kubik Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Wyczuwam tryb złośliwo-sarkastyczny w żadnym wypadku, super są Dokładnie http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=12359
djtomas Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 jaki stopień korekty można uzyskać Meguiars UC na lakierze Hondy (chyba miękkim)?dużo gorszy może być efekt niż po FG500 i FF3000? co rozumiesz przez "gorszy" ? mi bardzo ładnie wyciągnął po papierze 2500,lepiej niż Menzerna 2500 na takim samym padzie,co było sporym zaskoczeniem dla mnie,UC zostawiło bdb wykończenie,i to na twardym lakierze Leona chodziło mi właśnie o wykończenie, po coś przecież wymyślili wielostopniową korektę i jak z siłą UC w porównaniu do FG500? korci mnie korekta jednostopniowa, ale jeżeli ma być to spora różnica pomiędzy dwoma stopniami... i np. zostaną jakieś większe niedoskonałości
MarrciN Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Panowie który z tych trzech wosków najlepiej waszym zdaniem zabezpieczy felgi, conajdłużej się utrzyma ? Mam pod ręką Z Titanium, Glasur, Detail generalnie to żaden z wymienionych, teoretycznie titanium powinien wytrzymać najdłużej, w praktyce to pewnie wszystkie podobnie wypadną.
KeepeR Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 MarrciN, ja wiem że jakaś powłoka, dedykowany wosk będzie lepszy ale aktualnie tylko tym dysponuje Też stawiałem na Titanium wiec pewnie on wyląduje na felgach Zastanawiam się w co zainwestować na przyszłość jeśli chodzi o zabezpieczanie felg SV Autobahn czy może jakaś powłoka ?
Fr0styyy. Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Mam koncentrat Megsa Glass Cleaner, rozrobiłem go 1:10 z wodą, ale on jakoś rozmazuje się na szybie dziwnie a nie tak jak inne płyny. W sumie to jakbym wodą pryskał z odrobiną płynu do szyb i tyle.. Co jest nie tak?
dreadlook Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Coś taniego i dobrego jako dressing do opon i plastików zewnętrznych? Mam PB NL (ale to raczej do środka?).
Maciej WTN Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 CarPro Perl nadaje się i do tego i do tego w dodatku mozna go mieszać z wodą
wojtassss Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Mam koncentrat Megsa Glass Cleaner, rozrobiłem go 1:10 z wodą, ale on jakoś rozmazuje się na szybie dziwnie a nie tak jak inne płyny. W sumie to jakbym wodą pryskał z odrobiną płynu do szyb i tyle..Co jest nie tak? A tam jest napisane chyba 10:1 a nie 1:10 Masz wtedy 4.18 litra gotowego płynu w kwocie 120 zł, czyli 28,70 za litr a gotowy płyn w butelkach 710 ml maz po 35 zł, czyli po 49, 20 za litr I tu właśnie ta oszczędność Podsumowując 10 części koncentratu : 1 część wody
Kama Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Podsumowując 10 części koncentratu : 1 część wody Nie. 1 część koncentratu i 10 części wody
Borek Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 wojtassss, coś Ty wymyślił z jednej bani koncentratu uzyskuje się 11 bani gotowego płynu
Mess Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 wojtassss Powiem ci że mnie zaskoczyleś, bo żyje w przekonaniu że 1 MGC : 10 Woda... Przetestuje w drugą strone bo mnie to zaciekawiło
Pływak Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Mam koleje szybie pytanko. Szukam czegoś do szybkiej polerki po czym od razu mógłbym nakładac colli. Czy Megs UC nakładany maszynowo będzie ok czy lepsze będzie coś innego?
skiba Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 jak masz juz UC to rób,bedzie ok,jak musisz kupić-to weź niesmiertelną Menzernę-2500 albo 3000
kubik Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 No,no poszedł z GCC Jak dla mnie 1:10 jest zbyt słaby,a 1:4 jest za mocny i daje 1:8 Megs UC nakładany maszynowo Ja tam po UC zawsze robię szybki finish z granatowym korkiem lub SwirlXem,na ciemnych lakierach taka kombinacja,daje naprawdę fajne efekty
Pływak Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 jak masz juz UC to rób,bedzie ok,jak musisz kupić-to weź niesmiertelną Menzernę-2500 albo 3000 Jeszcze nie kupiłem. Menzerne wlaśnie mam w planach do swojego auta ale chciałem zrobić u siebie sekwencje FG500 i na do Megs #205 ktorego już mam dodatkowo szukam czegoś pozwalającego mi szybko ogarnąć auta dla znajomych którzy nie wymagają pełnej korekty czyli mycie>glinka>polerka jedna pastą i na to od razu wosk. Czyli Menzerna PF2500 bedzie lepsza od UC do takiego zastosowania?
kubik Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Czyli Menzerna PF2500 bedzie lepsza od UC do takiego zastosowania? Nie UC jest bardziej tłustą pastą,o wiele przyjemniejszą w pracy i daje lepsze efekty,jako 1step,ale może to tylko takie moje przyzwyczajenie,bo zrobiłem już 3butelki UC,a 2500tki tylko pół małej,bo mi nie pasowała
skiba Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 niektórym UC zostawia hologramy,ale to podobno nie wina pasty tylko operatora maszyny,czyli trening trening trening...
Kama Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 No,no poszedł z GCC Jak dla mnie 1:10 jest zbyt słaby,a 1:4 jest za mocny i daje 1:8 U mnie w domu świetnie sprawdza się 1:10, a do auta mam zrobione 1:5
Pływak Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 W takim razie pozostaje przy opcji kupna UC zobaczymy jak się spisze jako 1step pod colli. Dzieki za odpowiedzi P.S To jeszcze jedno pytanko gdybym po UC chciał jeszcze dać maszynowo BH lub UDS to przelecieć IPA po UC?
kubik Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 niektórym UC zostawia hologramy,ale to podobno nie wina pasty tylko operatora maszyny,czyli trening trening trening... No to jest już pasta polish,więc zawsze coś tam może narozrabiać,dlatego ja tam zawsze na szybkości jakiś finish zrobię,nadłożę może 30-50minut,ale i spokój i efekt lepszy Ew. zainteresuj się AIO,bodajże Scholl ma i jak pokazują relację,z fajnym skutkiem
skiba Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 nie wiem jak przed UDS,ale powiadają że przed BH niekoniecznie musisz
Pływak Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 ok jeszcze raz dzięki UC zamówiony. Jak efekt na ciemnym po samym UC nie będzie zadowalający to zapodam jeszcze BH i dopiero na to wosk
Sabat Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Dla mieszaczy felgowych Nie mam jak na spokojnie umyc- domyc felg na dworze. Widziałem że co poniektórzy myją fele w wannie brodziku. Mam wannę akrylową w domu, chce wpeklować do niej poszczególne kółka i potraktować m.in. APC , Alux,Prix, Bilberry Wheel Cleaner, IronaX sobie odpuszczę bo mieszkania nie wywietrzę Pytanie brzmi czy wyżej w/w środki nie uszkodzą wanny akrylowej?
LoozaQ Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Pytanie brzmi czy wyżej w/w środki nie uszkodzą wanny akrylowej? Po Red Devilu 1:4 i IronX nie zauważyłem jakichś niepojących działań
Mascot Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 1.Czy rozpuszczalnik do farby, będzie wstanie usunąć " kropki " asfaltu z nadwozia, bez jego zniszczenia ( zmatowienia itp. ) ? 2. Tzw. " magiczna gąbka " da radę usunąć brud z plastiku ? Jeśli tak, to chyba raczej bez rysowania go i ścierania.
Rekomendowane odpowiedzi