DDominikk Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Czytałem na forum, ale chciałem się upewnić na 100%, po kolei działam następującymi środkami: mycie+glinka+UC Megsa+ DC2 + #16 Megsa Czy muszę używać cleanera przed DC2 i woskiem? Wydaje mi się, że nie, bo glinka i UC zadziałają czyszcząco, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesol Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Zdaje mi się że cleaner zawsze trza stosować , bo przedłuża żywotność Wosku A ktoś może używał SmartWax - SmartCarpet ? Bo zastanawiam czy się w niego nie zaopatrzyć , bo jak się myje skode to tapicerka jest szara i po 12 latach już zdaje mi się że trza ją ożywić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.m Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 chce zedrzec stary wosk. mycie pianom, IPA + glinka to dobra kombinacja? czy moze lepiej zamiast ipa benzyna ektraktcyjna lub jakis inny APC np megsa? na koniec glinka. chce dobrze wyczysc z wosku lakier bo beda robil korekte UC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq8shq Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Piana + ipa (nawet spokojnie 50/50 z woda) wystarczy i wosku nie bedzie, zasadniczo samo ipa wystarczy ale milo najpierw umyc samochod i tutaj piana aktywna bedzie ok Glinka do usuwania wosku raczej nie koniecznie sie nadaje... ale przyda sie mimo wszystko przed korekta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.m Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 a czy do recznej pracy z UC lepszy bedzie MONSTER SHINE APLIKATOR TRI COLOR czy CHEMICAL GUYS APLIKATOR GERMAN, TRI KOLOR. czy twarda strona bedzie dobra do pracy z UC a miekka do SRP ? czy piankowy aplikator na ktorym rozprowadzalem FK 1000p po praniu moze byc uzywany do colli 476 albo megsa 16? bo gdzies czytalem ze lepiej nie mieszac chemii a zawsze cos w tej "gabce" zostanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq8shq Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 a czy do recznej pracy z UC lepszy bedzie MONSTER SHINE APLIKATOR TRI COLOR czy CHEMICAL GUYS APLIKATOR GERMAN, TRI KOLOR. Jak na moj gust to one sa identyczne... z drugiej strony nigdy nie probowalem recznie polerowac wiec sie nie wypowiem czy one sie do tego nadaja - z drugiej strony czemu mialyby sie nie nadawac czy piankowy aplikator na ktorym rozprowadzalem FK 1000p po praniu moze byc uzywany do colli 476 albo megsa 16? Jasne ze najlepiej oddzielny do roznych produktow, chociaz z drugiej strony nie popadajmy w paranoje - od dluzszego czasu uzywam tego samego aplikatora piankowego megsa do przeroznych woskow zarowno naturalnych jak i syntetycznych a piore go wylacznie w szarym mydle w plynie "bialy jelen" i nie zauwazylem problemow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 marek.m, przyjrzyj tą strone http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... &start=870 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.m Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 co sadzicie o oponach GoodYear ultragrip 7+ ? mam do kupienia komplet 4 zimowych z bieznikiem 2x6mm i 2x7mm za 350 zl. chyba dobra cena i sie skusze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestro00 Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Miałem kiedyś - raczej średnie, miały kilka wad choć oczywiście nie były złe ale w tej klasie można nabyć lepsze. I tylko 3 sztuki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 UltraGrip 7+ to zimówka... już drugi komplet mam i są rewelacyjne. Generalnie ścisła czołówka a czy to dobra cena to już sam oceń... ja jestem przeciwnikiem kupowania używanych opon bo ktoś bez powodu ich się nie pozbywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 bez przesady, ja tez sprzedaje urzywane jak mi jakies zostana po aucie bo po co blokowac kase jak mi sie nie prydadza ?? ;-) sam kupowałem z allegro po fajnej cenie z felgami gdzie za ta sama kase bym kupil moze jedna opone, a gosciu chciał sprzedac co swoje auto rozbil ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek.m Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 nie wiem o czym myslalem piszac ten post o zimowkach oczywiscie chodzi o komplet 4 zimowych a nie 3 letnich jak na poczatku napisalem a pytam czy sie oplaca bo raczej 3 letnia opona nie traci wlasciwosci, biorac pod uwage ze w miare dobry bieznik. nowki kosztuja min 205 zl za sztuke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
musi_no1 Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 Witam jutro od rana zabieram się za niestety szybkie przygotowanie samochodu znajomego do zimy. BIAŁY KOLOR, samochod ma poł roku i 13tys i mam pytanko, będzie mycie, usuwanie cętek asfaltu, glinkowanie, cleanner i teraz mysle nad ex-p (bo mam) i na to wosk colline? mysle dobrze czy odpuscic sobie ex-p??? , mam tylko okolo 7 godzin z wnetrzem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq8shq Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 z uzywkami jest tak, ze trzeba je obejzec na zywo - widziales, jest cala, nie ma przetarc, nie ma wybrzuszen, bierznik zuzyty rownomiernie itp. to mozna brac - cena jest ok, chociaz 3 lata to wcale nie jest tak malo na opone jak sie wydaje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wax Paradise Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2010 chce zedrzec stary wosk. mycie pianom, IPA + glinka to dobra kombinacja? czy moze lepiej zamiast ipa benzyna ektraktcyjna lub jakis inny APC np megsa? na koniec glinka. chce dobrze wyczysc z wosku lakier bo beda robil korekte UC. UC usunie stary wosk. Będzie to skuteczna metoda, w przeciwieństwie do tych, które wymieniłeś, ponieważ mogą one nie poradzić sobie z trwałym sealantem UC nie będzie miało żadnych problemów, ponieważ jest to produkt ścierny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesol Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Mam UG7+ i mogę polecić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolargol Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 ja mam poprzednika czyli ug7 na dwóch autach i dla mnie są rewelacyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AutoDetailing Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Miałem UG7+ i moge sie wypowiadac o nich w samych superlatywach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Hej Co powiecie o tym wosku: migliore primo,rozważam zakup między nim a swissvax scuderia Który powinien dać lepsze efekty? kolor to taki złotawo beżowy, zaś jak robi się wieczór to pod pewnym kątem wydaje się srebrny. Do swissvaxa wiem jaki cleaner, a jaki pod migliore? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korsarz91 Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 pytanko: czy jest sens nakladac colli 476 przy temperaturze ~ +2C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 20 Listopada 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Co powiecie o tym wosku: migliore primo,rozważam zakup między nim a swissvax scuderia Który powinien dać lepsze efekty? kolor to taki złotawo beżowy, zaś jak robi się wieczór to pod pewnym kątem wydaje się srebrny. Do swissvaxa wiem jaki cleaner, a jaki pod migliore? Pomijając kwerstie wizualne które są dość dyskusyjne, to łatwość użycia Migliore Primo i dowolnego Swissvaxa ( poza Endurance) to dwa różne bieguny,mając taki dylemat i środki na kupno tych wosków nie zastanawiałbym się nawet chwili tylko brał SV. W budżecie Primo są IMO dużo fajniejsze woski do kupienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 pytanko: czy jest sens nakladac colli 476 przy temperaturze ~ +2C możesz mieć problem z dotarciem wosku, nie będzie chciał wyschnąć i będzie się mazał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Dobra w takim razie odpuszcze sobie ten migliore. A co do tego koloru to co będzie lepszym wyjściem ten sv scuderia czy zymöl glasur, chodzi przede wszystkim o wosk na lato, ma być efekt. a tak poza tematem to który powinien być bardziej wytrzymalszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 21 Listopada 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Xkem, Moja opinia taka sama jak Evo, . Rozważ jeszcze RG 55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Jak nakładać Optimum Car Wax? Rozcierać piankowym padem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi