BlackJack1 Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 @Strus minęło trochę czasu - i co wybrałeś i się sprawdziło na lakier (łatwość aplikacji i bezpieczeństwo lakieru) i felgi w przyzwoitych pieniądzach? Chciałbym zakupić 5 L i boję się wtopy
paki112 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 W dniu 20.09.2019 o 18:25, Strus napisał: Panowie, coś taniego i sensownego do deironizacji lakieru. Odpadają żelowce typu Roton Pro, ADBL Vamire Light czy nawet Tenzi Krwawa felga. Mam 3 auta do zrobienia a zostały mi tylko właśnie wspominane żelowce pod ręką Tego od RRC ktoś sprawdzał ? @Strus i na co postawiłeś? Szukam właśnie 5L do lakieru, myślałem na D-Toxem lub Liquidem.
maciek-drummer Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 @paki112 obojętnie który kupisz to będziesz zadowolony, D Tox troszkę gęstszy.
Strus Opublikowano 7 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2020 @BlackJack1 @paki112 Zrobilem mix z vampire Light z liquidem
Marcin Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 czy ten TUGA-CHEMIE ALU-TEUFEL SPEZIAL GEL ZIELONY jest bezpieczny dla felg aluminiowych, klocków, opon (gumy), lakieru auta gdy pryśnie na niego w okolicach kola ? można ten produkt często stosować ? czy może do takiego dość częstego stosowania lepiej cos bardziej delikatniejszego (np. cos innego doradzicie) ? Felgi myje na bezdotykowej jak płucze/myje auto.
Mateczek Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 [mention]Marcin [/mention] Tak, zielona tutaj jest neutralną. Można spokojnie psikac. Jedynie jak każdy deironizer, powoduje korozję na tarczach i zaciskach.Na codzień bym sobie darował i używał jakiegoś cleanera do felg, najlepiej z inhibitorami korozji. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Marcin Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 34 minuty temu, Mateczek napisał: [mention]Marcin [/mention] Tak, zielona tutaj jest neutralną. Można spokojnie psikac. Jedynie jak każdy deironizer, powoduje korozję na tarczach i zaciskach. Na codzień bym sobie darował i używał jakiegoś cleanera do felg, najlepiej z inhibitorami korozji. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk co byś polecił z tych cleanerów do felg?
Mateczek Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 [mention]Marcin [/mention] Mi najlepiej podchodzi Excede Ultimate Wheel CleanerWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1
Lukaso Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 Do regularnego mycia normalnie można stosować APC i robi robotę.
Mateczek Opublikowano 24 Lipca 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2020 [mention]Lukaso [/mention] Jasne, APC nadaje się do wielu rzeczy, ale warto, żeby to używane do kół miało inhibitory korozji, jak np. Koch Green StarWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Matt.0129 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Szukałem, ale nie znalazłem, albo przeoczyłem gdzieś rozwiązanie. Czy ktoś może się orientuje, czy można rozcieńczyć zieloną Tugę z wodą? Bo dla mnie jest zdecydowanie za gęsta i tak się zastanawiam, czy mogę tak zrobić i specjalnie nie stracę na mocy
krzygaj Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 @Matt.0129 ja bym dolał rzadszego produktu np ADBL Vampire Liquid - nie stracisz żadnych właściwości.
vlodek2532 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Roton Pro minuta na feldze. Felgi myje co tydzień, ostatni deirona robiony jakoś w maju. Potem pokaże ciekawsza rzecz
Moderator Domel Opublikowano 5 Września 2023 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Września 2023 U mnie żółwik na testach. Turtle Wax Hybrid Solutions PRO All Wheel Cleaner + Iron Remover. Nie śmierdzi, szybko reaguje. Świetny atomizer, rozpylanie i aktywacja na lakierze. 6
Gardor Opublikowano 6 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2023 19 godzin temu, Domel napisał(a): Turtle Wax Hybrid Solutions PRO All Wheel Cleaner + Iron Remover Tez go testuje w najbliższym czasie coś o nim napisze. Ale powiem że jest dobrze!
imola33 Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 Panowie, co teraz jest na topie, jeśli chodzi o deiron do lakieru? Dzisiaj używałem Deturnera i mega mi siadł. Mam nos już przyzwyczajony do zgniłego jaja, więc zamiast niego, dało radę wyczuć bardzo przyjemny zapach, jakby jakieś owoce. Siedział długo na lakierze jak i felgach, a po przykryciu pianą aktywną dał mega pianę pod pędzlem. Jakie produkty obecnie warto sprawdzić? Miałem tylko oba ADBL, Rotona i teraz Deturnera. Widziałem również Kocha RRR w akcji i też wypadł bardzo dobrze, ale cena zabija.
marcineke Opublikowano 24 Września 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2023 @imola33 ja tam wielkiej różnicy nie widzę , teraz używam Kiurkab RH+ i Good Stuff oba fajne, mam też Cleantle DeironMan i Soft99 Terminator. Do nie dawna używałem Adbl Light i Liquid, Roton, Tenzi Prix oraz Rrc Bad Boys, Shiny Garage D-Tox Wielkiej różnicy nie ma, Kiurkab i GS są perfumowane, tak naprawdę to chyba najsłabszy to Soft99 a drogi i któryś Adbl ale nie pamiętam już który.Kup tego co ma dobrą cenę, Kiurkaba płaciłem 135 zł i teraz będę coś kupilowal ale wybiorę co najtańsze. Jakbym miał wybrać co mi najbardziej podeszło nie koniecznie najlepsze to BadBoys jakoś tak DJa mnie najfajniejszy a marka znienawidzona.
Coove Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2023 @marcineke a testowałeś może RH- vs RH+? Jeden ponoć jest do lakieru, ale chyba nic się nie stanie jak wezmę RH+ na felgi i lakier?
Rekomendowane odpowiedzi