KHOT Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zeby przynajmniej kilka miesiecy sie to trzymało Pytanie jeszcze co rozumiesz przez "kilka", bo na BH nawet fusso będzie miał ciężko.
Piotrek Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2015 Ja bym BH odpuścił, Fusso samo w sobie dosyć dobrze maskuje. Według mnie najlepszą opcją będzie Lime Prime i na to Fusso, jeżeli chcesz to możesz wymyć IPA, ale nakładałem prosto na LP i taki zestaw działał bardzo dobrze.
Rincew Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2015 no mam na myśli minimum z 4 miesiące. BH świetnie podbija efekt, szkoda go nie użyc bo akurat mi przyszedł. jak już mam BH szkoda by było to zostawić na bok. a jaki wosk proponujecie po BH ? jest sens wgl uzywać i dodo i bh na raz ?
hubikas Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2015 no mam na myśli minimum z 4 miesiące. BH świetnie podbija efekt, szkoda go nie użyc bo akurat mi przyszedł. jak już mam BH szkoda by było to zostawić na bok. a jaki wosk proponujecie po BH ? jest sens wgl uzywać i dodo i bh na raz ? Coś za coś, albo efekt albo trwałość
Rincew Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2015 czyli wnioskując powłoka nie wytrzyma tych 4 miesięcy jeśli nałożę dodatkowo BH przed fusso ?
KHOT Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2015 Jak będziesz trzymał pod kocykiem w garażu non-stop to i rok wytrzyma, wszystko zależy od warunków. Biorąc pod uwagę że fusso samo z siebie dobrze kryje, to bym na zimę BH odpuścił.
Rincew Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2015 To dzięki wielkie decyzja podjęta, BH sobie odpuścimy na zimę Piwo się należy ;D Pomyślę na wiosnę taką kombinację zrobić.
ostryziom Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2015 Fusso dark położony na bh wytrzymal 1.5-2 miesiące(wrzesien-październik) doly drzwi umarły duzo wczesniej więc nie warto. Typowe fussowe kropelki byly ok tygodnia potem juz coraz gorzej
kuba-waw Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Witajcie, co myślicie o zastosowaniu tego środka do odświeżenia czarnego lakieru na ramie rowerowej? Pytam, bo na allegro można kupić tester tego środka, który spokojnie wystarczyłby mi do odświeżenia 2 rowerów. Oczywiście nie zależy mi na usunięciu wszystkich mankamentów - to w końcu rowery - chciałbym po prostu trochę zregenerować lakier i pozbyć się jakichś drobnych zmatowień. I jeszcze jedno pytanie - czy środek z czarnym pigmentem można stosować na miejsca, w których są naklejki w innym kolorze? Naklejki są pod warstwą lakieru, ale czy pigment nie spowoduje, że wypełnione nim rysy będą się odcinały na tle naklejek? Będę wdzięczny za każdą wskazówkę! Pozdrawiam Kuba
Ariss Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Ręcznie będziesz miał problem to wypracować, a maszyna i tak uszkodzi Ci naklejki. Z doświadczenia doradzę jakieś AIO, ja czarną wypłowiałą ramę od roweru doprowadziłem do fajnego stanu przy pomocy AF Tripple.
kuba-waw Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Dzięki! AIO jest kuszące, bo byłoby najprościej. Poczytałem trochę o tym, jak powinno się to robić w przypadku samochodów, ale nie do końca potrafię to odnieść do rowerów. Wiadomo, że nie chciałbym inwestować za wiele, stąd moje pytanie o próbkę Black Hole. Moje rowery na ramach ze stali cro-mo mają bardzo ładny lakier typu metalic i te drobne niedoskonałości jak się domyślam są na zewnętrznej bezbarwnej warstwie. Może powinienem zastosować Meguiar's Ultimate Polish (też jest próbka na Allegro) albo SwirlX i poźniej jakiś wosk dla zabezpieczenia? Na wyobraźnie podziałały mi obrazki w tutorialach Meguiara - że lepiej delikatnie wypolerować wierzchnią, "zużytą" warstwę niż ją tymczasowo wypełniać. Myślałem, żeby taką procedurę przeprowadzać raz góra dwa razy w roku. Przepraszam, za OT, ale mam za mało postów i nie mogę założyć osobnego tematu.
KHOT Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 622201 Ręcznie będziesz miał problem to wypracować Na rowerze? Żartujesz? w pół godziny objedzie ręcznie całą ram bez problemu i dotrze fibrą.
Ariss Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Chodziło mi bardziej o to, że BH lepiej nadaje się na maszyne
kuba-waw Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 Panowie, a czy te preparaty AIO o których tu mowa tzn. Poorboy's Black Hole i Auto Finesse Tripple mają jakieś substancje ścierne? I czy Meguiar's Ultimate Polish to ta sama kategoria?
KHOT Opublikowano 18 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2016 622214 Chodziło mi bardziej o to, że BH lepiej nadaje się na maszyne Masz rację. Ale ręcznie też wypracuje, a już na cienkich rurkach ramy rowerowej, zajmie mu to moment. kuba - BH nie ma żadnych własności ściernych, to zwyczajnie dobry "oszust".
W1Michal Opublikowano 19 Lutego 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2016 dobre ścierne AIO to DG 671. Położyłem na lekkie rysy na jednym elemencie i jeśli faktycznie to jest usunięte a nie zamaskowane to to jest rewelacyjny produkt. Nie mam IPY i czasu aby to wymyć, leje cały czas więc czas pokaże stan lakieru wróci czy nie. Lekki minus to taki że to niby zabezpiecza itp, aczkolwiek na krótko. Ale za wiele nie ma co wymagać od AIO jeśli chodzi o zabezpieczenie.
elemeledutki Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 Cześć, Trochę podbije temat, bo się pogubiłem... Mam black hole, sealant Blitz od czasu do chemical i moving dew od shinny garage. Mam też piany red devil i fruity od Sg. W jakiej kolejności użyć tych produktów? Piana red devil, piana fruity, black hole, sealant i morning dew? W jakich odstępach czasu? ... Dopiero zaczynam.. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Eidos71 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2016 Mam black hole, sealant Blitz od czasu do chemical i moving dew od shinny garage. Mam też piany red devil i fruity od Sg. W jakiej kolejności użyć tych produktów? Piana red devil, piana fruity, black hole, sealant i morning dew? Dwie piany ? SG Red Devil to nie piana, a środek czyszczący typu degreaser, który możesz wykorzystać zamiast (lub razem z) piany. Piana to tzw. mycie wstępne, po którym należy wykonać mycie właściwe, czyli szampon, dwa wiadra i rękawica/gąbka. Jeżeli zamierzasz pominąć dekontaminację, to podana przez Ciebie kolejność jest ok - BH i sealant. QD stosujesz dopiero po kolejnym myciu auta, jako odświeżenie zabezpieczenia, znajdującego się na lakierze.
elemeledutki Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2016 Ok, troszkę skrót myślowy przez sposób aplikacji (pianownicą).. Z resztą chłopcy w sklepie chyba zasugerowali właśnie takie użycie (najpierw jedna piana (ups.. Degreaser), potem druga, ale ponieważ nie pamiętam to nie będę wspominał ktory:).. A sam pomysł z łączeniem RD i fruity - super, "zaoszczedze" jeden przebieg. Jakieś trzy tygodnie temu zaaplikowalem Blitz, mogę teraz użyć combo RD+fruity i potem BH i Blitz? Sama polerka BH wystarczy przed nałożeniem Blitz, czy dłużej poczekać? Polerka ręczna, więc pewnie z godzinkę się zejdzie.. Oczywiscie mycie na dwa wiadra jest, nie pisałem bo to było oczywiste Dzięki za odpowiedź! Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Strus Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Panowie, być może będę kładł BH ręcznie bo maszynu niet Podpowiecie jak aplikować, na co i czym docierać ?
KHOT Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Podpowiecie jak aplikować, na co i czym docierać ? Aplikować powoli i sumiennie. Na umyty lakier samochodowy. Docierać rękoma.
Strus Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Gratuluję poczucia humoru. Powalające
dominiczek9518 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Strus, ja PB White Diamond nakładam twardą stroną tricolora (gdzieś na YT trafiłem na taki sposób) i dobrze mi się to sprawdza.
KHOT Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Gratuluję poczucia humoru. Powalające No ale powiedz: czego oczekujesz? Mamy Ci powiedzieć w którą stronę machać aplikatorem? Temat jest za długi żeby łaska go było przeczytać w całości?
itom_vu Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Panowie taka sytuacja Robilem kilka dni temu auto Glinka, cleaner, Black Hole, Colli 476 Efektem BH bylem zaskoczony bardzo pozytywnie.Pierwszy raz go uzylem Po nalozeniu drugiej warstwy BH to juz byl oczoplas Wiec sobie mysle ze jak przyjdzie colli to jeszcze lepiej bedzie i tu moje zdziwienie Po wypolerowaniu colliego lustro sie utrzymalo ale oslabla glebia koloru Bylo to na tyle widoczne ze sasiad ktory przechodzil zauwazyl to pytajac czy blotnik mam w innym kolorze (na blotniku byl BH bez colli maska juz z colli) Calosc aplikowalem recznie Po nalozeniu colli na blotnik barwa sie wyrownala ale jednoczesnie tracac glebie Prosze doradzcie mi czy to normalne czy moze jednak uzyc innego jakiegos konkretnego wosku na BH aby utrzymacz efekt po BH Rozumiem ze zostawienie samego BH bez przykrycia mija sie z celem?
Rekomendowane odpowiedzi