rudi0018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 @rygryss a jesteś w stanie zrobić test pH przy stężeniu 1:30? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 @rudi0018 max ph9 i tak polecam https://www.youtube.com/watch?v=KhAkDga8YEY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 @rygryss dzięki a jest jakiś produkt który ma neutralne pH? I jest bezpieczny dla felg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaszek96 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 @rudi0018 A to UWC jest niebezpieczny dla felg ? To że ma on 9 czy 10 nie oznacza, że ci tą felge zje. Co innego jeśli mówimy o felgach, które mają polerowane ranty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 @rudi0018 , śmiało możesz latać po felgach nawet z polerowanymi rantami, mam takie na stanie i nic się nie dzieje (nawet lakier na samochodzie nim myłem) bardziej obawiałbym się ph w stronę kwasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 @rudi0018, bez jaj z takimi pytaniami. Coś czuję, że jak będziesz podążał taką ścieżką, to szybko bana wyłapiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 @Michał126 za to, że zapytałem, który płyn ma neutralne pH? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 2 godziny temu, rudi0018 napisał: a jest jakiś produkt który ma neutralne pH deirony z reguły mają neutralne, ale i tak wolę UWC... deiron moim zdaniem jest typowy na lotną rdzę, a UWC myje syćko elegancko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał126 Opublikowano 11 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 @rudi0018, za pytania, na które odpowiedź padła, bez kozery powiem, setki razy Poza tym pH produktu (jakiegokolwiek) to zaledwie wierzchołek góry lodowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 @rygryss czytałem post kolegi @rudi0018 wczoraj wieczorem, dziś rano powiadomienie z YT: nowy film użykownika rygryss "test ph". Dobry jesteś Żeby nie było spamu: sam do bieżącego mycia używam UWC 1:20 i korzystam z deirona raz do roku, gdy zdejmuję koła przy zmianie na zimowe/letnie i doczyszczam. Przy czym ważna jest częstotliwość mycia, a staram się, by auto było co te dwa tygodnie umyte dokładnie. A teraz jak mam dach nad głową i za LSP służą mi qd-ki wszelkiej maści, to nawet i co tydzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 1 godzinę temu, Mumins napisał: wczoraj wieczorem, dziś rano powiadomienie z YT: nowy film użykownika rygryss "test ph". nuda na pokładzie, pogoda nie rozpieszcza i tego ten.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudi0018 Opublikowano 12 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 @rygryss dzięki za szybkie porównanie wybór padnie na exede i dziękuje wszystkim za pomoc w wyborze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 12 Grudnia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2018 Ktoś już ma nowy produkt od 4Detailer - Principal Wheel Cleaner ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mumins Opublikowano 13 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 14 godzin temu, Domel napisał: Ktoś już ma nowy produkt od 4Detailer - Principal Wheel Cleaner ?? Ja dostałem w ramach nagrody w konkursie na FB już dawno temu. Nawet nie wiedziałem, że jest nowy. Nie testowałem go jakoś szczególnie, także ciężko mi się wypowiedzieć - zrobił co miał zrobić i nie drażnił nochala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 13 Grudnia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2018 Godzinę temu, Mumins napisał: Ja dostałem w ramach nagrody w konkursie na FB już dawno temu. Nawet nie wiedziałem, że jest nowy. Nie testowałem go jakoś szczególnie, także ciężko mi się wypowiedzieć - zrobił co miał zrobić i nie drażnił nochala aha no to moze nie jest nowy ale przespałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekDriver Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Witam Panowie uważacie że Car Pro Iron X będzie dobrym wyborem do mycia codzienniego felgi z zewnatrz i wewnetrzne czesci felg (zabezpieczone ceramika) czy ze wzgledu ze jest deironizer glownie stosowac tylko czasami kiedy zabrudzenie jest już dosyć spore ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Uważam że to przerost formy nad treścią. UWC sobie kup na codzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Birkhof Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Witam Panowie uważacie że Car Pro Iron X będzie dobrym wyborem do mycia codzienniego felgi z zewnatrz i wewnetrzne czesci felg (zabezpieczone ceramika) czy ze wzgledu ze jest deironizer glownie stosowac tylko czasami kiedy zabrudzenie jest już dosyć spore ?Nie ma sensu. Chociażby ze względu na walory zapachowe. Do codziennego z ceramika wystarczy nawet szamponWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 26 Grudnia 2018 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Godzinę temu, PiotrekDriver napisał: Car Pro Iron X Jak Cie stać to why not w MRC jest fajna promocja teraz na niego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekDriver Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Powiem tak, kupiłem go właśnie na MrC. Za 35zł , i cp perl tez za 35zl bo fajna promocje zrobili Czyli iron wychodzi praktycznie za tyle za ile mamy krwawiacego sonaxa ;). Wiadomo ironka bede uzywal moze raz w miesiacu czy dobrze oczyscic metalu a tak to glownie aktywna piana lub szampon 0ph Ale po zimie ironek chyba idealnie zadziala Myslicie ze smialo mozna go psiknąc na lakier z ceramiką ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADZIA Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 25 minut temu, PiotrekDriver napisał: szampon 0ph kwasem solnym nie polecam, chciałeś chyba napisać neutralne ph Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekDriver Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 zgadza sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 1 godzinę temu, PiotrekDriver napisał: Powiem tak, kupiłem go właśnie na MrC. Za 35zł , i cp perl tez za 35zl bo fajna promocje zrobili Czyli iron wychodzi praktycznie za tyle za ile mamy krwawiacego sonaxa ;). Wiadomo ironka bede uzywal moze raz w miesiacu czy dobrze oczyscic metalu a tak to glownie aktywna piana lub szampon 0ph Ale po zimie ironek chyba idealnie zadziala Myslicie ze smialo mozna go psiknąc na lakier z ceramiką ? Broń cię panie na ceramikę. Zje ją... Po co kładłeś powłokę na lakier/felgi...? Do czego służą produkty typy deironizer? I już masz odpowiedź. Nie trzeba szukać rad które wynikają ze znajomości produktów i logicznego myślenia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekDriver Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Ceramike kladlem po to aby chronic autko przed chemia zeby ladnie sie swiecilo i ulatwilo czyszczenie rozumiem ze to byl sarkazm i to ze ironx ma neutralne ph, rozumiem ze na ceramike smialo mozna prysnac :)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 27 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2018 12 godzin temu, PiotrekDriver napisał: Ceramike kladlem po to aby chronic autko przed chemia zeby ladnie sie swiecilo i ulatwilo czyszczenie rozumiem ze to byl sarkazm i to ze ironx ma neutralne ph, rozumiem ze na ceramike smialo mozna prysnac :)? Można. Ale mimo wszystko felgi to ja bym mył cleanerem (raz na 2-3 tyg) a nie deironizerem. A jeżeli częściej to samym szamponem. Deironizer to drogi produkt a czy zauważalnie lepiej doczyscisz zabezpieczoną felgę deironem, szamponem czy cleanerem jeżeli będziesz to robił regularnie? Wg. mnie jak myjesz raz na tydzień to szampon wystarczy, raz na miesiąc cleaner. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi