SzymonVWGolf Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2016 Ok, dzięki za info. dojdą gadzety to się pochwale jak wyszły mi modyfikacje
ARTurde Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2016 jaki sens kupować Marolexa za 60 +dysze+filce Pierwszą kupiłem epokę, podobnie jak Ty myślałem sobie: po co przerabiać, kombinować, sztukować, dziurawić, rzeźbić... Chciałem: wlać pianę, dolać wodę i pianować , a nie zastanawiać się czy przerobiony opryskiwacz będzie działać jak fabryczna pianownica? Niestety, 1,5 litra na kombi to zdecydowanie za mało, nie ma mowy, żeby je porządnie opienić, dlatego kupiłem Marolexa 3000. Jedyna korzyść z Epoki, to organy do przeszczepu - dysza i uszczelka, których z tego co czytam, nie trzeba strugać jak tych z glorii. Uszczelka sprawdza się bardzo dobrze, w przeciwieństwie do marolexowych oringów nie przepuszcza filców, dzięki czemu nie zapycha się dysza, a co za tym idzie - nie potrzeba żadnych sitek. Jedyne co rzeźbiłem to filce, 60 sztuk za 5 złotych z OBI - sprawdzają się idealnie. Podsumowując, Marolex to same zalety: 2,5 litra, większe ciśnienie, brak ciągłego pompowania... Dlatego, TYLKO MAROLEX 3000! Pozdrawiam - Artur
michulek Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2016 Panowie nic nie trzeba piłować u mnie weszła trochę na siłe, ale teraz nie ma problemu juz z wyciągnięciem i zamienieniem na inna ilośc filców czyli inny kolor wkładki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
SzymonVWGolf Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Czyli z taką dyszą epoki http://photos05.redcart.pl/templates/images/thumb/7903/0/0/pl/0/templates/images/products/7903/c66a900bd13672ad0153e0e2910ed5b7.jpg już nic nie trzeba rzeźbić i pasuje do marolexa?
michulek Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Ja pisałem o filcach ze nie trzeba piłować , a dysze mam teejet Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ARTurde Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 SzymonVWGolf, Twoje zdjęcie - to nie jest dysza z pianownicy, nie jestem pewien, ale chyba jest to końcówka do opryskiwacza. Dysza i uszczelka z Epoki.
SzymonVWGolf Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Ja do marolexa 3000 ml + lanca, kupuje dysze taką http://carok.pl/sklep/zdjecia/1584.jpg oraz wkładki z filcami http://carok.pl/sklep/zdjecia/1949.jpg i wtedy otrzymam tą zaj3bistą pianownice od marolexa ?
ARTurde Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Wystarczy dysza - TEEJET, nie potrzebujesz tych kolorowych plastików/wkładek. Do dyszy, filce i uszczelka, szeroka à la podkładka, dzięki temu filce pozostają na swoim miejscu i nie zatykaja teejet'a. Robisz dziurkę w rurce i pianownica gotowa.
SzymonVWGolf Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Wystarczy dysza - TEEJET, nie potrzebujesz tych kolorowych plastików/wkładek. Do dyszy, filce i uszczelka, szeroka à la podkładka, dzięki temu filce pozostają na swoim miejscu i nie zatykaja teejet'a. Robisz dziurkę w rurce i pianownica gotowa. tzn nie potrzebuje plastików, tylko same filce? prośba, jak możesz zrób foto tej szerokiej uszczelki, jakiego to ma być typu
Moderator Domel Opublikowano 4 Czerwca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 Dysza i uszczelka z Epoki. http://i.imgur.com/VrXvokB.jpg LOL. Dokladnie ta dysza z Epoki, wypadla mi i wleciala to studzienki sciekowej na myjni bezdotykowej, scena jak z kreskowki albo komedi wpadek...pieknie potoczyla sie do zbiornika pod autem... Dlatego jakby ktos mial na zbyciu to chetnie odkupie
ARTurde Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 tzn nie potrzebuje plastików, tylko same filce? Zgadza się, same filce, umieszczasz je w lancy. prośba, jak możesz zrób foto tej szerokiej uszczelki, jakiego to ma być typu Zdjęcie już masz, sprawdź wyżej, post o 12:44.
marco80 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 LOL. Dokladnie ta dysza z Epoki, wypadla mi i wleciala to studzienki sciekowej na myjni bezdotykowej, scena jak z kreskowki albo komedi wpadek...pieknie potoczyla sie do zbiornika pod autem... Dlatego jakby ktos mial na zbyciu to chetnie odkupie Nie wiem jaki ta dysza ma wydatek ale jak chcesz to mam niebieską (1,15 l/min)org z marolexa bo używam czerwonej
Moderator Domel Opublikowano 4 Czerwca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 645896 Nie wiem jaki ta dysza ma wydatek ale jak chcesz to mam niebieską (1,15 l/min)org z marolexa bo używam czerwonej Zle sie wyrazilem. Dysze mam rozne z zestawow naprawczych marolexa. Ja stracilem cala ta czarna nakretka.
marco80 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 To też mam bo przecież jedna była przy lancy a jedna przy opryskiwaczu,
SzymonVWGolf Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 ARTurde, wielki dzięki Dodane po 8 godzinach 1 minucie 25 sekundach: Czy te wkładki http://shiningcar.pl/environment/cache/ ... d3a1b0.jpg będą równie dobrze działały jak te od glorii ? a druga sprawa, czy w tych 3 plastikowych wkładkach http://autonablask.pl/wp-content/upload ... i-FM50.jpg są te filce które mógłbym wykorzystać? Bo ciężko znaleźć sklep w którym kupie dysze teejet i same filce do glorii, ahh
marco80 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Domel, Jak chcesz to podjedź do mnie daleko nie masz,oddam Ci to za free SzymonVWGolf, Mam takie filce nawet kupowałem w tym samym miejscu i są ok-opryskiwacz marolex 3000- jednak kupując komplet wkładek filców masz wiecej, wkladki mają odpowiednio 2,3,4 filce w każdej
SzymonVWGolf Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 marco80, czyli spokojnie mogę kupić zestaw tych 3 plastikowych wkładek do Glorii [niebieska, czerwona i czarna] i tam już są w środku filce? No to chyba bardziej się opłaca kupić te wkładki za ok 15zł i mieć 9szt filców zamiast za tą samą cenę kupić osobno 4 filce
marco80 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 SzymonVWGolf, Bardziej się opłaca ale ja wtedy o tym nie wiedziałem
harylog Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2016 Witam. Poobserwowałem trochę ten wątek i zdecydowałem się na zakupu marolexa 3000+lanca 15+wkłady Gloria (3 kolory)+dysza TeeJet110. Czy udało się może komuś znaleźć sklep gdzie byłoby na stanie wszystko razem? Wiadomo, obniżenie kosztów dostawy.
SzymonVWGolf Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2016 Dzięki wszystkim którzy udzielali się w tym temacie aby mi pomóc skompletować rzeczy potrzebne do moda marolaxa. Zakupiłem właśnie marolexa 3000 + lanca, dysza i wkładki [filcami], teraz tylko czekam z niecierpliwością na paczuszkę
patys Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 Jak ktoś szuka to mogę sprzedać Marolex 3000+3 dysze marolex+filce z gąbki montażowej (różne grubości,duża ilość)+k2 active foam ubyło może 250ml jak coś to priv
SzymonVWGolf Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 Na stronie sklepu polishangel jest dostępna dysza teejet oraz wkładki do glori [3kolory], do mnie właśnie dotarła paczka i zaraz trzeba odebrać ja z paczkomatu. W poniedziałek rano zamówione a dzisiaj o 12 już paczka jest, szybko i sprawnie, to lubie. Teraz czekam tylko na marolexa
cianek Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 Możesz podesłać linka do tych rzeczy w sklepie bo nie mogę znaleźć :-/
SzymonVWGolf Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... topni.html http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... -fm50.html przesyłka odebrana, koszt dyszy, wkładek i przesyłki [paczkomatu] - 32zł
Krzysztof a4 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Witam panowie mam problem z marolex 2000 . cześći marolex + lanca 15 cm + wkładki gloria +dysza teejet szara +gąbka ze zmywaka Problem to zacinanie się pianownicy (przestaje opryskiwać) pomaga uderzenie. i kiepska piana (może to wina piany wyrób firmy wesco) Ma ktoś jakiś pomysł
Rekomendowane odpowiedzi