powalla Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2018 Na moje tylko ten stozkowy ksztalt je odroznia od normalnych padow DA. Dopiero pady nat swap to niby jakies mieknace podczas pracy ... na one step jakis? Tyle ze to na autko potrzeba bylo z 5 lub nawet na kazdy element po jednej , no chyba ze szybko twardnieja i mozna co drugi element juz nia dzialac jak nowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo15005 Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Koledzy, 3m karbowany zolty przyda sie do czegos? Z jaka pasta mozna uzyc te gabki i jaki efekt do uzyskania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 W dniu 30.06.2018 o 14:01, powalla napisał: Na moje tylko ten stozkowy ksztalt je odroznia od normalnych padow DA. Dopiero pady nat swap to niby jakies mieknace podczas pracy ... na one step jakis? Tyle ze to na autko potrzeba bylo z 5 lub nawet na kazdy element po jednej , no chyba ze szybko twardnieja i mozna co drugi element juz nia dzialac jak nowa? Podłącze się do pytania. Jak pracować tą gąbką? Na każdy element nowa? Jakoś nie umiem tym pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkeolowy Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Osobiście mi SWAP nie podszedł.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Nie kupiłem jej , bo sobie tak myślę ... lecę maskę , dzielę ją na 6 części i teraz mam 6 padów kupić , czy np. kupuję tyko 2 sztuki i po zrobieniu części nr2 maski pierwszy pad już będzie znów "twardy" i mogę pierwszym padem robić część 3? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 17 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2018 trafiłem na dosyć fajne zestawienie padów, może się komuś przyda, link: 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 21 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Kto testował gąbki od Koch chemie? Zwlaszcza Koch Antihologram orange pad? Compression resistance: 8. Abrasiveness: 5 http://www.koch-chemie.de/en/Accessories/Polishing_pads,_backing_plates_and_sanding_media/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alfa47 Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 @ghost Robiliśmy na żółtych, kilka aut na One Step i dobrze wycina z żółta pastą też kocha, ale w zależności od lakieru to zostawiały holo... Ale według mnie dobra jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal90x Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Podpowie ktoś co zrobiłem, źle że pad mi się rozwalił w 2 dni. Jednego dnia robiłem dach tym padem i go wyprałem. Następnie robiłem kolejnego dnia maskę innego pojazdu i go umyłem tylko. Dziś przed polerka 2 błotnikow i zderzaka go zainpregnowalem i ruszyłem do zabawy. Gdy kończyłem 3 element to się rozlecial. Powinienem go częściej impregnowac? Nie przekraczałem 5 biegu na maszynie adbl roller 9mm. Docisk był raczej średni. Ile razy impregnowac pad przed każdym elementem? I czym go czyścić i jak często jak nie mam dostępu do sprężarki? Zawsze pierzecie pady po pracy czy wystarczy je umyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 26 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 @Michal90x impregnacja - w momencie rozpoczynania pracy. Potem już tylko czyścisz i dokładasz groszki. Kilka odpowiedzi na Twoje pytania znajdziesz tu, ja już obejrzałem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_Cuma Opublikowano 27 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2018 18 godzin temu, Michal90x napisał: Jednego dnia robiłem dach tym padem i go wyprałem. Następnie robiłem kolejnego dnia maskę innego pojazdu i go umyłem tylko. Plus doszła do tego temperatura z bp maszyny i poszło. Pad musi wyschnąć nawet kilka dni, potwierdzają się słowa Pawła Nowickiego jak i kolegów z forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr@sta Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Witajcie Padem przeleciałem dwie lampy i wrzuciłem do namoczenia na ok2h (nie miałem czasu na wrzucenie do pralki) a potem pranie z BJ. Czarny pad spta 80mm. Pad zakupiony w zeszłym roku i dopiero teraz użyty pierwszy raz. Czy to moja wina czy pad jest marnej jakości? Da się to naprawić czy kosz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slobek Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Panowie do cięcia lepsza będzie wełna z flexipads czy np. mikrofibra na twardej piance z DM? - ewentualnie co innego byście polecili do wycięcia głębokich rys (bez matowienia oczywiście) Dostałem informacje, że podobno pady od NAT i DM niczym się nie różnią - to prawda? Co powiecie o Flexipads Microfibre Finishing, ktoś używał i podzieli się opinią czy jest sens to kupować? Jest różnica w efekcie finishu między gąbką zwykłą a waflem? Co będzie najlepsze na One-Step, Menzerna 3in1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdroja0 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 U mnie sprawdza się: Na DA hybrydowe futro od Honey Combination (to pomarańczowe) Na rotacji dobrze mi się flexipads prowool. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghost Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2018 7 godzin temu, Slobek napisał: Dostałem informacje, że podobno pady od NAT i DM niczym się nie różnią - to prawda? Różnią np rozmiarami. Gąbki Detailing Mafia są wytwarzane przez NATa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slobek Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 W dniu 27.08.2018 o 14:53, Slobek napisał: Jest różnica w efekcie finishu między gąbką zwykłą a waflem? Co będzie najlepsze na One-Step, Menzerna 3in1? Prośba jeszcze o odpowiedź na te 2 pytanka - bardzo mi się to przyda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eidos71 Opublikowano 7 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2018 3 godziny temu, Slobek napisał: Jest różnica w efekcie finishu między gąbką zwykłą a waflem Od 27:02 - częściowo masz odpowiedź na Twoje pytanie. 3 godziny temu, Slobek napisał: Co będzie najlepsze na One-Step, Menzerna 3in1? To nie jest typowa pasta one step-owa, a bardziej AIO (chociaż ostatnio granica w nazewnictwie bardzo się zaciera). Typowa pasta one step to pasta, którą jednocześnie usuniesz nawet średnie rysy, wygładzisz te grubsze i pozostawisz bardzo dobre wykończenie, nie wymagające wykonywania finiszu - np. Scholl S20 Black. W przypadku pasty one step, efekt zależy m.in. od właściwego doboru pada do danej pasty i rodzaju lakieru. W Menzernie 3in1 jest jeszcze mieszanka wosków, co kwalifikuje ten produkt do grupy AIO. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 4 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Czy są tutaj użytkownicy padów rupesa pod DA 80/100mm ? Jak te pady się spisują np. z pastami sonaxa ? Ewentualnie czy polecacie inne pady stożkowe w rozmiarze 80/100 ?Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srookers Opublikowano 19 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Witam wszystkich, chciałbym przeprowadzić korektę lakieru w Oplu Astrze J z 2011 roku. Maszyna, którą posiadam to Adbl Roller. Pytanie do was, jakich padów potrzebuję by wykonać korektę na tym lakierze? Z tego co wiem Ople posiadają raczej miękkie lakiery ale jakie pady dobrać by efekt był zadawalający? Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 @srookers jakie masz wymagania dotyczące korekty? Jakie masz/planujesz kupić pasty? Jaki jest stan lakieru? Najlepiej wrzuć kilka zdjęć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiterG Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Sam mam obecnie astre j. Jaki lakier ? Stan lakieru ? Wrzuć fotkę. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaba Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 Jaki zestaw padów do rotacji i past polecacie na opla signum? Lakier czarny, zajechany, obecnie to z czarnego zrobił się szary. Pełno rys i swirlii od mycia szczotą. I ogólnie po ile sztuk danych padów kupić na tego typu auto? Może cięcie zacząć mikrofibrą albo futrem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gozdziu23 Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 5 minut temu, makaba napisał: Jaki zestaw padów do rotacji i past polecacie na opla signum? Lakier czarny, zajechany, obecnie to z czarnego zrobił się szary. Pełno rys i swirlii od mycia szczotą. I ogólnie po ile sztuk danych padów kupić na tego typu auto? Może cięcie zacząć mikrofibrą albo futrem? kup sobie zestaw flexipadow Bialy do ciecia 2 sztuki Pomaranoczowy 1 sztuka Zolty 1 sztuka i bedzie okej Pasty wedlug uznianai menzerna fg 400/2500/3500. Koch h8/antiholo. Sonax cutmax, ex04-06 Jak troche ogarnaisz temat to moze by zalatwila tez car pro clear cut na pomaranczowej gabce i potem wykonczyc. Ja osobiscie pewnie scial bym bialym flexi na h8 i wykonczyl menzerna 3500 ew. sonax ex04-06 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srookers Opublikowano 20 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2018 W dniu 20.10.2018 o 18:33, paperson napisał: @srookers jakie masz wymagania dotyczące korekty? Jakie masz/planujesz kupić pasty? Jaki jest stan lakieru? Najlepiej wrzuć kilka zdjęć. Chciałbym pozbyć się hologramów oraz drobnych rysek, ogólnie lakier raczej jest w dobrym stanie, jednak posiada też w kilku miejscach większe zarysowania/zmatowienia, nie jestem specjalistą ale raczej da się wyciągnąć prawie 100% Jutro rano zrobię zdjęcia i sami ocenicie o ile mogę Was o to prosić Posiadam pasty: SSR-1 i SSR-2 próbowałem walczyć ręcznie ale efekt był mizerny, dlatego postanowiłem kupić swoją pierwszą maszynę a dokładniej Adbl Roller`a. Do past, które posiadam chciałem dokupić Menzerne 400. Czy taki zestaw będzie odpowiedni? W dniu 20.10.2018 o 18:58, SylPio napisał: Sam mam obecnie astre j. Jaki lakier ? Stan lakieru ? Wrzuć fotkę. Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka Lakier "Karbongrau", ciężko coś uchwycić na zdjęciach ponieważ na lakierze leży jeszcze fusso coat a on w miarę dobrze maskuje drobne ryski i hologramy. Ogólnie lakier jest w dobrym stanie, posiada zarysowania, które starałem się uchwycić na zdjęciach. Ktoś coś doradzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strus Opublikowano 10 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2018 Chcę kupić ze 3 pady one-step'owe. Zastanawiam się nad pomarańczowym Royal Pads, żółtym Super Shine i pomarańczowym ADBL. Do tej pory nie maiłem padów one-step i bawiłem się padami NAT'a - białym, żółtym, czerwonym. Ktoś coś podpowie ? Pady pod DA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi