Pływak Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Ja najbardziej bym się słaniał ku Prima Amigo lub Britemax Black Max. Wrzuciłem w dział ogłoszeń ofertę kupna na testy ale widzę strasznie mało popularne to środki u nas więc pewnie skończy się na kupnie całego opakowania ale mam nadzieje, ze się nie zawiodę i nie wypadną gorzej niż stary znany BH
dareme89 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Plywak sprobuj cherry glaze, wg mnie robi mega robote na czarnym kolorze ( robilem czarnego focusa na sprzedaz ), na moim bordowym juz tak super nie wychodzi, ale czarny zwalal mnie z nog.
Pływak Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Tylko jak na cherry będzie się trzymał wosk bo wnioskuje, ze skoro to AIO to wosk będzie się trzymał kiepsko? Poczytałem sobie detailingworld i strasznie tam chwalą ten glaze Prima Amigo podobno idealny pod LSP.
LoozaQ Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Pływak, Ja też właśnie planuje Prima Amigo kupić, ale przy moich potrzebach to kupno opakowania 500ml mija się z celem. Jakbyś preferował to moglibyśmy coś pomyśleć na spółę.
Pływak Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 No możemy się jak najbardziej zgadać. Na razie w shiningcar nie maja ale niedługo ma być dostawa
dareme89 Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 cherry obniza trwalosc wosku ale colli u mnie lezalo 2 miechy, a pozniej sciagnalem to. mowie o okresie marzec-maj. wiem ze jak cos kupujesz od autofanatic to czasami daja troche probki jak poprosisz, ja dostalem.
djtomas Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 mógłby ktoś się wypowiedzieć jak się trzymają woski Cherry Glaze w porównaniu do Black Hole
Pływak Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 Skoro koledze dareme89 wosk Colli leżał na Cherry 2 miechy, a mi na BH spokojnie 3 to chyba jednak na BH trzymają się lepiej. Z resztą to logiczne BH to czysty Glaze a Cherry to AIO. Ja jednak zdecydowałem się na Prima Amigo w przyszłym tygodniu mam mieć. Zobaczymy jak wypadnie w porównaniu do BH
dareme89 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 napisalem ze po 2 go sciagnalem a nie ze zszedl poza tym o ile dobrze pamietam z alfaclubu masz Plywak nowy lakier, a ja mam mega zorany, czeka na korekte. daj znac jak sprawuje Ci sie primo jak zaaplikujesz bo jestem ciekawy.
Pływak Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 Tak 2 lata ma lakier ale Nero 601 to cholernie trudny w utrzymaniu lakier w dodatku miękki Co do amigo to jak zrobię teścik na pewno coś naskrobie o nim jednak nie prędzej niż połowa lipca bo będę go miał najwcześniej w przyszłym tygodniu, a za tydzień i tak wybywam na wakacje wiec dopiero po powrocie będę testował. Może nawet jakieś 50/50 z BH zrobię jak nie zapomnę
misiek440 Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 Powiedzcie mi jaka powinna być prawidłowa kolejność przy korekcie lakieru glinka>UC>Cleaner>BH>Dodo Purple haze czy może bh na końcu?
Sabat Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 podałeś dobrą kolejność. BH Przed Woskiem
Shmatan Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 Skoro koledze dareme89 wosk Colli leżał na Cherry 2 miechy, a mi na BH spokojnie 3 to chyba jednak na BH trzymają się lepiej. Z resztą to logiczne BH to czysty Glaze a Cherry to AIO. Troszkę kotleta odgrzewam, ale: Czemu na AIO wosk ma się trzymać gorzej? przecież nie dość że zawiera cleanery, to jeszcze syntetyk w nim zawarty jest idealnie przystosowany do wiązania się z resztą jego składników.
cichy_ Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 Dodam od siebie takie małe przemyślenie, odnośnie aplikacji BH. Chociaż w instrukcji jest napisane, że można nakładać w pełnym słońcu, to raczej polecam nakładanie w cieniu i na nie rozgrzanym lakierze. Nie wiem czym to jest spowodowane ale nakładałem w słońcu jak i w cieniu i jest spora różnica. W cieniu BH bardziej"asymiluje"się z lakierem, lepiej wypełnia defekty i jest większy "wet look", no i na tak przygotowanej powierzchni wosk leży dłużej. Nakładanie w słońcu BH jest mniej skuteczne a zarazem widowiskowe.
M_M Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 W tym tygodniu postaram się zaaplikować na swoje autko BH maszynowo. Spróbuję też zrobic małe porównanie z CHG Wet Mirror Finish, bo akurat jeszcze sporo go mam, a nie próbowałem nakładać maszynowo. Co polecacie jako Cleaner pod BH?
czarekcw Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 zaaplikować na swoje autko BH maszynowo. Spróbuję też zrobic małe porównanie z CHG Wet Mirror Finish Jestem bardzo ciekawy porównania bo mam Wet Mirror Finish i zastanawia mnie, czy Black Hole jest od niego lepszy.
cichy_ Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Co polecacie jako Cleaner pod BH? Obojętnie co, leżał na Achillesie, Sonusie,Dodo a z tego co zauważyłem to im mniej wypełniaczy w cleanerze tym BH dłużej leży i lepiej "wiąże"się z lakierem. Jakieś dwa tygodnie temu przetarłem lakier cleanerem, później przemyłem IPĄ, na to poszedł BH i jakoś tak mam wrażenie,że wygląda lepiej niż po samym cleanerze, nie wiem jeszcze jak z trwałością. To takie moje subiektywne zdanie, test dla samego siebie
M_M Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Mam PB Professional Polish więc użyje jego. Zobaczymy jakie różnice będą. Na koniec położę CHG XXX hard cora, a na pół maski wrzuce SW Pink lub SCG carnauba wax.
kamilito Opublikowano 29 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2013 Co polecacie jako Cleaner pod BH? Jakieś dwa tygodnie temu przetarłem lakier cleanerem, później przemyłem IPĄ, na to poszedł BH i jakoś tak mam wrażenie,że wygląda lepiej niż po samym cleanerze, nie wiem jeszcze jak z trwałością. To takie moje subiektywne zdanie, test dla samego siebie Ja mam taki sam schemat postępowania z BH Jak kładłem go od razu na cleaner, to miałem też wrażenie, że szybciej traci efekt.
qba_lle Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2013 BH ogółem nie ma jakiejś super trwałości, ja go używam jedynie aby na szybko zrobić blask, wiadomo ze nic nie zastapi pelnej korekty wtedy taki glaze nie ma sensu
Artih Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2013 Ja ostatnio na ciemne Punto położyłem BH i na to selanta TurtleWax EG = wygląda fajnie i trwałość powinna być ok.
christoo Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Powiedzcie mi jaka powinna być prawidłowa kolejność przy korekcie lakieruGlinka>UC>Cleaner>BH>Dodo Purple haze czy może bh na końcu? To jak to w końcu jest.. Bh to cleaner czy co? Sam szukam zestawu i myślałem nad czymś takim Glinka>UC>IPA>BH>#915 Ale teraz to już kompletnie zgłupiałem..
mpadlewski Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 christoo, BH to glaze, poczytaj sobie http://www.detailer.pl/blog/2011/05/cle ... m-polapac/
christoo Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Czyli mając ograniczone środki, lepiej zrezygnować z BH kosztem jakiegoś (jakiego?) cleanera??
LoozaQ Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Czyli mając ograniczone środki, lepiej zrezygnować z BH kosztem jakiegoś (jakiego?) cleanera?? Ja bym tak zrobił... możesz też wziąć Prima Amigo czyli cleaner i glaze w jednym.
Rekomendowane odpowiedzi