Moderator krd Opublikowano 2 Listopada 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Wenega, myślę, że IPA nie zmyje większości dobrze położonych wosków, a co dopiero mówić o powłokach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenega Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Wenega, myślę, że IPA nie zmyje większości dobrze położonych wosków, a co dopiero mówić o powłokach... dzięki, w międzyczasie dostałem też odpowiedź też od Tenzi i znalazłem na forum, ale dzięki za potwierdzenie p.s. no chyba, że ujowo położyłem powlokę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzyk Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Kładł już ktoś Kamikaze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooler Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Wenega, myślę, że IPA nie zmyje większości dobrze położonych wosków, a co dopiero mówić o powłokach... Co znaczy dobrze położonych? Rozumiem, że chodzi Ci o przygotowanie powierzchni? Dla mnie raz udało się zmyć powłokę czystą IPA i do tej pory nie wiem co tam było nie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 2 Listopada 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Cooler, dokładnie tak. Porządne oczyszczenie, odtłuszczenie. Zebranie nadmiaru i polerowanie w odpowiedniej chwili i odstanie w zależności od typu LSP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JustGood Opublikowano 8 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 czy czysta IPA ściągnie powłokę Tenzi q7 cristal?? spróbuj panel wipe od gtech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c-7 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Czy miał ktoś styczność z powłokami ARTDESHINE np. SPIROS 3 lub 5 ? Oczywiście wszelkie informacje na temat innych od tego producenta również mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykBmw95 Opublikowano 25 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 pytanko co wybrać ? DURAGLOSS #111 & SOFT99 Fusso Coat F7 chyba ze coś innego polecacie w podobnej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Coś cisza w temacie... Póki co miałem doświadczenia z CQuartzem i UNC-Rem. Co sądzicie o porównaniu GTECHNIQ C1 czy EXO w porównaniu do UNC-R? UNC-R jest trudną powłoką do aplikacji w pojedynkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Co sądzicie o porównaniu GTECHNIQ C1 czy EXO w porównaniu do UNC-R? Łatwość aplikacji bajecznie prosta, ale EXO lepiej nakładać we dwóch (ja nazywam EXO powłoką 5 sekund, bo mega szybko zasycha). Jednakże miałem ostatnio do czynienia z UNC-Rem i była to pierwsza powłoka, po myciu której byłem w stanie osuszyć auto samym kompresorem. z UNC-Rem i była to pierwsza powłoka, po myciu której byłem w stanie osuszyć auto samym kompresorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 To akurat potwierdzę bo nakładałem UNC-Ra koledze na Mondeo mk4, był w jakimś studio w Dąbrowie Górniczej umyć auto i chłopaki byli w szoku odnośnie odpychania wody i osuszanie odbyło się właśnie z kompresora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mickul Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 To akurat potwierdzę bo nakładałem UNC-Ra koledze na Mondeo mk4, był w jakimś studio w Dąbrowie Górniczej umyć auto i chłopaki byli w szoku odnośnie odpychania wody i osuszanie odbyło się właśnie z kompresora To byłem ja Nie chciałem się odnosić bezpośrednio, ale skoro wiesz to ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Łatwość aplikacji bajecznie prosta, ale EXO lepiej nakładać we dwóch (ja nazywam EXO powłoką 5 sekund, bo mega szybko zasycha). Jednakże miałem ostatnio do czynienia z UNC-Rem i była to pierwsza powłoka, po myciu której byłem w stanie osuszyć auto samym kompresorem. z UNC-Rem i była to pierwsza powłoka, po myciu której byłem w stanie osuszyć auto samym kompresorem. Bajecznie prosta w aplikacji i ścieraniu. Ciekawe odczucia masz, bo ja nigdy nie miałem stresu, że mi zasycha. Żadne 5 sekund, na luzaku się z nią pracuje. Może za mało produktu dajesz? Bo ja zawsze na bogato daje na aplikator ten do powłok Gtechniq'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Robię małe porównanie u siebie w samochodzie: PA Cosmic, C1, UNC-R i Titanium na HDC. Kładzione na początku maja. Samochód stał przez parę miesięcy ze względu na zmianę silnika i paru innych rzeczy, więc nie wrzucałem update'ów, ale na chwilę obecną C1 i UNC-R mocno odcinają się od reszty, natomiast różnice między nimi są niemal niezauważalne. Co ciekawe na obu powłokach są wyraźne waterspoty, których nie ma na pozostałych zawodnikach. Od nałożenia był parę razy płukany na bezdotyku i ze 4 razy na szczotach. Jak będę miał chwilkę to umyję ręcznie i chyba przelecę cleanerem, albo Scrub Alcaline, żeby sprawdzić jak się sprawy mają i wrzucę relację do swojego tematu w dziale Testy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maseratis Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Ja u siebie na unc-r nie widze zadnych waterspotow. Zauwazylem, ze tam gdzie jest auto zabrudzone czyli przednie drzwi od przed ich kol oraz tylni zderzak i klapa to piana z recznej pianownicy siedzi i bardzo powoli splywa a tam gdzie jest w miare czysty lakier piana szybko splywa. Takie luzne spostrzezenie i calkiem logiczne powloka jest super a kladlem ja sam i pierwszy raz w zyci mialem do czynienia z powloka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 U mnie stał prawie pół roku bez mycia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Jak normalne QD wpływają na powłoki - UNC-R, Mohs/prime, C1??? fajnie jakby wypowiedział się ktoś kto faktycznie psikał QD na powłokę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pogodny Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Testowałem różne QD jak i nowy QD od Shiny Garage - każdy QD nic nie wniósł na powłoce UNC-R bo kropelkowały, przy polerowaniu mazały się itp. Co do looku nic nie wniosły bo uncr poprzez swoją gumową strukturę nic nie przepuści... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maseratis Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Na unc-r nic nie trzeba nakladac i nie ma takiej tez potrzeby. Powloka jest bezobslugowa i jak dla mnie jest to powloka kompletna. Nie rozumiem po co klasc powloke kwarc czy ceramic, ktore trzeba uzupelniac co jakis czas. Jedyne co zauwazylem i co mi sie nie podoba to szybkie brudzenie sie i przywieranie pylu z klockow na felgach pokrytych unc-rem. Wczesniej bez zadnej ochrony jakos wolniej felgi sie brudzily. Teraz widze, ze nawet oplukanie na myjce sama woda prawie w ogole nie zmywa tego brunatnego nalotu na felgach a wczesniej cos jednak to dawalo. Cala reszta jest naprawde godna polecenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 27 Grudnia 2015 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 maseratis, czyli jednak UNC-R średnio się sprawdza na felgach... ja nakładam Car Pro DLux i tam zupełnie odwrotnie - srebrne felgi bardzo długo pozostają czyste. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy82 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Z innej beczki - jako osoba, która wcześniej nie nakładała powłoki i chciałaby zacząć..jaki produkt polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 krd, W R sprawdza się bardzo przyzwoicie. A w zasadzie sprawdzała, bo ma już przynajmniej 20 tyś i nierzadko dostaje mocnych temperatur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Nie chodzi mi o podbicie kropelek powłoki czy looku, tylko o usuwanie waterspotów czy jakichś tam mazów po wycieraniu samochodu (woda nie super miękka). Czy QD normalnie sie aplikuje czy są jakies problemy typu mazanie czy zapychanie powłoki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rickson Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Nie wiem jak przy innych powlokach ale z mohsem nie ma problemu. Często po myciu coś tam wycieknie z zakamarków i przyschnie. Używałem last Touch I spray&wipe. Nic się nie marze, nie zapycha, zero skutków ubocznych Testowane nawet dzisiaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante05 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Z innej beczki - jako osoba, która wcześniej nie nakładała powłoki i chciałaby zacząć..jaki produkt polecacie? Dołączam się do pytania. Z tego co widziałem w internetach Opti Coat jest dość łatwą powłoką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi