Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 10,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Mam koncentrat Megsa Glass Cleaner, rozrobiłem go 1:10 z wodą, ale on jakoś rozmazuje się na szybie dziwnie a nie tak jak inne płyny. W sumie to jakbym wodą pryskał z odrobiną płynu do szyb i tyle..

Co jest nie tak?

A tam jest napisane chyba 10:1 a nie 1:10 :good:

Masz wtedy 4.18 litra gotowego płynu w kwocie 120 zł, czyli 28,70 za litr

a gotowy płyn w butelkach 710 ml maz po 35 zł, czyli po 49, 20 za litr

I tu właśnie ta oszczędność :D

Podsumowując 10 części koncentratu : 1 część wody

a ja głupi myślałem, że 1:10 :lol:

ediT;

http://www.autogeek.net/mg12001.html "Dilute Glass Cleaner Concentrate by mixing 10 parts water to 1 part cleaner" :o

Czyli jednak 10:1 woda/koncentrat :song:

To już nic nie wiem...

Opublikowano

Ok, dzięki ! :)

Szukajkowałem troszkę na forum w tym temacie, jednak nic nie znalazłem :?

Kropek co prawda dużo nie ma, więc może zwykła nafta mi dopomoże.

Opublikowano

http://www.autogeek.net/mg12001.html "Dilute Glass Cleaner Concentrate by mixing 10 parts water to 1 part cleaner" :o

To już nic nie wiem...

Błąd jest na naklejce od dystrybutora bo tam jak byk jest 10:1 ale nie napisane czego do czego :)

Opublikowano

W jakims stężeniu rozcieńczyć APC do zew. plastików a w jakim do wew. plastików może jest gdzies temat odnośnie rozcieńczania APC moze ktos podeśle bo nie mogę znalejść

Opublikowano

Zadam może głupie pytanie, czy aplikatory do wosków, cleanerów, selantów itp. nawilżacie lekko wodą przed użyciem czy na sucho lepiej? :wallbash:

Opublikowano
Mam koncentrat Megsa Glass Cleaner, rozrobiłem go 1:10 z wodą, ale on jakoś rozmazuje się na szybie dziwnie a nie tak jak inne płyny. W sumie to jakbym wodą pryskał z odrobiną płynu do szyb i tyle..

Co jest nie tak?

A tam jest napisane chyba 10:1 a nie 1:10 :good:

Masz wtedy 4.18 litra gotowego płynu w kwocie 120 zł, czyli 28,70 za litr

a gotowy płyn w butelkach 710 ml maz po 35 zł, czyli po 49, 20 za litr

I tu właśnie ta oszczędność :D

Podsumowując 10 części koncentratu : 1 część wody

a ja głupi myślałem, że 1:10 :lol:

ediT;

To już nic nie wiem...

A to przepraszam. Myślałem, że skoro odwrócili kolejność to jest tak :D a tu zonk :D

• Moderator
Opublikowano
W jakims stężeniu rozcieńczyć APC do zew. plastików a w jakim do wew. plastików może jest gdzies temat odnośnie rozcieńczania APC moze ktos podeśle bo nie mogę znalejść

Bardzo roznie, operowalem nawet 1:4 z dosc mocnym apc wewnatrz i nic sie nie dzialo :)

Wazne by porzadnie wytrzec na mokro i odzywic dressingiem :)

Na zewnatrz do biezacej pielegnacji leje na oko.

Opublikowano

Jutro będę miał jednego Grit Guarda do którego wiadra lepiej go włożyć,z szamponem czy do tego gdzie przepłukuję rękawice ? :)

Opublikowano

A więc tak jak w temacie mam od roku leki bąbelek wychodzi powoli rudawy kolor i chce się tym zająć , jest to śmieszy rozmiar bo ma dosłownie 1x0.5cm i mam zamiar papierem ściernym to seszlifowac żeby nie było rdzy , psiknąć podkładem a następnie juz czarną farbą a na nią bezbarwny i moje pytanie brzmi następująco , czy po seszlifowaniu papierkiem ściernym tej ''rdzy'' tak że zostanie sama goła blacha mogę przetrzeć/psiknąć to jakimś preparatem żeby rdza juz tam nie występowała(jak tak to najlepiej jakim) i na to podkład i kolorek?

Opublikowano

Co tnie mocniej? Meguiars Ultimate Compound czy Menzerna 500? Pomarańczowy pad (Lare) nadaje się do Menzerny 500?

• Moderator
Opublikowano

Menzerna tnie o wiele mocniej. Kazdy pad sie nadaje, kwestia jaki efekt chcesz uzyskac.

Opublikowano

Chcę mocno ciąć bo będę robił korektę maszyna da i nie chcę tego robic przez tydzień :)

Przed odpaleniem polerki przeczyscic lakier glinka?

• Moderator
Opublikowano
Przed odpaleniem polerki przeczyscic lakier Glinka?

e no Panie Kolego. Glinka to podstawa.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.