Barticf Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Czy jeszcze ktoś z Was podziela to zdanie,że jakość Tugi spadła, bo nie wiem czy w końcu zamawiać Też właśnie chciał bym zamówić coś tańszego krwawiącego tylko do felg i właśnie byłem chętny na zakup tugi a tu niestety takie komentarze
impex Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 To jest oczywiste, ze jaka cena taka jakość, ale nie tylko ja zauważam spadek jakości-porównując do obecnych wersji.
adisan82 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 osobiscie uzywalem tenzi - bylo ok, chociaz ciezkiego zapieczonego s..fu nie usunie wutrha widzialem w akcji w ASO wygladalo dobrze osobiscie zakupilem IRON.X i jest naprawde mega dobrze
maciek-drummer Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zdecydowałem się jednak na zakup TENZI PRIX, mam jeszcze trochę Iron Off, Tuge odpuściłem. Mam takie pytanie czy użycie Prixa przy temperaturze około 10 może negatywnie wpływać na jego działanie?
luq92 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Raczej nie. Ostatnio bawiłem się nim chyba jeszcze w niższej temperaturze i działał dobrze.
MatthewG Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Aczkolwiek pewna teoria głosi, że im wyższa temperatura tym większa skuteczność działania. Natomiast należy pamiętać o tym aby nie aplikować go w pełnym słońcu i na rozgrzane powierzchnie, przynajmniej ja od zawsze się tego trzymam.
kandy Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 MatthewG, miałem okazję się zdziwić przy nakładaniu na leciutko ciepłą powierzchnię. Temp otoczenia ok 12*C, autem przejechałem może 6 km po mieście i jak psikałem Tugą na przedni błotnik, to po ok 3 minutach zaczęła zasychać (cały czas leżakowania, a nawet wcześniej auto stało w cieniu) Także radzę uważać nawet na lekko nagrzane powierzchnie. Co do samej skuteczności to przy tej temperaturze to jedna wielka kicha, prawie w ogóle nie krwawiło (przednie klocki dbają o to żeby było dużo pyłu)
MatthewG Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Dlatego właśnie o tym wspomniałem A na dodatek Tuga jest w formie żelu o ile dobrze pamiętam.
mario704 Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Nakładane przy 10*C-tuga. Trochę zaschła ale krwawić krwawiła głównie na przednich kołach z tyłu klocki mniej syfią to nie krwawiło prawie nic ale i tak następny będzie tenzi prix który krwawi praktycznie od razu.
wiggly Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Dziś przetestowałem Iron Off V3 i AngelWax Revelation na bardzo zanieczyszczonych felgach.Niestety z pośpiechu nie zrobiłem zdjęć efektu końcowego i zrobiłem bardzo zamazane zdjęcie felgi po aplikacji Iron Off, więc wrzucam foto działania AngelWax. Felgi przed aplikacją AngelWax : Krwawienie : A tutaj Iron Off na innych felgach, delikatnie zapylone : Osobiście obydwa preparaty bardzo dobrze się sprawdziły, na bardzo zanieczyszczonych felgach efekty były prawie takie same. Krwawienie lepsze ma AngelWax, Iron Off ciut gorsze, ale efekty końcowe prawie takie same. Osobiście wole stosować AngelWax dlatego, że nie jest dużo droższy od Iron Off a na wielki plus zasługuje też zapach w czasie aplikacji AngelWex. Przyjemny zapach wiśni, Iron Off pachnie bardzo paskudnie. Hej Jak byś ocenił przydatność AngelWaxa do deironizacji karoserii? Pytam w kontekście konsystencji środka.
Procent Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 A ja dziś kupiłem czerwoną tugę. fele mocno zapuszczone, wgryziony pył z klocków. krwawienia nie zaobserwowałem, ale po chwili pędzelkowania poszło wszystko. Ja jestem zadowolony. nie wiem jak tenzi prix bo nie miałem okazji używać. Iron X mam na lakier bo nie wiem czy tuga ma takie samo zastosowanie
grzybu Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ta czerwona to zdaje się nie krawawi i jest kwasowa, więc za często bym jej nie używał.
Procent Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 a tego to nie wiedziałem. Ze jest kwasowa to wiem. na opakowaniu pisze wyraźnie. Zieloną kupię jak doprowadzę fele do ładu -- 13 kwie 2015, o 17:51 -- czyli ta czerwona nie usunie mi wbitych cząsteczek metalu??
kandy Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Tugę z własnego doświadczenia raczej bym odpuścił, bo przy niskich temperaturach średnio to chce działać, poza tym do lakieru średnio się nadaje z powodu żelowej konsystencji
Procent Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Czy ja wiem czy taka żelowa... jak mi polecał w sklepie to odradzał prixa bo jest strasznie leisty
kandy Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Jest żelowa, jak ostatnio robiłem nią karoserię to myślałem, że mnie trafi, bo bardzo punktowo to leci i trzeba psikać i psikać żeby dokładnie pokryć powierzchnię
Salix Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Na fele szukam czegoś w żelu (felgi baaaardzo zapuszczone) ale jeśli jest tak jak pisze Procent to może warto spróbować z tugą.
viechooo Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Z czystym sumieniem od siebie mogę polecić firmę ADBL - Wheel Warrior i Vampire. Tutaj masz test http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?f=241&t=23204
Maciej WTN Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zapraszam do mojego testu: viewtopic.php?f=230&p=566505#p566505
maniek860824 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Tuga robi robotę - krwawi konkretnie
dam18 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 To i ja coś dam. Tuga po 4 minutach.
mario704 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Najgorszy w tudze jest jej zapach jakby jakaś babcia trwałą na głowoe robiła aż się niedobrze robi
manio49 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 No ok, ale to nie są środki do wąchania, tylko mają działać A Tuga oprócz tego, że działa bardzo fajnie, to ma najlepszą cenę na rynku.
mario704 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Prix ma podobną w granicach 30 zł za litr a nadaje się też do karoserii i krwawi szybciej
fireman Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 mario704, i pachnie gorzej i szybciej zasycha.
Rekomendowane odpowiedzi