Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Generalnie z szarego i srebrnego mega Wow nie zrobisz bo nie wyciągniesz głębi nie wiadomo jakiej :)

Jak chcesz mieć dobry połysk -bo w takim wątku napisałeś swój post-proponuje butter wet wax-jak chcesz mniejszy nieco połysk a większą trwałość bierz natty'sa zainteresuj się jeszcze FK 1000P .

Jak masz jakieś małe ryski itp. żeby to troszkę uniewidocznić możesz zastosować np AG SRP-takie AIO z wypełniaczami i na to wosk-tylko że jak kładziesz wosk na inny środek to skracasz nieco jego trwałość ale rozumiem że korekty nie chcesz robić więc wybór należy do ciebie :),wybierz mniejsze zło dla Ciebie.

U mnie np. na Srp leży już prawie miesiąc natty's blue i ma się dobrze lecz czasem po myciu wspomagam go QD pro detailer od CG

Opublikowano

A więc wrzucimy AG SRP. Koleg Manio zainteresował mnie tym Soft99 Fusso Coat. Cena też całkiem przystępna

POORBOYS NATTYS WAX blue jest nieco tańszy i wyczytałem że równie dobry jak red ?

Opublikowano

Blue Velvet też ma być do ciemnych lakierów a na moim bardzo jasnym błękicie sprawdza się doskonale ;)

Opublikowano

To Nattys Red a Nattys Blue różni się czymś poza zapachem i kolorem ? :mrgreen:

Trzeba będzie zrobić w takim razie porównanie .. :idea:

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć :)

Nie chcę zakładać nowego tematu, bo nie ma sensu. Przeczytałem trochę forum i mam mętlik w głowie co do wosku... Każdy ma różne zdanie dlatego ciężko mi wybrać. Szukam wosku do 200zł ale jeśli będzie jakiś lepszy i efekt będzie bardziej zauważalny, to powiedzmy do 300zł. Wosk chcę taki jak w tym temacie. Mam auto tylko i wyłącznie "weekendowe" więc nie zależy mi na jego trwałości tylko na wyglądzie. Ma być po prostu lustro ;) Wosk będzie nakładany na Prima Amigo. Z góry dzięki za odp :)

• Moderator
Opublikowano
Mam auto tylko i wyłącznie "weekendowe" więc nie zależy mi na jego trwałości tylko na wyglądzie. Ma być po prostu lustro

Zacznij od korekty lakieru.

Jeśli chodzi o wosk weź Z Carbon, z Amigo sprawdzi się bardzo dobrze.

Opublikowano
Cześć :)

Nie chcę zakładać nowego tematu, bo nie ma sensu. Przeczytałem trochę forum i mam mętlik w głowie co do wosku... Każdy ma różne zdanie dlatego ciężko mi wybrać. Szukam wosku do 200zł ale jeśli będzie jakiś lepszy i efekt będzie bardziej zauważalny, to powiedzmy do 300zł. Wosk chcę taki jak w tym temacie. Mam auto tylko i wyłącznie "weekendowe" więc nie zależy mi na jego trwałości tylko na wyglądzie. Ma być po prostu lustro ;) Wosk będzie nakładany na Prima Amigo. Z góry dzięki za odp :)

Ja bym proponował Soft99 King of Gloss, oczywiście po pełnej korekcie lub choćby przejechaniu auta czymś w rodzaju Koch Chemie Anihologram. Niech mnie koledzy wyprowadzą z błędu ale lepszy efekt da chyba HDC? Prima Amigo też oszukuje?

• Moderator
Opublikowano
Zacznij od korekty lakieru.

Jeśli chodzi o wosk weź Z Carbon, z Amigo sprawdzi się bardzo dobrze.

+1

Niech mnie koledzy wyprowadzą z błędu ale lepszy efekt da chyba HDC? Prima Amigo też oszukuje?

To baaardzo podobne produkty ale HDC o niebo lepiej pachnie :)

Opublikowano

Dzięki chłopaki! Pomogliście :) Wezmę tego Carbona w takim razie. Myślałem jeszcze nad pete's 53 i Victoria red ale chyba jednak Zymol to Zymol. Jeszcze złych opinii o nim nie słyszałem.

Opublikowano

ja przetestowalem rozne meguajersy, dodo, pb nattys red, bh itp

i ostatnio nalozylem zymol carbon na hdc - efekt najlepszy z wszystkiego co do tej pory kladlem