kolargol Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 a czy powinno się jeszcze po ekstrakcji odkurzaczem przepłukać tapicerkę czystą wodą?
Moderator Streat Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 @kolargol ja wypłukuje chemie sama wodą dzieki temu mam pewność ze wszystko wypłukane i nie zostaną żadne zacieki 1
mlodziak22 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 5 godzin temu, Streat napisał: @kolargol ja wypłukuje chemie sama wodą dzieki temu mam pewność ze wszystko wypłukane i nie zostaną żadne zacieki Nie używasz wgl środka do ekstrakcji??
Moderator Streat Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 @mlodziak22 nie, pranie zasadnicze robie nielsenem nap low foam, w opryskiwaczu, szczotkowanie i wypłukiwanie sama woda
alexander.p Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2020 W dniu 23.04.2020 o 14:27, rudi0018 napisał: @alexander.p jak pierzecie fotele w aucie to robicie w taki sposób , że jeden fotel spryskujexie pre-sprayem sZczotkijecie i następnie ekstrakcja i tak fotel po fotelu czy od razy na dwa fotele o tylna kanapę pre spray i dopiero na całość ekstrakcja? (Tylko czy tu nie ma obawy że pre spray przyschnie? ) zazwyczaj jeden do jeden kanapę dzielę na góra dół (rozpuszczony brud przez pre-spray aż tak nie penetruje w głąb fotela) 7 godzin temu, Streat napisał: @kolargol ja wypłukuje chemie sama wodą dzieki temu mam pewność ze wszystko wypłukane i nie zostaną żadne zacieki bywało i tak zjechałem z ratio ekstrakcji do minimum i jest OK. W upalne dni bedę płukał wodą, ciekawe.
GaFFri Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Panowie jaką szczotkę na wiertarkę polecacie do dokładnego rozprowadzenia prespray'u na tapicerce? Szorowałem dotąd ręcznie ale to zajmuje trochę czasu a zależy mi na czasie, pozdrawiam
alexander.p Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Panowie jaką szczotkę na wiertarkę polecacie do dokładnego rozprowadzenia prespray'u na tapicerce? Szorowałem dotąd ręcznie ale to zajmuje trochę czasu a zależy mi na czasie, pozdrawiam Miękka, zielonaWysłane z mojego SM-J330F przy użyciu Tapatalka
keza Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2020 @alexander.p wrzuć jakąś fotkę lub linka. Z góry dzięki
alexander.p Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 13 godzin temu, keza napisał: @alexander.p wrzuć jakąś fotkę lub linka. Z góry dzięki np. https://autonablask.pl/produkt/auto-na-blask-carpet-brush-soft-95mm-okragla-szczotka-na-wiertarke-zielona-miekka/
keza Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2020 @alexander.p dzięki, trzeba zakupić po wypłacie
kulczyk Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Panowie a ja mam taką zagwozdke, chciałbym jakoś uatrakcyjnić proces prania i szukam czegoś zapachowego co można dorzucić do płukanki albo presprayu. Zazwyczaj lecę na enzallu i formule 90 które raczej nie zostawiają żadnego zapachu po sobie.
Moderator Streat Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2020 @kulczyk płyn do płukania kup sobie stary patent z myjni samochodowych, skoro na ubraniach działą to czemu ma nie działać na tapicerce , nie testowałem jeszcze ale podobno działa
kulczyk Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2020 @Streat Już próbowałem z płynem do płukania tkanin, dodałem z 30ml na 9l wody do odkurzacza i potem musiałem czyścić sprzęt bo zrobiła się taka zawiesina która zastygła na ściankach filtrze itp 1
dąb Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Ja już od kilku miesięcy dodaje płyn do płukania tkanin i nie mam problemu z żadną zawiesiną. Poza wrażeniami zapachowymi, to przy śmietnikach do których prania używam środków o wysokim ph płyn pomaga "zbić ph" do w miarę neutralnego ze względu na to iż sam w sobie ma ph pomiędzy 2 a 4 .
KiziorDZN Opublikowano 8 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2020 Pytanko ode mnie. Zacząłem zabawę z Maxifi, najpierw oprysk Pre-Spray, po 5 minutach ekstrakcja z użyciem Power Rinse (2 przejazdy z natryskiem, później 2 przejazdy na sucho). Wyprać wyprało, plamy zniknęły, kolory wróciły ale może coś robię źle ? Zrobiłem kilka dni później drugie pranie, czysto z ciekawości, proces ten sam jak wyżej i nadal wychodzi brudna woda - oczywiście dużo czystsza niż za pierwszym razem ale nadal brudna. I przechodząc do pytania - jak długo wypłukujecie pre-spray ? Wypłukiwać tylko za pomocą Rinse'a czy może zrobić jakieś dodatkowe wysysanie samą wodą ?
yas Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2020 @KiziorDZN , chyba za malo plukania zrobiles
Djmatiii61 Opublikowano 9 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2020 Jesli brud wchodzi to moze za bardzo namoczyles siedzenie a co za tym idzie material przemoczony a pod spodem gąbka JEST brudna jeśli się przemoczy materiał to brud będzie wychodził i wychodzi wiec może to być powodem
MMCzysci Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2020 Jutro przede mną pierwsze pranie. Czy taki materiał, na desce i na drzwiach można potraktować odkurzaczem, czy lepiej nie ryzykować przemoczeniem i zrobić bonnet? Jest on przyklejony bezpośrednio do tworzywa, nie ma pod nim żadnej gąbki.I jeszcze pytanie bonusowe - ile czasu dać presprayowi od wyszczotkowania do odessania odkurzaczem? 5 minut? 10? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Djmatiii61 Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 Ja na twoim miejscu zrobił bonnet po prostu żeby nie ryzykować najlepiej będzie a co do oprysku to zależy z jakiej firmy masz Ale na pewno 5min napewno 1
Moderator Streat Opublikowano 23 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 @MMCzysci takie materiały to tylko bonnetem łatwiej, szybciej i przyjemniej 1
MMCzysci Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 Z ostatniego razu zostało mi jeszcze pół butelki prespraya - mogę go przelać do jakiegoś naczynia i np. ogrzać w mikrofali czy coś takiego? Wylać trochę szkoda a jak rozumiem zimny roztwór = nieskuteczny.Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Moderator Streat Opublikowano 6 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 @MMCzysci zimny roztwór mniej skuteczny roztwór, nie wylewaj go i nie podgrzewaj w mikrofali bo to jednak chemia a to służy do jedzenia... Jak będziesz prac następnym razem to wsadź ta butelkę w wiadro z gorącą wodą i Ci się podgrzeje automatycznie
MMCzysci Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 I samo ogrzanie w wodzie wystarczy? Wiadomo, że to nie ma być wrzątek, ale parę stopni musi mieć Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Moderator BiałyGTi Opublikowano 6 Czerwca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zależy co to za chemia bo np maxifi o ile dobrze pamietam najlepiej dziala 48h od rozrobienia potem juz sie nie nadaje bo traci swoje właściwości
MMCzysci Opublikowano 6 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2020 No Maxifi właśnie... czyli mam to wylać?Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi