kita33 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 JARECZKO, a chociaż jeden post z tego tematu przeczytałeś. Zacznij od 1 strony a tam wszystko jest.
JARECZKO Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 no czytałem tylko nie wiem czy te środki piorące RM 760 lub RM 519 można używać z tym odkurzaczem ?? I czy lepiej ten RM 760 czy ten RM519
jagmar Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 można używać ale ogólnie ten odkurzacz szału nie robi...
radek4359 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Dokładnie, według mnie tak samo zabawka a nie odkurzacz )
JARECZKO Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 To co polecacie w podobnej cenie ??
Ipkol Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Na forum w tej półce cenowej najbardziej polecany jest HYUNDAI VC 5750. Też planuję go kupić.
JARECZKO Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 A ten Hyundai jest słabszy o 100 W Dodane po 4 minutach 29 sekundach: I czytam na necie coś użytkownicy piszą że cieknie brudna woda, ktoś to opisze ??
Pit_Krk Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Nie żebym się czepiał, ale dyskusja toczy się w złym wątku. Kolego, jest bardzo obszerny temat o odkurzaczach piorących. Przede wszystkim poczytaj co tam jest i ewentualnie pisz tam.
JARECZKO Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2016 nie mogę coś znaleśc tego wątku
JARECZKO Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Wybór padł na Hyunadia vc5750 Powiedzcie mi jaki najlepiej kupić teraz środek do prania tapicerki ?? Polecany przez wielu Karcher RM 760 czy może RM 519 ?? Lub też znalazłem na allegro coś takiego [mod=krd]nie podajemy linków do allegro[/mod] Dodane po 4 godzinach 25 minutach 23 sekundach: W takim razie przepraszam za błąd. Pytanie więc będzie brzmiało, czy kupić proszek do prania tapicerki do tego odkurzacza Karcher RM 760 lub RM 519 czy może jakiś inny ??
jankes123 Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Mi osobiście przypadł do gustu cartec textil ale to jak piore sobie lub znajomych auta a dla kogoś innego już rm760 taniej wychodzi :-) Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
Pellek Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Witajcie. Przeprowadzam renowacje audi 80 coupe wiec mam okazję stestowac nowa zabawkę puzzi 10/1. Problem jest w tym ze nie mogę jej doprowadzić do pierwotnego koloru. Tapicerka jest jasno szara lecz po tylu latach wygląda na "czarna". Dużo brudu zeszło lecz po złożeniu foteli na zagięciach widać oryginalny jasny szary kolorek a na mojej wypranej części dalej jest taki ciemny. W miejscu łączenia czystego z brudnym próbowałem cokolwiek zrobić i cześć brudna dalej zostaje czarna" jeśli chodzi o chemię to kupiłem sobie 2 kg tersus pr101 i dożyje 1 miarę 15ml na litr wody o temp 60 stopni (elektroniczym termometr) wcieram szczotka i plukam rm 760 w 40stopniach. Czy macie jakieś uwagi co należy zrobić z tak stara tapicerka? Jeszcze jedna uwaga. Nie tylko ja zauważyłem ze materiał taki troszkę różowy się zrobił. Jednak stosowalem się do stezen roztworów i temperatury. Od czego może to być? Dodane po 7 minutach 28 sekundach:
JARECZKO Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Przede mną pierwsze pranie tapicerki i ma pytanie do was : W odkurzaczu piorącym do zbiornika wlewam czystą wodę, dosypuje proszek RM 760 mieszam i co dalej ?? tzn. najpierw spryskać np. siedzenie i odczekać z 5 minut a następnie normalnie już prać czyli spryskiwać i odsysać ?? czy odrazu suche siedzenie prać czyli spryskiwanie i odsysanie równocześnie ??
kskej Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 JARECZKO, http://portal.kosmetykaaut.pl/?p=262
michalk9017 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 panowie szybkie pytanko szczerze nie szukałem nic kolega chce wyprać tapicerkę i na z przodu grzane fotele jest jakaś obawa że po praniu maty przestaną grzać?
kskej Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Prałem już dwa samochody z grzanymi siedzeniami - żadnych problemów, a prałem jak normalne fotele bez podgrzewania tyle że starałem się dużo szybsze przejazdy ekstrakcją robić
shinekamcar Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Nie wlaczac grzania dopuki nie wyschna:) :)
siwy01 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 witam, panowie podobno firma tersus podniosła ceny swoich produktów o 80%, ile w tym prawdy ? i jaką firmę polecacie w zamian ?
wrobel28 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 tak sobie myślę dzisiaj przed praniem wykładziny w samochodzie - nie mam srodka do dywanow a może by tak spryskać dywany apc, odczekać i sciagnac wode samym odkurzaczem piorącym bez natrysku?
qob Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 wrobel28, odciągaj z natryskiem czystej wody, bo tak je wypłuczesz z brudu i apc. Tylko cześciej zaglądaj do pojemnika na brudna wodę w odkurzaczu jesli używasz apc, bo się pieni i silnik ci te pianę podciągnie.
JARECZKO Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Pytanie odnośnie prania tapicerki w aucie : Mam w odkurzaczu piorącym w zbiorniku rozrobiony z wodą Karcher RM760 i pytanie brzmi czy mogę opryskać z odkurzacza nim siedzenia odczekać z 10 minut i wtedy normalnie odciągać z natryskiem ?? Czy muszę kupić jakiś osobny środek ( pre-spray ) i spryskać nim siedzenia odczekać 10 minut i wtedy odciągać z natryskiem czyli tym rozrobionym Karcher RM760 ?? Może dla większości śmieszne pytanie ale pierwszy raz dopiero będę prał, więc proszę o pomoc
Manios Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Przy opryskiwaniu dedykowanym pre-sprayem przed RM760 skuteczność prania będzie o wiele większa.
JARECZKO Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 1. A od biedy mogę zrobić tak jak pisałem czyli rozrobionym RM760 opryskać chwile odczekać i wtedy prać ?? 2. Jeśli się zdecyduje kupić pre-sprey to jaki mam kupić, jaki polecasz ??
Rekomendowane odpowiedzi