Griffe Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Panie i Panowie pytanie o takie oto cudo Ceramic Pro 9H cos ktos wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr_ad Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Koch - przekracza ciut mój budżet, no i koszt przewidziany na powłokę, powinienem się zamknąć w okolicy 100-130,- za aplikacje. Z drugiej strony nie widziałem testów powłok Koch-a. Trochę mały ten budżet na pokrycie 2-3 elementów czymś sensownym Ci starczy. Testy wykonujemy chcąc podkręcić sprzedaż danego produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 adr_ad Nom, wiem że cenowo to słabo. Ale doświadczenia z aplikacji już jakieś mam (zwłaszcza przy zbyt biednej aplikacji), gdzie wszyscy mówią by nie dać za dużo ja dałem za mało Przy zbyt małej ilości nałożonego OC 2.0 na auto brak efektu szklistości i hydrofobowości, ale lakier jest śliski i zabezpieczenie jakieś jest, łatwo się domywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr_ad Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Właśnie piszesz jakieś. A dla mnie takie pojęcie nieistnieje. Albo jest dobrze, albo źle. Sam szykuję się na woskowanie swojego do połowy marca, i nie mogę tego zrobić z braku czasu i auto jest cały czas w ruchu. Mógłbym wygospodarować 1-2h i zrobić coś jakoś, ale ja robię dobrze, albo wcale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mess Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Nie uważam tego za robotę w stylu "jakieś". a żeby się nie wdawać w potyczki słowne, ja wiem już że zbyt biedne zaaplikowanie powłoki nie daje oczekiwanego efektu. I jak będę mieć okazję to będę się dalej uczyć jaka jest odpowiednia ilość podczas aplikacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adr_ad Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 jaka jest odpowiednia ilość podczas aplikacji W takim przypadku skontaktował bym się z dystrybutorem produktu z prośbą o wyjaśnienie danej kwestii (on to powie na podstawie kart technicznych i czasami wrzuci własną opinię). Później skonfrontował bym to z jakąś opinią/ami, ale raczej nie z internetu, a taką przekazaną face to face. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 19 Października 2013 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Wpadły mi w ręce dwa produkty wpisujące się w ten wątek : Opis i zapewnienia producentów wyglądają wręcz nierealnie, ale jeżeli obiecywane właściwości spełnią się chociaż w połowie, to za tą cene będzie rewelka. Tak na szybko, po zastosowaniu: -aplikacja banalna, jak OptiSeal -wygląd super, spore przyciemnienie -śliskość miażdzy, jak po dobrym sealancie -kropelki średnie, co mnie dziwi bo widziałem kilka filmików w necie gdzie wygląda to rewelacyjnie. Ale nic ,potestuje się jeszcze trochę i zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 19 Października 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Evo, widzę że Leon podzielony "na trzy". Z czym będzie porównanie? Wrzucisz jakiś filmik prezentujący odpychanie wody? I jakieś zdjęcie tych nieudanych kropelek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artih Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Pewnie będą rzucone na głęboką wodę ... czyli Sonax jakiś (PNS albo BSD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 19 Października 2013 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Pudło Na jednej części leży Paint Coating na dedykowanym cleanerze, na drugiej leży Paint Coating na gołym lakierze, a po środku leży...Victoria Concours Wrzucisz jakiś filmik prezentujący odpychanie wody? I jakieś zdjęcie tych nieudanych kropelek? Dopiero jutro, chociaż nie wiem czy przy obecnej pogodzie aplikacja tego cuda to nie porywanie się z motyką na słońce...ale zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Miyagi Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Ciekawe czy któryś z polskich dystrybutorów zdecyduje się na te produkty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 19 Października 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Jeśli test będzie trwał nie dłużej niż dwa tygodnie to wg mnie, zdecydowanym jego faworytem (zwłaszcza cenowym) jest Victoria Wracając do tematu, jaką konsystencję ma Coating Prep Polish? To coś bardziej cleanerowego czy raczej IPA? A Paint Coating kładziony na goły lakier to tak zupełnie na goły czy w sensie że bez Coating Prep Polisha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 19 Października 2013 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 jaką konsystencję ma Coating Prep Polish? Bardzo ciekawą To ogólnie pasta polerska, ale o konsystencji rtęci. W opakowaniu nie przylega do ścian butelki, ogólnie nie chce się do niczego przyczepić A Paint Coating kładziony na goły lakier to tak zupełnie na goły czy w sensie że bez Coating Prep Polisha? W sensie na lakier wypolerowany i przetarty Eraserem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AutoDetailing Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Cytat: Wrzucisz jakiś filmik prezentujący odpychanie wody? I jakieś zdjęcie tych nieudanych kropelek? Dopiero jutro, chociaż nie wiem czy przy obecnej pogodzie aplikacja tego cuda to nie porywanie się z motyką na słońce...ale zobaczymy Teraz tafla wody jest na czasie, a nie krople Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 19 Października 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Teraz tafla wody jest na czasie, a nie krople Myślisz że firma 4nano wytycza w tym temacie nowe standardy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AutoDetailing Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 ...trafia w niszę, w potrzeby wymagających inaczej klientów Wracając do testu - będę obserwował. Kto wie - może niedługo będzie nowy temat, sprzedaż x100, a może tylko butelka będzie jedną półkę ozdabiała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 20 Października 2013 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 No i niestety - kaszana. Już nie wiem o co chodzi testowane różne kombinacje czasów wiązania i za każdym razem jest tak jak wyżej. A kolegom z US wychodzi tak : Albo mam wadliwy egzemplarz, albo zwyczajnie nie potrafie się tym posługiwać, chociaż instrukcja obsługi trudna nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarrciN Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 i tak lepiej niż Snow Xtreme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Evo, masz jeszcze tego trochę ? Jeśli tak to wziął byś na następnego spota. Ciekawa jestem jak to będzie u mnie. Sprawdzę na jakimś małym elemencie np. lusterko lub kawałek maski 40 x40 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 20 Października 2013 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Spoko, z tym że dopiero za dwa tygodnie bo w ten weekend wyjeżdzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna Opublikowano 20 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Ok, nie ma problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 23 Października 2013 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 A jednak, udało mi się zmusić dziada do współpracy Sama powłoka, beż żadnego wspomagacza w stylu Reloada/Cure etc. Myślę że będzie dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 23 Października 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Nowa aplikacja czy po prostu "ułożył się" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 23 Października 2013 Autor Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Nowa aplikacja, zdecydowanie na bogato Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Evo - te białe krechy na masce do błąd w zdjęciu czy jakiś sk****syn pojechał ci gwoździem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi