Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy jeszcze ktoś z Was podziela to zdanie,że jakość Tugi spadła, bo nie wiem czy w końcu zamawiać

Też właśnie chciał bym zamówić coś tańszego krwawiącego tylko do felg i właśnie byłem chętny na zakup tugi a tu niestety takie komentarze :(

Opublikowano

To jest oczywiste, ze jaka cena taka jakość, ale nie tylko ja zauważam spadek jakości-porównując do obecnych wersji.

Opublikowano

osobiscie uzywalem tenzi - bylo ok, chociaz ciezkiego zapieczonego s..fu nie usunie

wutrha widzialem w akcji w ASO wygladalo dobrze

osobiscie zakupilem IRON.X i jest naprawde mega dobrze

Opublikowano

Zdecydowałem się jednak na zakup TENZI PRIX, mam jeszcze trochę Iron Off, Tuge odpuściłem. Mam takie pytanie czy użycie Prixa przy temperaturze około 10 może negatywnie wpływać na jego działanie?

Opublikowano

Aczkolwiek pewna teoria głosi, że im wyższa temperatura tym większa skuteczność działania. Natomiast należy pamiętać o tym aby nie aplikować go w pełnym słońcu i na rozgrzane powierzchnie, przynajmniej ja od zawsze się tego trzymam.

Opublikowano

MatthewG, miałem okazję się zdziwić przy nakładaniu na leciutko ciepłą powierzchnię. Temp otoczenia ok 12*C, autem przejechałem może 6 km po mieście i jak psikałem Tugą na przedni błotnik, to po ok 3 minutach zaczęła zasychać (cały czas leżakowania, a nawet wcześniej auto stało w cieniu) :? Także radzę uważać nawet na lekko nagrzane powierzchnie.

Co do samej skuteczności to przy tej temperaturze to jedna wielka kicha, prawie w ogóle nie krwawiło (przednie klocki dbają o to żeby było dużo pyłu) :thumbdown:

Opublikowano

Nakładane przy 10*C-tuga. Trochę zaschła ale krwawić krwawiła głównie na przednich kołach z tyłu klocki mniej syfią to nie krwawiło prawie nic ale i tak następny będzie tenzi prix który krwawi praktycznie od razu.

Ox5G7N3.jpg

Opublikowano
Dziś przetestowałem Iron Off V3 i AngelWax Revelation na bardzo zanieczyszczonych felgach.

Niestety z pośpiechu nie zrobiłem zdjęć efektu końcowego i zrobiłem bardzo zamazane zdjęcie felgi po aplikacji Iron Off, więc wrzucam foto działania AngelWax.

Felgi przed aplikacją AngelWax :

73560e9558cb6e68m.jpg

Krwawienie :

9c09886af4b4ce58m.jpg

A tutaj Iron Off na innych felgach, delikatnie zapylone :

22ded8e86553e182m.jpg

Osobiście obydwa preparaty bardzo dobrze się sprawdziły, na bardzo zanieczyszczonych felgach efekty były prawie takie same. Krwawienie lepsze ma AngelWax, Iron Off ciut gorsze, ale efekty końcowe prawie takie same.

Osobiście wole stosować AngelWax dlatego, że nie jest dużo droższy od Iron Off a na wielki plus zasługuje też zapach w czasie aplikacji AngelWex. Przyjemny zapach wiśni, Iron Off pachnie bardzo paskudnie.

Hej :) Jak byś ocenił przydatność AngelWaxa do deironizacji karoserii? Pytam w kontekście konsystencji środka.

Opublikowano

A ja dziś kupiłem czerwoną tugę. fele mocno zapuszczone, wgryziony pył z klocków. krwawienia nie zaobserwowałem, ale po chwili pędzelkowania poszło wszystko. Ja jestem zadowolony. nie wiem jak tenzi prix bo nie miałem okazji używać. Iron X mam na lakier bo nie wiem czy tuga ma takie samo zastosowanie

Opublikowano

a tego to nie wiedziałem. Ze jest kwasowa to wiem. na opakowaniu pisze wyraźnie. Zieloną kupię jak doprowadzę fele do ładu

-- 13 kwie 2015, o 17:51 --

czyli ta czerwona nie usunie mi wbitych cząsteczek metalu??

Opublikowano

Tugę z własnego doświadczenia raczej bym odpuścił, bo przy niskich temperaturach średnio to chce działać, poza tym do lakieru średnio się nadaje z powodu żelowej konsystencji

Opublikowano

Czy ja wiem czy taka żelowa... jak mi polecał w sklepie to odradzał prixa bo jest strasznie leisty

Opublikowano

Jest żelowa, jak ostatnio robiłem nią karoserię to myślałem, że mnie trafi, bo bardzo punktowo to leci i trzeba psikać i psikać żeby dokładnie pokryć powierzchnię

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na fele szukam czegoś w żelu (felgi baaaardzo zapuszczone) ale jeśli jest tak jak pisze Procent to może warto spróbować z tugą.

Opublikowano

No ok, ale to nie są środki do wąchania, tylko mają działać ;) A Tuga oprócz tego, że działa bardzo fajnie, to ma najlepszą cenę na rynku.