m1chal Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 pad washer - cena mistrz http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=540 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 pad washer - cena mistrz http://www.meguiars.pl/sh...products_id=540 Można było dostać taniej po układach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas123w Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Jaką średnicę ma ten regulowany Grid?? Czy wejdzie do przezroczystego wiadra z Leroy Merlin ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Lucas123w, tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas123w Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Dzięki za info, więc nie muszę się martwić wymiarami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciety1989 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Powiedzcie mi w Castoramowym wiaderku ponoc grit guard wisi 3 cm nad dnem, a w leroy rzeczywiscie jest wszystko ok? jaką ma średnicę na dnie te z Leroy? Są szersze? Sorry za głupie pytanie ale nie mam jak sprawdzic srednicy grita (wtedy byloby wszystko jasne dla mnie) bo jestem jakies 300km od chaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes.gd Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Do wiadra z Leroy GG również nie wchodzi na samo dno. Polecam wiadra Curver, tam pasuje idealnie, jedyny minus to brak pokrywy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciety1989 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 prezes.gd Dzięki wielkie za odpowiedź. Myślę ze mozna by się pokusić o delikatne podgrzanie wiadra i wciśnięcie grita, najwyzej zniszczę jedno wiadro ale przetestuję swoją myśl. W ostateczności utne po obwodzie troszkę grita i sprawa rozwiązana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas123w Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 maciety1989 ja się pytałem o regulowany a nie ten standardowy, więc pewnie ma górę mniejszą od standardu i ponoć się mieści w tych wiadrach. Standardowy GG ma 26cm średnicy. W piątek będę w Leroy to zmierzę jaką ma średnice to wiadro od dołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 maciety1989, Kup sobie wiaderka + pokrywki w LL, do tego taki http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... rator.html i będzie ja użytkuje taki zestaw, nic nie trzeba przerabiać, wszystko pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 .... albo kup zwykły i skocz do sklepu gospodarstwa domowego po wiaderko Curvera - nie pamiętam modelu. Pasuje jak ulał, jakby pod niego robiony jedyny minus to brak pokrywy. Ja mam z pokrywką w kolorze jasny silver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 .... albo kup zwykły i skocz do sklepu gospodarstwa domowego po wiaderko Curvera - nie pamiętam modelu. Pasuje jak ulał, jakby pod niego robiony ... i to będzie najlepsze wyjście. Oryginalne GG są lepiej zrobione i mocniejsze niż regulowane Scratch Shield-y. Z tych ostatnich łatwo wypadają w trakcie używania "skrzydełka" jak opłukujemy w nich nasze narzędzie służące do mycia auta. O tak wygląda oryginalny GG w 16 l wiadrze Curver-a z supermarketu (ja też mam przykrywkę- choć akurat ona mi się nie przydaje, bo nie jest w 100 % szczelna ): Te wiadra są mocne, nie pękają... Myślę, że powyższa opcja ma najlepszy stosunek jakości do ceny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Z tych ostatnich łatwo wypadają w trakcie używania "skrzydełka" jak opłukujemy w nich nasze narzędzie służące do mycia auta. Kiedy wypada ? Z moim nic się nie dzieje, ani razu żadne "skrzydełko" nie wypadło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 Kiedy wypada ? Z moim nic się nie dzieje, ani razu żadne "skrzydełko" nie wypadło Jest taka sytuacja sytuacja: myję na "trzy wiadra". Biorę jedno wiadro ze Sratch Shieldem i np. przy myciu kół, nadkoli itp. opłukuję szczotę o niego i wtedy to się dzieje... Zawsze jakieś skrzydełko mi odpadnie... Podobnie sprawa wygląda jak wyjmuję SS z wiadra, celem opłukania samego wiadra z piasku i brudu. Być może to "wypadanie skrzydełek" wynika po prostu z tego, że nie udaje mi się nigdy tak idealnie dobrać ustawienia skrzydełek, aby SS nie miał minimalnego luzu w wiadrze (mimo, że jest regulowany, trudno jest znaleźć optymalne ustawienie do średnicy wiadra). Ogólnie produkt nie jest zły, ale zwykły GG wygrywa zdecydowanie jakością wykonania (SS jest zrobione z bardziej miękkiego i elastycznego materiału), co przekłada się na bezproblemowe używanie oryginalnego GG z idealnie dopasowanym wiadrem Curver-a . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciety1989 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 tukolarz ja wlasnie mam Takie same jak Ty, "oryginalne" gg z piórkami na stałę. Nooo coż trochę sie pospieszylem z castoramowymi, Ale tak jak mi podsunąłeś pomysł z curverem chyba tak zrobię. czytalem o nim wczesniej ze go uzywacie... no ale coz Człowiek uczy się na własnych błędach. Obym tylko takie mial problemy w detailingu jak wiaderka to będę happy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Rozejrzyjcie się też za wiadrami w hurtowniach budowlanych. Ja kupiłem w jednej wiadra, które rzekomo służą do gipsu z przykrywkami etc za 12 zł sztuka. Szczelne i GG pasują bez docinania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciety1989 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 zrób jakies zdjęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Wiadro z Leroy Merlin za 8 zł pasuję idealnie z Scratch Shieldem. Podejrzewam że do wiadra z castoramy też powinien pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Tak, Scratch Shieldy wchodzą do Casto bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciety1989 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 parę postów wyżej juz to rozpatrywalismy scratch wchodzi Grit guard nie . Wojtas piszę o gg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 casto i praktiker mają tylko 10 litrów. to nie za mało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 pepe, moim zdaniem ciut mało, ale ja takich używam i jakoś daje radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciety1989 Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 w casto do 12 jest podziałka, a wejdzie spokojnie 14 L Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtassss Opublikowano 13 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 Jutro zrobię fotkę to wrzucę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 14 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 hmm, nie sprawdzałam dokładnie ale wydawało mi się, że przy kasie było opisane jako 10-litrowe. może się mylę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi