Łukasz Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Mogą być zwykłe butelki byleby w miarę sensownie rozpylacz działał, a nie lał wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 27 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 michallus, myślę że samemu specyfikowi to nie zaszkodzi, aby tobie się wygodnie z nim pracowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 27 Stycznia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Polecam udać się do dowolnego marketu budowlanego jak Leroy Merlin,na dziale z ogrodnictwem można znaleźć pełen wybór wygodnych opryskiwaczy,w miare niedużych pieniądzach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kita Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Czyli bardziej się nadaje po całym procesie, po woskowaniu, jako super QD To do glinki lepiej zwykłego QD megsa ? Dokładnie najlepiej zostawić go sobie na koniec, np. po myciu samochodu przejechać SQD aby odświeżyć powierzchnie. Do glinki będzie lepszy zwykły QD z megsa lub np. PB Spray & wipe dość ciekawa alternatywa za sensowne pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallus Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Polecam udać się do dowolnego marketu budowlanego jak Leroy Merlin,na dziale z ogrodnictwem można znaleźć pełen wybór wygodnych opryskiwaczy,w miare niedużych pieniądzach. i tak trzeba zrobić, te po płynach do mycia szyb nie należą do niezawodnych i nie mają regulacji (atomizer) a nie chciałbym w trakcie prac szukać kolejnych płynów i wylewać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Czy opłaca się kupić taką polerkę ? Cena na alledrogo to 40 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Phillip, nie, nie kupuj jej. Chyba nawet cena 40pln nie jest dostatecznym wyrównaniem wszelkich jej ułomności i niepraktyczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Phillip, nie, nie kupuj jej. Chyba nawet cena 40pln nie jest dostatecznym wyrównaniem wszelkich jej ułomności i niepraktyczności. Popieram w całej rozciągłości. Poza tym patrząc na jej budowę to nie wydaje mi się, żeby dało się tym w ogóle pracować na innej powierzchni niż maska samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Poza tym jest bardzo słaba i obroty spadają do 0 nawet przy minimalnym nacisku ,chodzi jedynie mimośród. Modzik działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 29 Stycznia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Szybkie pytanie : Purple Haze nie będzie sie gryzł z SRP ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 nie powinien, ale będzie fajnieszy na cleanerze od dodo i dłużej poleży na lakierze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 29 Stycznia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 Przeżywam zimowy kryzys i mam 100 milionów pomysłów na nowy LSP dla siebie A że sampler jest dosć tani to chyba wezme. Wiadomo że najlepiej robić wszystko produktami z jednej bajki,ale budżet chwilowo nie ten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 wystąp do noxa z wnioskiem o sampler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 29 Stycznia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2010 No i zamówiłem,zobaczymy jak będzie,być może zamówie pełnowymiarowe opakowanie na lato. W kolejce jeszcze czekają Jetseal i Natty's Red Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam! Czy pady 3M będą "współgrać" z pastami Poorboy's ? Czy może szukać innych padów? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 pady polishing i finishing bez problemu, nie wiem jak z cutting, czyli zielonym i pomarańczowym, jeszcze nie miałem okazji wystesować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Skoro te dwa dają radę to z resztą będzie podobnie... Julian, dzięki bardzo i leci pomógł... Pozdrawiam jak się tu daje pomógł ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kociek Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam. Jestem nowy na forum, jeszcze poczatkujący ale zgłębiam powoli tajemnice datailingu . Nie chcialem zakladac nowego tematu z taką błachostką także pomyslalem ze napisze tutaj. Chcialbym na sezon skompletowac zestaw "na początek", raczej kosmetyki maguiar's. Znalazlem w jednym z tematów coś takiego- Szampon Gold Class Smooth Surface Clay Kit Ultimate Compound Deep Crystal Step 2 Soft Foam Applicator Pad - aplikatory - min. 4 sztuki Supreme Shine Microfiber - ściereczki z mikrofibry - min. 3-5 sztuk. Mam w związku z tym zestawem trzy pytania. 1) Odnośnie Ulimate Compound, uzylem szukajki ale nie znalazlem za duzo informacji na ten temat. Na stronie Meguiar's napisane jest "środek do czyszczenia lakieru". I moje pytanie - Czy Smooth Surface Kit i szampon Gold Class nie przygotują wystarczająco lakieru pod dalsze czynności polerskie ? Jaki jest jest cel użycia tego specyfiku ? Z góry przpraszam za być może głupie pytanie, ale jeszcze nie jestem za bardzo wgłebiony w temat . 2) Soft Foam Applicator Pad - Czy te gąbeczki nadają się do nakładania różnego rodzaju past i woskow, czy oprocz tego jeszcze spelaniają jakąś funkcję ? 3) Deep Crystal Step 2, czy tutaj chodzi o tą politure ? http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=268 ? Co oznacza w opisie produktu step 2. Nie moge czegoś takiego znaleźć na stronie maguiar's. Z gory dziekuję za odpowiedzi. Za głupie pytania przepraszam raz jeszcze . Pozdrawiam Kociek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Jarek, dzięki. pomógł może dawać tylko założyciel tematu, więc sorry;) Jeśli chodzi o pady cutting, to wcale nie musi być tak, że będzie to idealnie działało! zauważyłem zmienność zachowania różnych past na padach o rzekomo podobnym stopniu ścierania. W miarę uniwersalny jest żółty pad cutting sonusa, moim zdaniem ok. [ Dodano: 30 Styczeń 2010, 14:31 ] I moje pytanie - Czy Smooth Surface Kit i szampon Gold Class nie przygotują wystarczająco lakieru pod dalsze czynności polerskie ? Jaki jest jest cel użycia tego specyfiku ? Z góry przpraszam za być może głupie pytanie, ale jeszcze nie jestem za bardzo wgłebiony w temat . To UC jest środkiem do ręcznego polerowania lakieru - usuwa zmatowienia, drobne rysy. Poprzednie 2 produkty, tzn GC i SSK pomagaja pozbyć się grubego brudu i usunąć związane z powłoką zanieczyszczenia, jak żywicę czy asfalt. UC usuwa rysy. 2) Soft Foam Applicator Pad - Czy te gąbeczki nadają się do nakładania różnego rodzaju past i woskow, czy oprocz tego jeszcze spelaniają jakąś funkcję ? właśnie taką jak napisałeś. 3) Deep Crystal Step 2, czy tutaj chodzi o tą politure ? http://www.meguiars.pl/sh...products_id=268 ? Co oznacza w opisie produktu step 2. Nie moge czegoś takiego znaleźć na stronie maguiar's. to politura, nadaje lakierowi głębi, kładzie się ją pod wosk. Sprawdza się szczególnie na ciemnych lakierach. Pamiętaj, że w swoim zestawie nie uwzględniłeś woski, a DC2 nim nie jest! DC2 jest 2 dlatego, że stosuje się je po cleanerze, który jest 1, a przed woskiem, który jest 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabul Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 1) Odnośnie Ulimate Compound, uzylem szukajki ale nie znalazlem za duzo informacji na ten temat. Na stronie Meguiar's napisane jest "środek do czyszczenia lakieru". I moje pytanie - Czy Smooth Surface Kit i szampon Gold Class nie przygotują wystarczająco lakieru pod dalsze czynności polerskie ? Jaki jest jest cel użycia tego specyfiku ? Z góry przpraszam za być może głupie pytanie, ale jeszcze nie jestem za bardzo wgłebiony w temat . UC jest produktem ściernym - glinka przygotuje lakier właśnie do użycia UC. 2) Soft Foam Applicator Pad - Czy te gąbeczki nadają się do nakładania różnego rodzaju past i woskow, czy oprocz tego jeszcze spelaniają jakąś funkcję ? Nadają się do wszystkiego. Możesz ich użyć do plastików wew. i zew. , skór itp 3) Deep Crystal Step 2, czy tutaj chodzi o tą politure ? http://www.meguiars.pl/sh...products_id=268 ? Co oznacza w opisie produktu step 2. Nie moge czegoś takiego znaleźć na stronie maguiar's. Tak o tą. Step 2 pozostał po starym systemie firmy w której skład wchodził także lekko ścierny Step 1 - cleaner, oraz sealant z dodatkiem carnauby jako Step 3. Step 1 już nie jest sprzedawany więc i w sklepie zrezygnowano z tego oznaczenia. Nie sugeruj się nazwą polish - nie ma on nic wspólnego ze środkiem ściernym/polerującym a oznacza politurę/odżywkę. Brakuje wosku/sealanta w twoim zestawie. [ Dodano: 30 Styczeń 2010, 14:32 ] Za wolno pisałem - Julek był pierwszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 julian, mam trochę małe pole manewru jeżeli chodzi o zakup, po prostu po przeanalizowaniu kilkunastu tematów do nauki wybrałem sobie właśnie te pasty, a znów te pady są ogólnie dostępne - w przeciwnym wypadku pytałbym o LakeCountry... No chyba, że mam rozglądać się za padami Megsa? PS. Ja naprawdę chciałem dać pomógł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kociek Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Dziekuje bardzo Panowie za odpowiedzi . Juz mniej wiecej ogarniam temat Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 mam pytanie. posiadam SwirlX, dodo Lime Prime lite, DC2 , i na to pójdzie GC, chcę uzyskać max trwałość, czy po SwirlX zastosować jeszcze dc2 lub dodo czy sam wosk?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 posiadam SwirlX, dodo Lime Prime lite, DC2 , i na to pójdzie GC, chcę uzyskać max trwałość, czy po SwirlX zastosować jeszcze dc2 lub dodo czy sam wosk?? Dokładnie użyj tego w tej kolejności czyli SX, DJLPL, DC2 i GC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 1 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Łukasz, dzięki, nie wiem czy nie użyję #16, o wieeele trwalszy. ale coś z tym GC trzeba zrobić, przecież nie wywalę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi