Degustator Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 A czym te felgi różnią się od innych, że nie możesz użyć środków opisanych w tym temacie? Wybacz, ale dopiero zaczynam przygodę z detalingiem i kompletuję swój zestaw korzystając z rad na forum. A, że narazie jestem zielony w tym temacie to chciałem się upewnić jaki środek byłby najlepszy do regularnego czyszczenia owych felg na zdjęciu tak aby ich przez przypadek nie uszkodzić. VALETpro BILBERRY SAFE WHEEL CLEANER nadałby się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 A czym te felgi różnią się od innych, że nie możesz użyć środków opisanych w tym temacie? Wybacz, ale dopiero zaczynam przygodę z detalingiem i kompletuję swój zestaw korzystając z rad na forum. A, że narazie jestem zielony w tym temacie to chciałem się upewnić jaki środek byłby najlepszy do regularnego czyszczenia owych felg na zdjęciu tak aby ich przez przypadek nie uszkodzić. VALETpro BILBERRY SAFE WHEEL CLEANER nadałby się? Do regularnej pielęgnacji jak najbardziej się nada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stepien Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 A czym te felgi różnią się od innych, że nie możesz użyć środków opisanych w tym temacie? Wybacz, ale dopiero zaczynam przygodę z detalingiem i kompletuję swój zestaw korzystając z rad na forum. A, że narazie jestem zielony w tym temacie to chciałem się upewnić jaki środek byłby najlepszy do regularnego czyszczenia owych felg na zdjęciu tak aby ich przez przypadek nie uszkodzić. VALETpro BILBERRY SAFE WHEEL CLEANER nadałby się? Do regularnej pielęgnacji jak najbardziej się nada. Czy Valet można używać do felg na których leży fk? Ewentualnie w jakim rozcieńczeniu żeby nie zmyć wosku. Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek89 Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 A czym te felgi różnią się od innych, że nie możesz użyć środków opisanych w tym temacie? Wybacz, ale dopiero zaczynam przygodę z detalingiem i kompletuję swój zestaw korzystając z rad na forum. A, że narazie jestem zielony w tym temacie to chciałem się upewnić jaki środek byłby najlepszy do regularnego czyszczenia owych felg na zdjęciu tak aby ich przez przypadek nie uszkodzić. VALETpro BILBERRY SAFE WHEEL CLEANER nadałby się? Albo zielona TUGA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theOne Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 No wlasnie do tej pory doswiadczenie mak tylko z budzetowcami atack i roton k2 (krwawi krwawi ) ale wlasnie czyszcze felgi i chcialbyn nalozyc wosk. Czym to myc pozniej? Wymieniona wyzej zielona tuga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 theOne, polecam bierz Tuge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Lee Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 theOne, Jak nalozysz na felgi wosk czy powłokę to staraj się myć jak najmniej inwazyjnymi środkami, na świeży wosk polecam resztki wody z szamponem, powinno dać radę. Jak brud będzie opony to użyj czegoś mocniejszego np tej Tugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NikTaki Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Kurka, wosk na felgach to ściema, w ogóle coraz bardziej przestaję wierzyć w woski. Rzeczywiście, jeden, dwa dni widać różnicę, ale robiłem już "testy" gdzie smarowałem tylko jedną felgę.... no i brudziła i czyściła się równie trudno jak i ta na czysto. Hmm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Kurka, wosk na felgach to ściema, w ogóle coraz bardziej przestaję wierzyć w woski. Rzeczywiście, jeden, dwa dni widać różnicę, ale robiłem już "testy" gdzie smarowałem tylko jedną felgę.... no i brudziła i czyściła się równie trudno jak i ta na czysto. Hmm. To nie ściema. Najwidoczniej, źle przygotowałeś felgę pod wosk albo użyłeś wosk, który nie nadaje się na felgi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simoooon97 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Ja używałem sonaxa extreeme i blooda od TK teraz kupiłem Zieloną Tugę i jestem jeszcze bardziej zadowolony bo domywa bardzo dobrze a jej cena jest bardzo atrakcyjna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1419 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Muszę przyznać ze blood od TK jest lepszy od Sonaxa. Chciałem kupić Tuge ale akurat nie bylo na stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieq1226 Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Kupiłem ostatnio K2 Roton dla moich felg. Podejrzewam, ze nikt ich wczesniej nie myl, ale tragedii nie ma. Niestety, z grubsza brud wyzarlo ale mocniejszy syf i pył został. Poza tym zbyt szybko w mojej opinii spływa. Czy TUGA będzie ok do porządnego "odszczurzenia" felg? Z opisów na forum cyba najbardziej mi przypadłą do gustu. Ewentualnie ADBL Vampire. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Jeśli jedna aplikacja nie pomogła , to robisz drugą, trzecią ... pędzelki, szczotki itd . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteksc Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Kupiłem ostatnio K2 Roton dla moich felg. Podejrzewam, ze nikt ich wczesniej nie myl, ale tragedii nie ma. Niestety, z grubsza brud wyzarlo ale mocniejszy syf i pył został. Poza tym zbyt szybko w mojej opinii spływa. Czy TUGA będzie ok do porządnego "odszczurzenia" felg? Z opisów na forum cyba najbardziej mi przypadłą do gustu. Ewentualnie ADBL Vampire. TUGA napewno szybko nie spływa i pył usunie cały. Co do mocniejszych zabrudzeń to przy pomocy szczotki do felg i pędzelków poradzi sobie bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gesiu_15 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Czy TUGA będzie ok do porządnego "odszczurzenia" felg? Z opisów na forum cyba najbardziej mi przypadłą do gustu.Ewentualnie ADBL Vampire. Tuga będzie dobrym wyborem Jeśli za 1 razem nie usuniesz brudu to za drugim napewno sobie poradzi , po 2-3 minutach najlepiej zruszyć pędzelkiem i będzie łatwiej usunąć syf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieq1226 Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 dzieki panowie tak myslalem ze tuga to dobry wybor po przeczytaniu forum. a powiedzcie mi jak w praktyce na tle TUGI wypada ADBL vampire? czy cena idzie za wyzsza jakoscia/wydajnoscia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piepia Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Do czestego czyszczenia polecam tuge bo wystarcza w zupelnosci i niska cena nie oznacza nizszej jakosci Vampire jest dosc drogi i uzywam go wylacznie do wyjatkowych szczurow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteksc Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 dzieki panowie tak myslalem ze tuga to dobry wybor po przeczytaniu forum. a powiedzcie mi jak w praktyce na tle TUGI wypada ADBL vampire? czy cena idzie za wyzsza jakoscia/wydajnoscia? Tuga to bardzo dobra jakość przy niewielkiej cenie, do chlapania na co dzień naprawdę daję radę bo butelka 1L wystarczy Ci na długo. Co do ADBL nie mam zdania a sam jestem ciekaw może ktoś się wypowie czy warto tak dopłacać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magro297 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Teraz mam ADBL Vampire Liquid a wcześniej używałem Sonaxa. Vampire wydaje mi się lepszy, radzi sobie z bardzo brudnymi kołami i jest bardzo wydajny. Teraz zamówiłem Vampira w żelu zobaczymy jak on się będzie sprawował. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Panowie potrzebuje czegoś mega mocnego na felgi stalowe .Chodzi o to żeb spryskać,odczekać i spłukać kercherem.Zero szczotki itp.co polecacie? Czerwona tuga czy coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz89 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Ja uzywalem tugi zielonej i jestem zadowolony Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobbjack Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Tuga czerwona jest kwasowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario704 Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Bez różnicy ...zielona tuga rozkłada ręce.Felgi na handel od znajomego więc musi być moc i podejżewam że bez kwasu się nie obejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Góruś Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 mario704, Tenzi alux ma moc i jest tani Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viento Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Wheel Warrior od ADBL też powinien dać radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi