mario704 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Generalnie z szarego i srebrnego mega Wow nie zrobisz bo nie wyciągniesz głębi nie wiadomo jakiej Jak chcesz mieć dobry połysk -bo w takim wątku napisałeś swój post-proponuje butter wet wax-jak chcesz mniejszy nieco połysk a większą trwałość bierz natty'sa zainteresuj się jeszcze FK 1000P . Jak masz jakieś małe ryski itp. żeby to troszkę uniewidocznić możesz zastosować np AG SRP-takie AIO z wypełniaczami i na to wosk-tylko że jak kładziesz wosk na inny środek to skracasz nieco jego trwałość ale rozumiem że korekty nie chcesz robić więc wybór należy do ciebie ,wybierz mniejsze zło dla Ciebie. U mnie np. na Srp leży już prawie miesiąc natty's blue i ma się dobrze lecz czasem po myciu wspomagam go QD pro detailer od CG
manio49 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Fusso od Soft99 do jasnych lakierów zrobi robotę.
niron Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 A więc wrzucimy AG SRP. Koleg Manio zainteresował mnie tym Soft99 Fusso Coat. Cena też całkiem przystępna POORBOYS NATTYS WAX blue jest nieco tańszy i wyczytałem że równie dobry jak red ?
damian Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Wet look lepszy po Red. Blue bardziej przyciemnia lakier. Ja zostałem przy PB Red, a Blue poszedł na giełdę.
mario704 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Dziwne bo 90% ludzi twierdzi ze różnią sie tylko zapachem.:-)
rojass Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Blue Velvet też ma być do ciemnych lakierów a na moim bardzo jasnym błękicie sprawdza się doskonale
damian Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Ciekawe ile % z tych 90 miało oba woski, a ile tylko powiela przeczytaną opinie
piotto0 Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 To Nattys Red a Nattys Blue różni się czymś poza zapachem i kolorem ? Trzeba będzie zrobić w takim razie porównanie ..
damian Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Trzeba będzie zrobić w takim razie porównanie ..
majkel207kj Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2014 a próbował, może ktoś tutaj taką kanapkę: http://www.autopiaforums.com/forums/det ... aleen.html
mario704 Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Ja teraz spróbowałem cherry glaze i na to butter wet wax.Efekt śwetny ,zobaczymy jak długo poleży
mateuszk Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 mario704, próbowałeś BWW nakładać maszynowo ?
mario704 Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Nie,tylko ręcznie niestety ;-)
Mldlbn Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Cześć Nie chcę zakładać nowego tematu, bo nie ma sensu. Przeczytałem trochę forum i mam mętlik w głowie co do wosku... Każdy ma różne zdanie dlatego ciężko mi wybrać. Szukam wosku do 200zł ale jeśli będzie jakiś lepszy i efekt będzie bardziej zauważalny, to powiedzmy do 300zł. Wosk chcę taki jak w tym temacie. Mam auto tylko i wyłącznie "weekendowe" więc nie zależy mi na jego trwałości tylko na wyglądzie. Ma być po prostu lustro Wosk będzie nakładany na Prima Amigo. Z góry dzięki za odp
Moderator psemo Opublikowano 17 Października 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Mam auto tylko i wyłącznie "weekendowe" więc nie zależy mi na jego trwałości tylko na wyglądzie. Ma być po prostu lustro Zacznij od korekty lakieru. Jeśli chodzi o wosk weź Z Carbon, z Amigo sprawdzi się bardzo dobrze.
spinball_69 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Cześć Nie chcę zakładać nowego tematu, bo nie ma sensu. Przeczytałem trochę forum i mam mętlik w głowie co do wosku... Każdy ma różne zdanie dlatego ciężko mi wybrać. Szukam wosku do 200zł ale jeśli będzie jakiś lepszy i efekt będzie bardziej zauważalny, to powiedzmy do 300zł. Wosk chcę taki jak w tym temacie. Mam auto tylko i wyłącznie "weekendowe" więc nie zależy mi na jego trwałości tylko na wyglądzie. Ma być po prostu lustro Wosk będzie nakładany na Prima Amigo. Z góry dzięki za odp Ja bym proponował Soft99 King of Gloss, oczywiście po pełnej korekcie lub choćby przejechaniu auta czymś w rodzaju Koch Chemie Anihologram. Niech mnie koledzy wyprowadzą z błędu ale lepszy efekt da chyba HDC? Prima Amigo też oszukuje?
Moderator Eryczek Opublikowano 17 Października 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Zacznij od korekty lakieru. Jeśli chodzi o wosk weź Z Carbon, z Amigo sprawdzi się bardzo dobrze. +1 Niech mnie koledzy wyprowadzą z błędu ale lepszy efekt da chyba HDC? Prima Amigo też oszukuje? To baaardzo podobne produkty ale HDC o niebo lepiej pachnie
spinball_69 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Dzięki Eryczek Jeśli dociera się je podobnie to może się kiedyś skuszę na zestaw HDC+Carbon lub Glasur
Mldlbn Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Dzięki chłopaki! Pomogliście Wezmę tego Carbona w takim razie. Myślałem jeszcze nad pete's 53 i Victoria red ale chyba jednak Zymol to Zymol. Jeszcze złych opinii o nim nie słyszałem.
atvmmz Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Ogólnie z HDC dużo lepiej się pracuje.
Lazer Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 ja przetestowalem rozne meguajersy, dodo, pb nattys red, bh itp i ostatnio nalozylem zymol carbon na hdc - efekt najlepszy z wszystkiego co do tej pory kladlem
MatthewG Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Robiłem kiedyś test na białym lakierze. Zymol HDC z jednej strony, a z drugiej Prima Amigo. Biały był bardziej żółty po stronie Z.
Mldlbn Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 MatthewG, Tzn? który produkt Twoim zdaniem lepiej wyszedł?
Moderator psemo Opublikowano 17 Października 2014 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Biały był bardziej żółty po stronie Z Po czekoladzie często są plamy
MatthewG Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2014 Moim zdaniem Zymol.
Rekomendowane odpowiedzi