Gozdziu23 Opublikowano 13 Lutego 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 Godzinę temu, Grzechu23 napisał: No właśnie dostałem na święta pod choinkę pierwszy wosk z softt99 Kiwami, otwieram puszke a tam ten ich aplikator. Biorę do ręki i kurde mówie co on taki twardy i szorstki. Jak tym woskować auto Nie miałem jeszcze okazji nim nakładać wosku, ale nie wiem czy po korekcie na początku sezonu nie użyje czegoś innego. Może właśnie polecanego jak Liquid Elements Ja robiłem z ziomkiem testy na masce wyjetej z golfa 5 ori lakier czarny metalik po pełnej korekcie robiły sie mikro ryski które nie wystepowały po aplikatorze chociazby k2 lub aplikowaniu wosku MF, wiec tak srednio polecam chyba ze na wilgotno
Dystrybutor e36ace Opublikowano 13 Lutego 2018 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2018 20 godzin temu, Fredi88 napisał: Rzeczywiście super. Gdzie jest dostępny? Żółtki jeszcze tego nie sklonowały? u mnie
mistrz_dawid Opublikowano 1 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2018 Panowie kupiłem kilka padów polecanych przez was i nie ma szału. Osobiście nie widzę różnicy między tymi tanimi np. z Bolla a polecanymi przez was.
Birkhof Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 18 godzin temu, mistrz_dawid napisał: Panowie kupiłem kilka padów polecanych przez was i nie ma szału. Osobiście nie widzę różnicy między tymi tanimi np. z Bolla a polecanymi przez was. a które kupiłeś?
V1RU$ Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 Dodam swoje 3 grosze. Używałem do wosków WaxPro Super Soft Foam teraz dostałem House of Wax HQ Wax. I ten drugi zdecydowanie lepszy. Słoneczko Wax'a po 3 autach i FK1000 nie wyglądało za ciekawie. Ten HW wydaj się delikatniejszy i trwalszy - zaliczył już pranie i ma się BDB.
kedar Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 Ja mam kilka i powiem tak, do małej puszki FK najlepszy Zymol, do dużej puszki Meguiars, aczkolwiek kupiłem niedawno K2 i bardzo podobne do Megsa. Mam też Ufo, który użyłem 2x i wg mnie zbyt twardy, szorstki. Nakładałem też kiedyś padem german, czarną stroną, wygodnie leży, ale szkoda mi go. Kupiłem ostatnio wosk Bilt-Hamber DW i aplikator był w zestawie, ale nie biały tylko szary. Jaki jest nie wiem, bo jeszcze nie próbowałem. Aplikatory z fibry używam z TKMax, takie duże, wygodne, zielone, z kieszonką, polecam. Co do opon to używam ADBL kilka razy i wyrzucam, w międzyczasie zamknięty w pudełku po Ferrero . Kupiłem do testów aplikatory typowe do opon z aliexpress, identyczne jak CarPro, ciekawe jak się będą sprawowały. Dam znać.
Eidos71 Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 1 godzinę temu, kedar napisał: Kupiłem ostatnio wosk Bilt-Hamber DW i aplikator był w zestawie, ale nie biały tylko szary. Jaki jest nie wiem, bo jeszcze nie próbowałem. Bardzo fajny aplikator - delikatny, mięciutki, a jednocześnie trwały. Podczas woskowania "sunie" po lakierze - nie czuć takiego "haczenia", jak przy aplikatorach np. Meg'sa.
PiterG Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 Również polecam aplikatory od BH. Fajnie, ze łączenie połówek, zgrzew jest wycięty. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
Administrator AreK Opublikowano 28 Października 2018 Administrator Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 Polecam jedne z fajniejszych aplikatorów Wo-Wo. w tej cenie nie znajdziecie lepszych. 2
Tomas-sg Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 3d ma mega aplikator tak samo granatowy fibrowy kozaczki
Birkhof Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 Mi WoWo nie siadł i przez to ze w środku jest pusty- jakby klejony z dwóch i dziwnie sie go używa. Dodatkowo boczne zgrzewy lubią zgarniać wosk (podobnie jak w megsie)Moje ulubione to autofinesse grzybek, bilt hamber biały, house of wax, mam jeszcze czarny mały ufo ale nie pamietam gdzie kupiony ale uwielbiam go.Białe z flexi sift tez bardzo fajne.Bardzo dobry (nie chłonie wosków prawie) to czerwony aplikator z lake country tylko jest problem z dostępnością.Swego czasu kupilem ze 20 różnych aplikatorow i te powyższe sie spisały najlepiejWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Bielutomek Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 Bez porownania, nie wiem jak dla Was, ale ja od kad zobaczylem i wzialem do reki LiquidElements, to od razu sie zakochalem. Ten aplikator nie ma sobie rownych. Jest kozacki. Nie jestem pewien, ale chyba jedyny taki na rynku. Moze ktos mial stycznosc z LE, i wie ktora firma posiada takie/podobne aplikatory?
Birkhof Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 Bez porownania, nie wiem jak dla Was, ale ja od kad zobaczylem i wzialem do reki LiquidElements, to od razu sie zakochalem. Ten aplikator nie ma sobie rownych. Jest kozacki. Nie jestem pewien, ale chyba jedyny taki na rynku. Moze ktos mial stycznosc z LE, i wie ktora firma posiada takie/podobne aplikatory?Pokaz aplikatorWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Bielutomek Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 @Birkhof https://www.deepgloss.pl/pl/p/Liquid-Elements-Black-Sponge-Applicator/3413 taki
Fredi88 Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 1 minutę temu, Bielutomek napisał: @Birkhof https://www.deepgloss.pl/pl/p/Liquid-Elements-Black-Sponge-Applicator/3413 taki Ja tych właśnie używam i również polecam 1
Birkhof Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 [mention=3124]Birkhof[/mention] https://www.deepgloss.pl/pl/p/Liquid-Elements-Black-Sponge-Applicator/3413 taki Ja nie lubie tej wargi bo mi zawsze tam wosk podchodzi - lubie takie jak house ów wax ma bo wtedy ładnie dochodzi do krawędzi Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Bielutomek Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 @Birkhof mozesz wziac nozyk do tapet, i racjonalnie obciac nadmiar rantu. Ja tak zrobilem, i sadze ze jest kozak Dobry i stary sposob, troche dla wygody, to te sloneczka tanie, budzetowe, uciac w 1/3 czesci, i do srodka wkladac paluszki. Wtedy mamy tak jakby wieksza kontrole nad aplikatorem, i ciut mniejsza powierzchnie ktora nakladamy wosk. Jednak jest wygodniej, bo nie ugina nam sie jedna strona, gdy mamy na niej wosk, itp.
Birkhof Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 [mention=3124]Birkhof[/mention] mozesz wziac nozyk do tapet, i racjonalnie obciac nadmiar rantu. Ja tak zrobilem, i sadze ze jest kozak Dobry i stary sposob, troche dla wygody, to te sloneczka tanie, budzetowe, uciac w 1/3 czesci, i do srodka wkladac paluszki. Wtedy mamy tak jakby wieksza kontrole nad aplikatorem, i ciut mniejsza powierzchnie ktora nakladamy wosk. Jednak jest wygodniej, bo nie ugina nam sie jedna strona, gdy mamy na niej wosk, itp. Dzieki za tipa! Mam z dodo chyba takiego palczaka ale juz zmęczony jest. Wytestuje na Megsie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Bielutomek Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 @Birkhof taki "patent" kosztuje u innych firm po 15-30zl warto czasam pojsc na handmade, i zaoszczedzone pieniazki wrzucic w np jakas konkretna rzecz, nowy wosk, nowy qd itp
Birkhof Opublikowano 28 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2018 [mention=3124]Birkhof[/mention] taki "patent" kosztuje u innych firm po 15-30zl warto czasam pojsc na handmade, i zaoszczedzone pieniazki wrzucic w np jakas konkretna rzecz, nowy wosk, nowy qd itp Ten z dodo super do felg sie sprawdzał. Tez lubie patenty dyi. Dzieki jeszcze raz - niby proste a nigdy nie wpadł człowiek na to Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Birkhof Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 Fajny aplikator to jeszcze CHG z SCS - https://showcarshine.pl/aplikatory/chemical-guys-waps-premium-aplikator-z-delikatnej-gabki.html
Moderator psemo Opublikowano 5 Listopada 2018 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2018 9 godzin temu, Birkhof napisał: Fajny aplikator to jeszcze CHG z SCS - https://showcarshine.pl/aplikatory/chemical-guys-waps-premium-aplikator-z-delikatnej-gabki.html Najlepszy
PiterG Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2018 Przy okazji porządków porównałem BH i wowo .... Wowo średnica większą. Posiada krawędź, miękka. Coś w stylu słoneczka od megsa. Pianka w mojej ocenie delikatniejsza od BH, ale macalem przez chwilę. Ewidentnie pusty w środku. Po przyłożeniu do powierzchni pustą przestrzeń między połówkami zostaje zniwelowany i tym samym aplikator robi się płaski. Wstepnie bardzo dobry aplikator w tej cenie. Nie sprawdzałem w praktyce z woskami. BH bardziej "mięsisty". Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka
Michał82 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2018 Korzystał ktoś z Was z aplikatorów Sam`s Detailing? Zastanawiam się nad zakupem, może nie tyle co tego do wosku a do polerowania i użyć na do CGP. Czy lepiej nie kombinować i wziąć standardowo Tricolor? https://mrcleaner.pl/aplikatory/sam-s-detailing-polishing-sponge-aplikator-do-recznego-polerowania?from=listing&q=sam
daniel87 Opublikowano 5 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2019 Panowie macie jakies sprawdzone, dobre, delikatne pady z MF (koniecznie kostka)?
Rekomendowane odpowiedzi