Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy nie jest przypadkiem tak, ze kazdy deironizer narusza wosk?

Nie :kox:

Czyli taki deironizer od sg iron off v3 jest bezpieczny dla lsp tak?

• Dystrybutor
Opublikowano
Arkadio_Gdansk pisze:

Nie

nie byłbym taki pewny

Opublikowano

Z tego, co piszecie, to wnioskuję, że każdy preparat pokroju krwawiących felg jest przyjazny lakierowi? Nie mam na myśli tutaj bezpieczeństwa dla wosku - bo jak widać jedne żrą, inne nie. Chodzi mi o bezpieczeństwo dla powłoki lakieru.

Opublikowano
Arkadio_Gdansk pisze:

Nie

nie byłbym taki pewny

Tez mi sie wydaje ze bezpieczne dla lsp nie sa te deironizery

Opublikowano

U mnie na zabezpieczone(Soft99 Fusso) felgi po 1,5mc w tym czasie stosowałem 3x Tugę i wosk trzyma bdb.

Zakupiłem ostatnio K2 Roton, w celach testu i fakt faktem "krwawi" od razu, jednak czy domywa tak dobrze.. powiedział bym, że średnio.

Minusem może było to że felgi były trochę ciepłe jeszcze bo na szybko go testowałem ( bezdotykowo) ale po Tudze felga wydawała mi się dużo lepiej doczyszczona, aż "świeciła".

Opublikowano

Ja ostatnio zakupilem BH Korossol i jestem bardzo zadowolony z efektów. Zapach nie zabija, krawawi od razu, dobrze domywa. Jedyny minus- przy aktualnych temperaturach szybko przysycha

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dragons Breath

+ konsystencja

+ dobre domywanie

+ nie przysycha

Lepiej mi się pracowało niż z Iron Off v3, ze względu na żelową konsystencję i nie przysychanie jak to bywało z Iron Off.

hIKecxCl.jpg

Opublikowano

Testował ktoś MONELLO Non-Ferro? Nie mogę nic znalezc o nim na forum ....Mam zamiar go kupić bo na filmikach wypadł lepiej niz IronX...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

K2 roton

vfjm08.jpg

32zmmow.jpg

260wsiw.jpg

35lr9ye.jpg

155rn1f.jpg

Nie mam pojęcia czy felgi były myte czymś wcześniej ale zwykły szampon oraz piana z myjni bez dotykowych nie dawała rady,Ostatnie zdjecie przedstawia wymyta felgę bez pedzelkowania,nie mam odniesienia do innych tego typu produktów,ten był pierwszy. Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Roton też nie zżera wosku, tak samo jak Tuga. Fele w corsie 6 tygodni temu maznąłem fuso i od tego czasu były myte Rotonem z 7x i nadal kropelki są jak na nowo nałożonym wosku (jak nie zapomnę, to w sobotę przy myciu cyknę fotę).

Opublikowano
Cyknij, bo ktoś tu pisał, że zżera jak ta lala.

To felga po 2 miesiącach nałożenia fusso i ok 8-10 myciach Rotonem i jak dla mnie to nie zżera wosku ;)

IMG_0147.jpg