Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Administrator
Opublikowano

Polecam udać się do dowolnego marketu budowlanego jak Leroy Merlin,na dziale z ogrodnictwem można znaleźć pełen wybór wygodnych opryskiwaczy,w miare niedużych pieniądzach.

Opublikowano
Czyli bardziej się nadaje po całym procesie, po woskowaniu, jako super QD :)

To do glinki lepiej zwykłego QD megsa ?

Dokładnie najlepiej zostawić go sobie na koniec, np. po myciu samochodu przejechać SQD aby odświeżyć powierzchnie.

Do glinki będzie lepszy zwykły QD z megsa lub np. PB Spray & wipe dość ciekawa alternatywa za sensowne pieniądze.

Opublikowano
Polecam udać się do dowolnego marketu budowlanego jak Leroy Merlin,na dziale z ogrodnictwem można znaleźć pełen wybór wygodnych opryskiwaczy,w miare niedużych pieniądzach.

i tak trzeba zrobić, te po płynach do mycia szyb nie należą do niezawodnych i nie mają regulacji (atomizer) a nie chciałbym w trakcie prac szukać kolejnych płynów i wylewać ;)

Opublikowano

Phillip, nie, nie kupuj jej. Chyba nawet cena 40pln nie jest dostatecznym wyrównaniem wszelkich jej ułomności i niepraktyczności.

Opublikowano
Phillip, nie, nie kupuj jej. Chyba nawet cena 40pln nie jest dostatecznym wyrównaniem wszelkich jej ułomności i niepraktyczności.

Popieram w całej rozciągłości. Poza tym patrząc na jej budowę to nie wydaje mi się, żeby dało się tym w ogóle pracować na innej powierzchni niż maska samochodu.

Opublikowano

Poza tym jest bardzo słaba i obroty spadają do 0 nawet przy minimalnym nacisku ,chodzi jedynie mimośród. Modzik działa ;)

• Administrator
Opublikowano

Przeżywam zimowy kryzys i mam 100 milionów pomysłów na nowy LSP dla siebie :P A że sampler jest dosć tani to chyba wezme. Wiadomo że najlepiej robić wszystko produktami z jednej bajki,ale budżet chwilowo nie ten ;)

• Administrator
Opublikowano

No i zamówiłem,zobaczymy jak będzie,być może zamówie pełnowymiarowe opakowanie na lato. W kolejce jeszcze czekają Jetseal i Natty's Red ;)

Opublikowano

pady polishing i finishing bez problemu, nie wiem jak z cutting, czyli zielonym i pomarańczowym, jeszcze nie miałem okazji wystesować!

Opublikowano

Skoro te dwa dają radę to z resztą będzie podobnie... Julian, dzięki bardzo i leci pomógł...

Pozdrawiam

jak się tu daje pomógł ??

Opublikowano

Witam. Jestem nowy na forum, jeszcze poczatkujący ale zgłębiam powoli tajemnice datailingu :). Nie chcialem zakladac nowego tematu z taką błachostką także pomyslalem ze napisze tutaj.

Chcialbym na sezon skompletowac zestaw "na początek", raczej kosmetyki maguiar's.

Znalazlem w jednym z tematów coś takiego-

Szampon Gold Class

Smooth Surface Clay Kit

Ultimate Compound

Deep Crystal Step 2

Soft Foam Applicator Pad - aplikatory - min. 4 sztuki

Supreme Shine Microfiber - ściereczki z mikrofibry - min. 3-5 sztuk.

Mam w związku z tym zestawem trzy pytania.

1) Odnośnie Ulimate Compound, uzylem szukajki ale nie znalazlem za duzo informacji na ten temat. Na stronie Meguiar's napisane jest "środek do czyszczenia lakieru". I moje pytanie - Czy Smooth Surface Kit i szampon Gold Class nie przygotują wystarczająco lakieru pod dalsze czynności polerskie ? Jaki jest jest cel użycia tego specyfiku ? Z góry przpraszam za być może głupie pytanie, ale jeszcze nie jestem za bardzo wgłebiony w temat :).

2) Soft Foam Applicator Pad - Czy te gąbeczki nadają się do nakładania różnego rodzaju past i woskow, czy oprocz tego jeszcze spelaniają jakąś funkcję ?

3) Deep Crystal Step 2, czy tutaj chodzi o tą politure ? http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=268 ? Co oznacza w opisie produktu step 2. Nie moge czegoś takiego znaleźć na stronie maguiar's.

Z gory dziekuję za odpowiedzi. Za głupie pytania przepraszam raz jeszcze ;).

Pozdrawiam

Kociek

Opublikowano

Jarek, dzięki. pomógł może dawać tylko założyciel tematu, więc sorry;)

Jeśli chodzi o pady cutting, to wcale nie musi być tak, że będzie to idealnie działało! zauważyłem zmienność zachowania różnych past na padach o rzekomo podobnym stopniu ścierania. W miarę uniwersalny jest żółty pad cutting sonusa, moim zdaniem ok.

[ Dodano: 30 Styczeń 2010, 14:31 ]

I moje pytanie - Czy Smooth Surface Kit i szampon Gold Class nie przygotują wystarczająco lakieru pod dalsze czynności polerskie ? Jaki jest jest cel użycia tego specyfiku ? Z góry przpraszam za być może głupie pytanie, ale jeszcze nie jestem za bardzo wgłebiony w temat .

To UC jest środkiem do ręcznego polerowania lakieru - usuwa zmatowienia, drobne rysy. Poprzednie 2 produkty, tzn GC i SSK pomagaja pozbyć się grubego brudu i usunąć związane z powłoką zanieczyszczenia, jak żywicę czy asfalt. UC usuwa rysy.

2) Soft Foam Applicator Pad - Czy te gąbeczki nadają się do nakładania różnego rodzaju past i woskow, czy oprocz tego jeszcze spelaniają jakąś funkcję ?

właśnie taką jak napisałeś.

3) Deep Crystal Step 2, czy tutaj chodzi o tą politure ? http://www.meguiars.pl/sh...products_id=268 ? Co oznacza w opisie produktu step 2. Nie moge czegoś takiego znaleźć na stronie maguiar's.

to politura, nadaje lakierowi głębi, kładzie się ją pod wosk. Sprawdza się szczególnie na ciemnych lakierach. Pamiętaj, że w swoim zestawie nie uwzględniłeś woski, a DC2 nim nie jest! DC2 jest 2 dlatego, że stosuje się je po cleanerze, który jest 1, a przed woskiem, który jest 3.

Opublikowano
1) Odnośnie Ulimate Compound, uzylem szukajki ale nie znalazlem za duzo informacji na ten temat. Na stronie Meguiar's napisane jest "środek do czyszczenia lakieru". I moje pytanie - Czy Smooth Surface Kit i szampon Gold Class nie przygotują wystarczająco lakieru pod dalsze czynności polerskie ? Jaki jest jest cel użycia tego specyfiku ? Z góry przpraszam za być może głupie pytanie, ale jeszcze nie jestem za bardzo wgłebiony w temat :) .

UC jest produktem ściernym - glinka przygotuje lakier właśnie do użycia UC.

Nadają się do wszystkiego. Możesz ich użyć do plastików wew. i zew. , skór itp

3) Deep Crystal Step 2, czy tutaj chodzi o tą politure ? http://www.meguiars.pl/sh...products_id=268 ? Co oznacza w opisie produktu step 2. Nie moge czegoś takiego znaleźć na stronie maguiar's.

Tak o tą. Step 2 pozostał po starym systemie firmy w której skład wchodził także lekko ścierny Step 1 - cleaner, oraz sealant z dodatkiem carnauby jako Step 3.

Step 1 już nie jest sprzedawany więc i w sklepie zrezygnowano z tego oznaczenia.

Nie sugeruj się nazwą polish - nie ma on nic wspólnego ze środkiem ściernym/polerującym a oznacza politurę/odżywkę.

Brakuje wosku/sealanta w twoim zestawie.

[ Dodano: 30 Styczeń 2010, 14:32 ]

Za wolno pisałem - Julek był pierwszy :)

Opublikowano

julian, mam trochę małe pole manewru jeżeli chodzi o zakup, po prostu po przeanalizowaniu kilkunastu tematów do nauki wybrałem sobie właśnie te pasty, a znów te pady są ogólnie dostępne - w przeciwnym wypadku pytałbym o LakeCountry...

No chyba, że mam rozglądać się za padami Megsa?

PS. Ja naprawdę chciałem dać pomógł ;)

Opublikowano

mam pytanie.

posiadam SwirlX, dodo Lime Prime lite, DC2 , i na to pójdzie GC,

chcę uzyskać max trwałość, czy po SwirlX zastosować jeszcze dc2 lub dodo czy sam wosk??

Opublikowano
posiadam SwirlX, dodo Lime Prime lite, DC2 , i na to pójdzie GC,

chcę uzyskać max trwałość, czy po SwirlX zastosować jeszcze dc2 lub dodo czy sam wosk??

Dokładnie użyj tego w tej kolejności czyli SX, DJLPL, DC2 i GC.

Opublikowano

Łukasz, dzięki, nie wiem czy nie użyję #16, o wieeele trwalszy. ale coś z tym GC trzeba zrobić, przecież nie wywalę :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.