
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 @Michał126 KC na to: Art.84 § 1 k.c. przewiduje, że w razie błędu co do treści czynności prawnej można uchylić się od skutków prawnych swego oświadczenia woli. Jeżeli jednak oświadczenie woli było złożone innej osobie, uchylenie się od jego skutków prawnych dopuszczalne jest tylko wtedy, gdy błąd został wywołany przez tę osobę, chociażby bez jej winy, albo gdy wiedziała ona o błędzie lub mogła z łatwością błąd zauważyć. Ciekawe z drugiej strony, jak byś się zachował gdybyś sprzedawał np S klase z 2017 roku i przez pomyłkę podał na aledrogo cenę 99,9 tyś zł zamiast 319,9 tyś zł i ktoś natychmiast by ją kliknął Michale, ja Ciebie zapytam inaczej: co Twoja przyzwoitość na to? @powalla Co ma honor do tego że popełniło się błąd przy wprowadzaniu ceny artykułu na stronę sklepu? Ktoś napisał że wziął dziesięć butli. Załóżmy że reszta wzięła drugie tyle. Butelka 4 litrowa Prepa w sklepie to 320 zł. Mr Cleaner omyłkowo wpisał 100 zł. Na dwudziestu butlach są zatem w plecy 4400 zł. Tu kupa kasy! Powiem Wam że smucą mnie takie zachowania ludzi. Z jednej strony, czytając wpisy naszych rodaków na przeróżnych forach internetowych, odnoszę wrażenie że w tym kraju mieszkają sami "świętsi od Papierza" a jak przychodzi co do czego i można wyrąbać bliźniego na 220 zł to nikt nie zadzwoni / napisze do sklepu że ma błąd w cenniku tylko wszyscy na hura kupują i się cieszą że "zrobili interes". Wspaniali z Was ludzie 3
powalla Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 12 godzin temu, Arkeolowy napisał: fajne promki macie Po nocy do MRC pisać? Nie widziałem tam stróżówki, by nawet nocny ochroniarz mógł coś zrobić po nocy
Arkeolowy Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Specjalnie napisałem posta by im zwrócić uwagę, wiedząc ze to faux pas. A tutaj pozamawiali 10 baniaków
Tomas-sg Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Ja osobiscie kliknalbym ale nie 10 sztuk Tyle ze nie oczekiwalbym ze musze to dostac za ta cene to juz by zalezalo od sklepu. Zadzwonic czy wyslac maila ze cena byla pomylka ( mimo ze wiedzialem ) nie robilbym problemu a.gdyby sprawa byla olana przez sklep i brak kontaktu i produktu to bym sie klocil
Michał126 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 2 minuty temu, Eryczek napisał: @Michał126 KC na to: Art.84 § 1 k.c. przewiduje, że w razie błędu co do treści czynności prawnej można uchylić się od skutków prawnych swego oświadczenia woli. Jeżeli jednak oświadczenie woli było złożone innej osobie, uchylenie się od jego skutków prawnych dopuszczalne jest tylko wtedy, gdy błąd został wywołany przez tę osobę, chociażby bez jej winy, albo gdy wiedziała ona o błędzie lub mogła z łatwością błąd zauważyć. Ciekawe z drugiej strony, jak byś się zachował gdybyś sprzedawał np S klase z 2017 roku i przez pomyłkę podał na aledrogo cenę 99,9 tyś zł zamiast 319,9 tyś zł i ktoś natychmiast by ją kliknął@powalla Tak czy owak, ciężar udowodnienia, że dana osoba wiedziała o błędzie lub mogła z łatwością go zauważyć spoczywa na sprzedawcy, zaś oświadczenie o przyjęciu zamówienia do realizacji to klasyczny przykład dowodu zawarcia umowy kupna-sprzedaży. Kupujący może, ale nie musi w takiej sytuacji zrezygnować z nabycia towaru. Osobiście, jako kupujący, nie zrezygnowałbym z zakupu w takiej sytuacji. I to nie z powodu januszowania, tylko faktu, że rodzi ona skutki prawne w przypadku sprzedawcy, a nie mnie. 11 minut temu, Eryczek napisał: Michale, ja Ciebie zapytam inaczej: co Twoja przyzwoitość na to? Nic. W sklepach zdarzają się znaczące obniżki i ich motywacje są różne. Nie ma tutaj możliwości wykazania, że wiedziałbym o popełnionym błędzie. To akurat wniosek uczestników dyskusji, wysunięty na podstawie tego, że oferta została szybko wycofana.
Arkeolowy Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 @Michał126 Ty się znasz.. otwórz swój biznes zobaczymy czy tez bedziesz taki mądry, bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Możesz chodzić sobie nawet po sądach, a sprzedawca nie ma obowiązku Ci tego sprzedać. Na Allegro zawsze omijali to tak, ze jak produkt X był sprzedany zbyt tanio - pisali, ze uszkodził się w trakcie pakowania i zwrócą pieniądze.
Moderator Eryczek Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 @powalla super że tylko pora dnia powstrzymała Cię przed zachowaniem się przyzwoicie. @Michał126 Po pierwsze, udowodnienie że osoba kupująca specjalistyczny produkt w specjalistycznym sklepie, znała jego rynkową cenę jest bardzo łatwe. Po drugie, nie odpowiedziałeś mi na pytanie jak Ty byś się zachował gdybyś sam zrobił analogiczny błąd i to Ty występowałbyś w roli sprzedającego. O swojej przyzwoitości też wiedzę że postanowiłeś się nie rozpisywać
Michał126 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 2 godziny temu, Arkeolowy napisał: @Michał126 Ty się znasz.. otwórz swój biznes zobaczymy czy tez bedziesz taki mądry, bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Możesz chodzić sobie nawet po sądach, a sprzedawca nie ma obowiązku Ci tego sprzedać. Na Allegro zawsze omijali to tak, ze jak produkt X był sprzedany zbyt tanio - pisali, ze uszkodził się w trakcie pakowania i zwrócą pieniądze. Po korzystnym dla mnie, prawomocnym wyroku sądu też nie ma obowiązku sprzedać? Sam piszesz o omijaniu, a nie niesprzedawaniu, bo tak. 1 godzinę temu, Eryczek napisał: @Michał126 Po pierwsze, udowodnienie że osoba kupująca specjalistyczny produkt w specjalistycznym sklepie, znała jego rynkową cenę jest bardzo łatwe. Po drugie, nie odpowiedziałeś mi na pytanie jak Ty byś się zachował gdybyś sam zrobił analogiczny błąd i to Ty występowałbyś w roli sprzedającego. O swojej przyzwoitości też wiedzę że postanowiłeś się nie rozpisywać Ale nie ma mowy o cenie rynkowej, tylko o błędzie sprzedającego. Ile jest sytuacji, że danego produktu szuka się w możliwie korzystnej cenie, a w różnych miejscach są one znacząco zróżnicowane? Mnóstwo. Prawdopodobnie sprzedałbym produkt albo poszukał korzystnego dla mnie sposobu odmowy, ale nie jest to art. 84 kc. Moja przyzwoitość ma się bardzo dobrze I korzystanie z okazji cenowych nie naraża jej na szwank.
Arkeolowy Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 @Michał126 a mówił Ci już ktoś, ze jesteś jak gołąb?
Michał126 Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2018 A Tobie ktoś mówił, że za takie odzywki można bana wyłapać? 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 15 Października 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Października 2018 Zamowienie MRC44935 Poszlo czekam na paczke
Michał82 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 @MrCleaner w Waszej ofercie są firmy, których niestety nie widać w liście producentów przez co odnalezienie ich produktów jest utrudnione. Np Sam`s Detailing i Detailing Outlaws.
Partner forum MrCleaner Opublikowano 27 Grudnia 2018 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 Dzięki za info już biorę się za dodanie obu marek!
davor Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 Czy w poniedziałek 31 sklep stacjonarny będzie normalnie otwarty? Nie mogę znaleźć info na stronce. pozdro
powalla Opublikowano 29 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2018 Odwiedź zakładkę "kontakt" i tam na samym dole masz > "Dni wolne od pracy, święta oraz Sylwester, Wigila: nieczynne"
Mumins Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 @MrCleaner poszło zamówienie MRC48601. Czy planujecie wysyłki na jutro, tj.31.12?
powalla Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 Przeczytaj post przed swoim postem ...
Mumins Opublikowano 31 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2018 Przeczytaj post przed swoim postem ...Czytałem, ale czasami praca magazynu rządzi się swoimi prawami ;) dzięki za info.
zawisza Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2019 a tak się składa ze wczoraj było normalnie otwarte ;)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi