Rosemeyer Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Czy są podobne aplikatory do Zymolowych? mam dwie sztuki i w porównaniu do zółtych megsa to są rewelacyjne. Zymolowe są delikatniejsze i lepiej mi się nimi woskuje. tych sobie sprobuj http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... sunny.html
czaptan Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Miałem w rękach Zymolowy i "na sucho" wypadł gorzej niż Bilt Hamber. Może przy woskowaniu jest lepszy, ale dla mnie BH jest świetny.
Rosemeyer Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 Miałem w rękach Zymolowy i "na sucho" wypadł gorzej niż Bilt Hamber. Może przy woskowaniu jest lepszy, ale dla mnie BH jest świetny. a cos konkretniej możesz napisać w czym jeden jest lepszy/gorszy od drugiego?
czaptan Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 BH ma drobniejszą strukturę gąbki, wydaje się być delikatniejszy i bardziej miękki. Do tego nie ma zgrzewu na zewnątrz. Teraz kupiłem nówkę i przyszedł delikatnie rozwarstwiony na szwie, ale to pewnie przypadek. Zymole za to miały nierówno obcięty zgrzew, kawałki gąbki "na zewnątrz" się ostały i trzeba je było ucinać. Nie wiem natomiast jak podczas pracy na lakierze. Zymolem nie woskowałem (te co miałem w łapach szły na sprzedaż). Wiem, że BH miażdży zwykłe słoneczko i jeździ po lakierze bardzo przyjemnie.
ShiningCar Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2012 BH ma świetne pady do wosków, podobnie jak MOTHERS
kedar Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Szukam na ten sezon jakiegoś lepszego aplikatora do wosku, żółte słoneczka mi nie podchodzą. Warto kupić CCS Red Wax/Sealant Applicator Pad lub UFO (obydwa bardzo do siebie podobne)? Myślę też nad Flexipads Soft Edge oraz RaceGlaze (zółto-czarny) . Używał ktoś tych aplikatorów? Są jeszcze Urabn-y, z twardą częścią gąbki do trzymania i wydaje mi się, że będą bardzo wygodne, tanie, więc chyba na próbę kupię. Ale będę wdzięczny za opinie w/w aplikatorów.
Moderator psemo Opublikowano 25 Lutego 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 kedar, LC CCS UFO bardzo fajne, polecam też Chemical Guys Waps Premium
kedar Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 kedar, LC CCS UFO bardzo fajne, polecam też Chemical Guys Waps Premium Dzięki
misoch Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2013 Szukam na ten sezon jakiegoś lepszego aplikatora do wosku, żółte słoneczka mi nie podchodzą. Ja ostatnio do położenia Colli używałem Red Ultra Soft CCS Euro Hand i muszę powiedzieć, że świetnie się tym nakładało wosk, zdecydowanie lepiej niż Megsowymi słoneczkami.
kita33 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 A powiedzcie czym najlepiej wyczyścić umyć pady i aplikatory gąbkowe, z mirkofibry?
kita33 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Biały Jeleń daje radę Kupiłem tego w zielonym opakowaniu czyli mydło naturalne z lnem. Będzie dobre? Były też inne kolory opakowac i z innymi dodatkami. Np. z owsem, czarnym bzem, głogiem
masa140 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Wydaje mi się, że im bardziej naturalne bez dodatków tym lepiej
escimo Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Dokładnie im mniej dodatków tym lepiej. Ja piorę w "Dzidziusiu"
daniel87 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 A powiedzcie czym najlepiej wyczyścić umyć pady i aplikatory gąbkowe, z mirkofibry? szukaj takiego Jelenia:
thrashy Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Ja od siebie polecę mydło RUBIS http://detailercenter.pl/index.php?p=produkt&id=744, dla mnie dopiera lepiej i łatwiej niz Biały Jeleń
malkolm Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 a ja piorę w płynie doprania biały jeleń, rewelka, tylko dość drogo wychodzi, wwalam wszystko do pralki i wyjmuję czyste
lajcik1 Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2013 Ja od siebie polecę mydło RUBIS http://detailercenter.pl/...produkt&id=744, dla mnie dopiera lepiej i łatwiej niz Biały Jeleń +1
thrashy Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2013 Osobiście piorę ręcznie, biorę mydło, namydlam sobie czy to fibre czy aplikator i poźniej piorę. Doszedłem do wniosku ze może to troche czasochłonne ale dla mnie skuteczniejsze i bardziej oszczędne niż starcie mydła i dopiero pranie.
boss Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Ja aplikator/pad mocze potem mydle i palcami od srodka w strone brzegow wypycham zabrudzenia zabieg powtarzam do calkowitego wyczyszenia...
Dystrybutor e36ace Opublikowano 20 Marca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 też tak robie o ile pady z pasty polerskiej czy cleanera łatwo się czyści o tyle z wosku jest cieżko
SJake Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 o tyle z wosku jest cieżko Po "padów" z wosku się nie czyści... (bez powodu) Jeden przypisuje się do danego wosku i służy on mu cały czas. Bardziej majętni aplikatorów używają jednorazowo. Jeśli już to polecam detergenty typu ludwik, odrobina apc.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 20 Marca 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2013 Po "padów" z wosku się nie czyści... (bez powodu) Jeden przypisuje się do danego wosku i służy on mu cały czas. w sumie to używa jednego do danego wosku ale żeby go nie czyścić to na to nie wpadłem bałem się że może zaschnąć i rysować karoserię
Rekomendowane odpowiedzi